olumsuz yorumlarin seoya etkisi

Kötü yapılan yorumlar düşünüldüğünün aksine seo için faydalı bile olur. Çoğumuz olumlu olan referansları isterken, kötü olanlar düşündüğünüz kadar zayıf değildir. Nedenini açıklamamıza izin verin. Aylarca çalıştıktan sonra, yeni bir hizmet veya ürün başlatırsınız ve iltifatlar yerine şirketiniz korkulan incelemeyi alır. Birkaç olumsuz yorum bu yeteneğe sahip değildir. Bu dünyanın sonu değil. Denetiminiz, işinizin tüm hayatını ve parasını emecek ve kendi markanızı oluşturmak için harcadığınız tüm sıkı çalışmalar için size gösterecek hiçbir şey bırakmayacak mı? Olumsuz eleştirilere sahip olmanın avantajları aşağıda listelenmiştir.

1. Daha olumsuz eleştirilerle inceleme sayısı artar.

Google, insanlar bir şirket aradığında herkesin sahip olduğu yıldızları ortaya çıkaran sonuçlar verir. Bir işletmeyi yönetip yönetmediğinizi hayal edin? Seo’nuz zarar verebilir mi? Açıkçası, hiç kimse referansların seo’ya yardımcı olduğunu bilmiyor. Ve daha da önemlisi, analiz, referansların sayısının müşterilerin bazı web sitelerinin ortalama puanına nasıl tepki vereceğini etkilediğini gösterdi. Google’ın dahili arama motoru optimizasyonu yönergeleri, web sitesi yorumcularına en iyi sitelerden bazılarının kötü yorumlar aldığını hatırlamalarını öğretir. Tüketiciler, satın alma kararı kendileri tarafından verilmeden önce şirketinizin bir sonrası olduğunu anlamalıdır. Web sitenizin 100 referansları veya belki de sadece 25’i varsa, neredeyse hiç erkek ve kadın herkesi görmeyecektir. Ancak Google’ın, işletmenin kaç tane referansının olduğunu ortaya çıkardığını fark ettiniz mi? Olumsuz olan referansların indirilmemesi gerekirken, duruşunuzun batmayacağından emin olabilirsiniz. Sonuç çıkarırken, farklı bir şekilde söylemek gerekirse, tüketiciler kısayollara güvenir. Şirketinizin kanıtı, yerelleştirilmiş araştırma öğelerini yükseltir ve bunlara yol açar. Google gibi arama motorlarının arkasındaki insanlar kimsenin ideal olmadığını biliyor. Mesele şu ki, arama motorlarının işletmenizin geçerliliğini onaylamasına yardımcı olmak için birkaç inceleme gibi çeşitli bir çeşitlilik istiyorsunuz.

2. Olumsuz eleştirilerle güvenilirlik artar.

Araştırmalar, müşterilerin güvenilir bir şirket olup olmadığını belirlemek için harika incelemelerin bir karışımını bulmayı sevdiklerini gösteriyor. Olumlu referanslar, aşırı olumlu referanslardan daha ikna edicidir. Müşteriler yalnızca olumlu eleştiriler gördüklerinde şüphelenmeye eğilimlidirler. Özgünlük birçok farklı geri bildirime yol açıyorsa, müşterilerin arama motoru konumlarınızı artırmak için biraz zaman ayırmaya hazır olmaları mantıklıdır. Web sayfasındaki süre (tek bir web sayfasında harcanan süre) ve oturum süresi (bir web sitesinde harcanan toplam süre), seo’yu geliştirmeyi hedeflediğinizde eşit derecede önemli adımlardır. Bu, dünya çapında erişime sahip bir e-ticaret mağazasıysanız veya hatta yerel bir fırınsanız geçerlidir.

3. Müşterilerle ilişkiler kurun.

Ayrıca, yerel SEO ile yardımcı olur. Bir şeyler ters giderse onlara bakılacağını bilmek, müşterilerin seçim yapmakta kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olur. Google bu gerçeği gizlemiyor, bu nedenle referansların arama pozisyonlarına katkıda bulunduğu şirketlerin siteleri için de aynı şeyin geçerli olduğunu varsaymak güvenli. Bu, müşteri geri bildirimlerine değer verdiğinizi ve şirketiniz incelemelere uygun şekilde yanıt verdiğinde harekete geçmeye istekli olduğunuzu kanıtlar. İşte bu aşamadaki paket servis şirketlere, olumsuz referanslarla itibarlarını idare etmeye istekli olduklarını ve yapabileceklerini gösterme fırsatı verilir. Bir müşteri hizmetleri sorununuz (veya farklı bir zorluk türünüz) olması durumunda, neler olduğunu bilecek ve sorunu giderebileceksiniz. Olumsuz geri bildirim almanın bir başka avantajı, şirketiniz hakkında harekete geçebileceğiniz görüşler edinmenizdir.

4. İşletmenin doğru bir resmini sağlar.

Olumsuz geri bildirimler müşterilerin bilmesine yardımcı olur. Olumsuz yorumlar, hizmetlerinize ve ürünlerinize dengeli bir bakış sunarak işletmenizin özgünlüğünü ve güvenilirliğini artırır. Çevrimiçi olarak erişilebilen referanslara sahip olmak, müşterilerin satın almaya karar vermeleri durumunda, getirilere ek olarak uzun vadede müşteri çeşitliliğini azalttıklarını önceden anlama olasılıklarının daha yüksek olduğundan emin olmalarına yardımcı olur. Beklentiler karşılanmadığında müşteriler hayal kırıklığı yaşar. Olumlu olandan çok iyi olmayana bakmak, müşterilerinizin sitenizin harika bir yer olduğunu garanti edebilir ve daha önce de çeşitli referanslarda belirttiğimiz gibi, arama konumlarınız tüketicilerin web sitenizde harcadığı süreye göre iyileştirilir.

5. SEO ve içerik pazarlamanızı yönlendirir.

Olumsuz olan her sözün içindeki bilgileri çıkarmanız durumunda, kendi arama motoru optimizasyonu stratejilerinizi değiştirmenize ve hedeflemenize yardımcı olabilirsiniz.

  • Bu müşteri bizim sağlamadığımız neyi istedi?
  • Bu müşterinin eşleşmediğimize dair söz verdiği şey neydi?
  • Bu müşterinin ürünlerimizle veya işimizle ilgili hangi soruları var?
  • Başka bir tüketiciyi bu içerik için ne tür aramalar yönlendirebilir?

Yorumlar, izleyicilerinizi anlamanıza yardımcı olacaktır. Gördüğün gibi kendine sor. Bu zorlukların her birini veya bir dizi makaleyi ele alan ağ yayınları oluşturabilirsiniz.

Ortalama Puan 4.6 / 5. Oy sayısı: 1215

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz