Alışılagelmiş olarak, sosyal ağlar benzer ilgi alanlarını veya özelliklerini paylaşan birey gruplarının toplandığı platformdur. Örnek olarak verirsek bir kulüp olacaktır. İnternete kadar bu gruplar bizzat sadece yerel bir organizasyon aracılığıyla ya da bir etkinlikte bir araya gelebiliyorlardı.

İnternet, benzer düşüncelere sahip insanların önce kullanıcı ağlarından başlayıp daha sonra çevrimiçi bülten panoları aracılığıyla görüşme biçimini değiştirdi. İnsanların bir profil oluşturabileceği ve diğer kullanıcılarla etkileşime girebileceği ilk sosyal platform ağı 1997’de Six Degrees hayata geçti. Diğer platformlarda da izledi, ancak MySpace ve Facebook’un oluşturulmasına kadar sosyal platformlar ana akım haline gelmedi.

Bu ağlar öncelikle benzer ilgi alanlarına sahip insanların birlikte iletişim kurması içindi. Sadece LinkedIn, kariyer ve iş dünyasıyla ilgili profesyonel ağlara odaklandı. Bununla birlikte, girişimciler yaratıcı varlıklardır, çevrimiçi olarak hedef pazarlarıyla sosyal olarak etkileşimin değerini görebildiler ve erişimlerini genişletmek ve işlerini büyütmek için sosyal ağları kullanmaya başladılar.

sosyal ağları e ticaret sitesi için kullanma

En Büyük Sosyal Medya Ağları

E-ticaret işletme sahipleri tarafından kullanılan en yaygın sosyal ağlar şunlardır:

İlginçtir ki, YouTube aynı zamanda sosyal bir ağ olarak görülüyor çünkü insanların bir konuyla bağlantı kurmasına ve bu konuyla tartışmasına izin veriyor.

Sosyal Medya Kullanımının Avantajları

Sosyal medya, küçük ve büyük işletmelerin hedef pazarlarını bulmalarına ve bu pazarlarla bağlantı kurmalarına yardımcı olan bir oyun değiştirici olmuştur.

Ücretsiz
Birçok platform ek bir ücret karşılığında gelişmiş özelliklere sahip olsa da, en popüler platformlar ve temel özellikleri ücretsizdir.

Sizi Sektörünüzde Erişebilir Yapıyorlar
İnsanlar tanıyabilecekleri ve onlarla etkileşime giren şirketlerle iş yapmayı severler. Takipçilerinizin sizden ürün satın alma olasılığını artırarak uyum ve güven oluşturur.

Pazarınıza ve İhtiyaçlarına Daha Duyarlı Olabilirsiniz
Sosyal medya sohbet etmenize, soruları yanıtlamanıza, sorunları çözmenize ve doğrudan müşterilerinizle bağlantı kurmanıza olanak tanır.

Kitlenizden Daha Dazlası ile İletişim
Sosyal medya sadece kitlenizle bağlantı kurmanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda işinizi genişletmenize yardımcı olabilecek başkalarıyla ağ kurmak için harika bir araç olabilir.

Sosyal Medya Kullanmanın Dezavantajları

Sosyal ağlar işinizi pazarlamak için harika bir yol sunarken, elbette tuzakları da var, örneğin:

Sınırlı Zaman
Sosyal medya iki yönlü iletişim üzerine kuruludur. Birkaç ağ üzerinden takip etmeniz, müşterilerle etkileşim kurmanız ve yanıt vermeniz gerekir.

Hatalar Hızlıca Yayılır
Hatalar sosyal medya’da orman yangını gibi yayılır ve asla kaybolmaz. Bir yanlış ifade markanıza ve çevrimiçi itibarınıza zarar verebilir.

Sonuçları Görmek Zaman Alır
Sosyal medya reklamcılıkla ilgili değildir, başkalarıyla bağlantı kurmak ve ilişkiler kurmakla ilgilidir. Sonuç olarak, en iyi güven ve uyum oluşturmanın bir yoludur, bu da zaman alır. Bu, “takipçilerinizin” sizden ürün alması için bir süre geçmesi gerektiği anlamına gelir.

İşletmenizi Tanıtma İpuçları

Bugün, Facebook, Twitter, Pinterest ve hatta Instagram’da artık profillerini bilgi paylaşmak, eğlendirmek ve pazarlarıyla bağlantı kurmak için kullanan işletmeler var. Ancak, bir işletmenin tanıtımında sosyal medyayı kullanmanın doğru ve yanlış bir yolu vardır. Her zaman “satın al” ve diğer kendi tanıtımlarını yayınlamak, takipçi kaybetmenin kesin bir yoludur.

E-ticaret sitesi kurmak gibi bir fikriniz varsa sosyal ağlarda başarılı olmanız için bir sosyal medya planı oluşturmanızı ve sosyal medyada zaman kazanmak için sistemler geliştirmenizi öneririz. Ayrıca, hedef pazarınızın kullandığı sosyal ağ platformlarına da odaklanın. Rakipleriniz Twitter veya Instagram‘da değilse, orada olmanıza gerek yoktur ama yine de bir veya iki platformda olun.

Kurumsal Firma ya da Freelance Çalışan Arama

Sosyal medya , kurumsal firmalar veya freelance çalışanlar için de yararlı olabilir. Serbest çalışanların çoğu, müşterilerini sosyal iletişim yoluyla doğrudan temas ve bir ilişki kurarak veya takipçilerinden ve müşterilerinden gelen yönlendirmeler yoluyla bulur. Birçok sosyal ağ kariyer bağlantıları kurabilir. Kariyer araçları ve ağ oluşturma için en iyi bilinen sosyal ağ LinkedIn’dir.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Gelin sorunsuz hazır e-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için hazır e-ticaret paketleri sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 1250

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz