İnstagramda e-ticaret başarısı için her e-ticaret mağazası sahibi için en büyük soru şudur: Nasıl farkedilebilirim? Çevrimiçi pazarda görünürlük her şeydir. Belirli bir konuma sahip fiziksel bir mağazanın aksine, e-ticaret mağazanız oldukça benzer olan binlerce başka mağazayla çevrilidir. Instagramdan satış yapmak ise belli stratejiler ister.

Geniş çevrimiçi pazarda sürekli karışık bir oyun oynuyorsunuz. Bir dakikalığına müşterileriniz burada sonra müşterileriniz aynı hizmetleri sunan farklı bir mağazada olurlar.

Dolayısıyla, nihai hedefiniz olabildiğince fazla görünürlük elde etmektir . Bir müşterinin ekranında ne kadar çok açılırsanız, onları mağazanıza ‘girmeye’ ikna etme olasılığınız o kadar artar.

SEO, görüntülemeyi artırmanın bir biçimidir; ama başka ne yapabilirsin?

İşte sosyal medya pazarlamasının kral olduğu yer. Herhangi bir eski sosyal medya biçimi değil, perakende satış bloğundaki en yeni çocuklardan biri olan Instagram’dan bahsediyoruz.

Instagram gönderilerini mağazanızın avantajına nasıl kullanabileceğinize bir göz atalım.

instagram e ticaret başarısı

Instagram Satış İpuçları

Instagram 2012’den beri% 115’in üzerinde büyüdü. Araştırmalara göre 2020 sonu itibariyle geliri 6,8 milyar dolar olacak.

2017’nin 1. çeyreğinden 2020’nin 4. çeyreğine kadar Instagram’ın öngörülen geliri

instangram e ticaret pazar hacmi

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir araştırma , Instagram kullanıcılarının % 63’ünün günlük olarak eriştiğini gösteriyor.

Bu istatistik, işletmeniz için Instagram kullanmanın faydalarını daha da kanıtlıyor. Dahası, Instagram için sipariş değeri , Facebook’un 55 dolarına kıyasla 65 dolar .

Instagram, alışveriş deneyimini iyileştirmek ve daha fazla müşteriye ulaşmak için pazarlama stratejinizin bir parçası olmalıdır.

Tutarlı Bir Marka İmajı Oluşturun

Çoğu insan için tutarlılık güvene eşittir. İşletmenizi temsil eden yüksek kaliteli resimler ve markalaşmanızı seçin. Uygun bir renk şemasına ve tutarlı görsellere ihtiyacınız var.

Ne göndereceğiniz hakkında fikir edinmek için rakibinizin sayfalarına göz atabilirsiniz. Sektörünüzdeki satıcıları bulmak için Searchusers gibi bir arama aracı kullanın .

Güzel ve İlham Verici Gönderiler Oluşturun

Diğer sosyal medya biçimlerinden farklı olarak Instagram, yalnızca görsellerin kullanımına odaklanır. Bu size akılda kalıcı gönderiler için metin ve resimler ekleme fırsatı verir. Instagram hesap satışlarını artırmak için bu görselleri kullanabilirsiniz. Ayrıca müşterilerinizin çevrimiçi alışveriş deneyimini iyileştirebilirler.

Aşağıdaki adımlarla bir Instagram satış marka rehberi oluşturmayı düşünmelisiniz:

  1. Canva kayıt olun.
  2. Uygun bir resim boyutu seçin, genellikle 800 × 800.
  3. Resmi Instagram resim kılavuzunuz olarak adlandırın.
  4. Yazı tiplerini ve renkleri listelediğiniz yerde marka anahtarınızı oluşturun.
  5. Bu harika kılavuzu kullanarak yazı tiplerinizi eşleştirin .
  6. Başlıklar, alt başlıklar ve ana gövde için yazı tiplerini seçin.
  7. Yazı tiplerini seçtikten sonra, onlardan ayrılmayın.

Bir sonraki adım, bir Instagram renk şeması seçmektir:

  1. Web sitenizin renklerini analiz etmek için Colorzilla’yı yükleyin .
  2. Kullanmak istediğiniz renkleri seçin ve bunları marka kılavuzuna ekleyin.
  3. Tasarım Sihirbazı , beFunky veya Snappa gibi diğer görüntü oluşturma uygulamalarını da keşfedebilirsiniz . Ürünlerinizi uygulamada görüntülemenin kolay bir yolunu sunarlar.

Sosyal medyada kullanabileceğiniz ücretsiz resim programları sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Erişiminizi En Üst Düzeye Çıkarmak ve Markanızı Yaymak için Hashtag’leri Kullanın

Gönderi oluştururken, işinizle etkileşime giren benzersiz bir hashtag kullanın. Bu, daha kolay bir alışveriş deneyimi sağlar ve ürünlerinizin Instagram kullanıcıları için görünürlüğünü artırır.

Popüler bir hashtag kullanmak, çevrimiçi gönderilerinizi daha erişilebilir hale getirebilir. Hatta ürünleriniz uygulama aramalarının en üst sıralarında bile olabilir.

Bunu aşağıda Patenburada tarafından #paten hashtag’iyle gösterildiği gibi biyografinize ekleyin.

e ticaret instagram hashtag kullanimi

Hashtag’leri başlığa veya ilk yoruma yerleştirin. Bu yerleştirme, katılımı ve çevrimiçi erişimi etkilediği için önemlidir .

Hesabınızı İzlemek ve Büyütmek için bir Uygulama Kullanın

Instagram gönderilerinizi otomatikleştirebilmek ve sitenizin ilerlemesinin nasıl gittiğini analiz edebilmek çok yararlıdır. Bu bilgileri toplamanıza yardımcı olmak için satın alabileceğiniz birkaç araç vardır.

Çevrimiçi kullanım için kapsamlı bir uygulama Agorapulse‘dur. Birden fazla Instagram sitesine erişmenizi sağlar ve mesajlaşmanızı yönetir. Sayfalarınızı izlemek ve ürünler için içerik planlamak için bu uygulamayı edinin.

hesabinizi izlemek icin program kullanin

Benzersiz Görüntüler Kullanın

Görsellerin markanızla duygusal bir bağ oluşturması gerekir. Ürünlerinizi sergileyen ve aynı zamanda duyguları uyandıran resimler paylaşın. Bu, markanızı unutulmaz kılacaktır. Bir hikaye anlatmak ve takipçilerin ilgisini çekmek için resimleri kullanın.

Takipçilerinize bir görselin yardımcı olabileceği dört yol şudur:

  1. Eğitici
  2. Eğlenceli
  3. Problemsiz
  4. Motive edici

Sayfanızın tonuna uyan görüntü stiline karar verin.

Instagram görüntüleri 1080 × 1080 pikseldir, bu nedenle yüksek kaliteli bir resim yüklediğinizden emin olun. Doğal ışıkla aydınlatılmış fotoğraflar çekin ve tek bir özne kullanarak bunları basit tutun.

Bir başka yararlı numara da simetri kullanmaktır. Bu resimler izleyicilere hitap ediyor ve oluşturulması oldukça basit.

Birçok fotoğrafçı negatif alan ve üçte bir kuralı kullanır. Görüntüyü üçe bölün ve nesneyi kenar boyunca bölümlerden birinde çerçeveleyin.

Son dokunuş, fotoğraflarınızı geliştirmek için filtreler kullanmaktır. Tüm feed’inizin tek tip ve dengeli görünmesini sağlamak için aynı birkaç filtreyi kullanın.

Başka bir fikir, benzer bir yazı tipine sahip metin grafikleri eklemektir. Fotoğraflar Instagram’ın temelini oluşturur.

Bir UGC kampanyası yürütün

Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik, bir markanın müşterileri tarafından yönlendirilen bir pazarlama stratejisidir. Kullanıcıları bir kampanyaya katkıda bulunmaya ve katılmaya teşvik eder.

Ortaya çıkan içerik güvenilir ve özgündür. Müşterilerin çeşitli ürünlerle ilgili gerçek deneyimlerine dayanmaktadır.

Kulaktan kulağa iletişim, en iyi pazarlama araçlarından biridir. Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik kampanyaları, katılımcılar arasında olumlu bir marka yaratır. Amaç, maksimum sayıda kişiye ulaşmak ve insanların içeriği paylaşmasını sağlamaktır.

Bir UGC oluşturmanın 3 kolay adımı vardır. Bunlara buradan göz atın:

a. Hedeflerinizi Tanımlayın

Kampanyanızın amacını keşfedin. Marka bilinirliğinin veya yeni bir ürün lansmanının peşinde olabilirsiniz.

Kampanyanın ne kadar süreceği için bir zaman sınırı belirleyin. Ayrıca, istediğiniz içeriği tanımladığınızdan emin olun. Metin yorumları veya resimler ise, bunları kampanya talimatlarında özetleyin.

b. Hedef Kitlenizin Ne İstediğini Belirleyin

Bir UGC normalde iki tür hedef kitle içerir. Bunlar, yani içerik üreticileri ve içerik tüketicileridir.

Üreticiler kampanyanın itici gücü olacak ve markanıza aşina olabilirler. İndirimler, ücretsiz hediyeler ve sosyal medya gönderileri sunarak katılımı teşvik edebilirsiniz.

İçerik tüketicileri, esasen bu içerik için hedef pazardır. Ne tür içerikle etkileşimde bulunacaklarını belirlemek için alıcı kişileri kullanın.

c. Kampanyanızı Başlatmanın Planını Belirleyin

Kampanyayı birkaç ölçüme göre planlayın. Bunlar , paylaşım sayısını, erişim miktarını ve gönderim sayısını içerir . Doğru yolda kalabilmek için bir zaman çizelgesi ayarlayın.

Bir promosyon stratejisi planlayın ve özel olarak hedeflenen potansiyel müşterileri teşvik etmek için bir noktaya gelin. Bir yarışma düzenlemeyi planlıyorsanız, bir açılış sayfası oluşturun ve gerekli ayrıntıları ekleyin. Bunlar şunları içerir:

  • Girişleri göndermek için bir CTA
  • Gönderim için son tarihler
  • Kullanıcıların paylaşmasını beklediğiniz şeyler
  • İş iletişim bilgileri
  • Ödül bilgileri
  • Değerlendirme kriterleri
  • Gönderme kuralları

Başvuru sahiplerini hashtaginizi kullanmaya teşvik edin. Bu aynı zamanda onların resimlerini kullanmanıza izin verme konusundaki yasallıkları da kapsayacaktır. Bu izin yalnızca görüntülerin paylaşıldığı platform için geçerlidir.

Ürünleri diğer pazarlama yöntemlerinde kullanmak için açık içeriğe ihtiyacınız olabilir. Bu, bir Kullanım Koşulları Politikası gerektirecektir. İçeriği kullanmak için izin isteyin ve bunları hizmet şartlarınıza yönlendirin. Şartları nasıl kabul edeceğinizi açıklayın, ardından onlara teşekkür edin.

Instagram Ünlüleriyle Çalışın

Instagram ünlüleri, işletmenize çeşitli şekillerde yardımcı olabilir. Avantajlardan bazıları şunlardır:

Takipçi sayınızı artırmak
Satışa dönüşen gönderi oluşturma
Markanızın prestijini güçlendirmek
Marka bilinirliğini artırmak
Bu hesapları seçmeden önce araştırmanızı iyice yapın. Takipçilerine ve katılım oranlarına göz atın.

Instagram’da aktif olduklarını ve oluşturacakları içerik türünü onaylayın. Instagram reklamlarını dağıtmanıza ve platform aracılığıyla satışlarınızı artırmanıza yardımcı olabilirler.

Ödeme şekli ve miktarı konusunda anlaşın. Bütçenize bakın ve sınırlarınızı aşmayın.

Bir Instagram Hesabı ile Başlayın

Peki bir sonraki adım nedir? Bir Instagram işletme hesabı açın ve platformdan satış yapmaya başlayın. Web sitenizin görünümleriyle sınırlı kalmadan çok daha geniş bir müşteri tabanına erişebileceksiniz.

Bu, e-ticaret işinizi güçlendirmenin ve hedef kitlenize ulaşmanın güvenilir bir yoludur. Erişim kolaylığı için Instagram sayfasını web sitenize bağlamayı unutmayın.

Ortalama Puan 4.6 / 5. Oy sayısı: 968

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.