5 seo trendi

Seo trendleri uzmanların takip etmesi gereken başlıca unsurlardır. Bir kullanıcı Google’da arama yaptığında arama motoru, küresel bir kitap koleksiyonuna sahip büyük bir kütüphaneyi denetleyen bir kütüphaneci olarak işlev görür. Kelime araması kesin ve uygun olmalıdır. Sonuç olarak, anahtar kelimeleri optimize etmek, internet aramalarını daha hızlı ve daha doğru hale getirmek için kritik öneme sahiptir. Bir SEO ajansı bunu yapmanıza yardımcı olabilir.

  • Kullanıcı Niyetini Anlama
    Arama sırasında kullanıcının amacını göz önünde bulundurmak, yalnızca anahtar kelimelerden daha önemlidir. Sorgu araması sırasında anahtar kelimeler çok önemlidir. SEO trendleri üzerindeki gelişmelerle, alıcının kişiliğini anlamak çok önemlidir. Örneğin, bir arama motorunda “Online Bebek Alışverişi” arayan bir anne, bebekler için alışveriş yapabileceğiniz yerler hakkında bilgi yerine, bebek giysileri, bebek arabaları, çocuk bezleri vb. gibi bebek eşyalarını satın almak için en iyi yerler hakkında bilgi göstermelidir.
  • Serp’de Zengin Snippet
    E-ticaret siteleri, bloglar ve eğlence siteleri trafiği önceden nitelemek ve müşterilerine hizmet verme biçimlerini artırmak için serp’de zengin bir snippet kullanabilir. Google ayrıca arama sonuçlarının yanında gezinme, resimler ve geri bildirim sonuçlarını da görüntüleyerek daha fazla sayıda arama sonucuyla listeler. Son birkaç yılda bu artış iki katına çıktı ve devam edeceği tahmin ediliyor.
    Örneğin, bir kişi cep telefonunu kullanarak online bir hastane aradığında hastanenin adı, yeri, iletişim bilgileri ve çalışma saatleri gibi ayrıntılı bilgiler gösterilir. Kullanıcının numarayı tuş takımına kopyalamak yerine doğrudan snippet’ten aramasını sağlar. Bu gösterimde yerel seo çalışması ile sağlanır.
  • Kanallar Arası Pazarlama
    Omni-channel marketing olarak da bilinen kanallar arası pazarlama, birden fazla platformda ürün tanıtımı ve tanıtımı için bir stratejidir. Bu yeni pazarlama trendinin temel amacı, birden fazla kanalda güçlü bir marka kimliği oluşturmak ve kullanıcıların satın almalarını sağlamaktır.
  • Mobil Pazarlama
    Tüketicilerin yüzde 80’i cep telefonu kullanımını benimsemiş olsa da, veriler cep telefonlarının internet trafiğinin yüzde 50’sini oluşturduğunu gösteriyor. Son yıllarda, Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (amp’ler), web sayfası verimliliğini, esnekliğini ve hızını artırarak seo’da devrim yarattı. Sonuç olarak, Google kısa süre önce mobil cihazlar için optimize edilmiş web sitelerini dizine eklemeye daha fazla önem verdiğini açıkladı.
  • HTTPS Sıralaması
    Google, SSL şifrelemesinin arama algoritmalarındaki sıralama faktörlerinden biri olacağını açıkladığından beri birçok işletme http’den https’ye geçti. Trafik korumalı bir HTTPS sitesinden güvenli olmayan bir HTTP sitesine taşınırsa yönlendirme verileri silinir veya hesaba katılmaz. Sonuç olarak, trafiğin nereden geldiği konusunda çok fazla belirsizlik var. Ancak, bu strateji için veri korumasının olmaması nedeniyle, gelecek yıllarda sıralamada geride kalma olasılığı yüksektir.

Ortalama Puan 4.2 / 5. Oy sayısı: 4203

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz