iyi web sitesi ipuclari

İyi bir web sitesi, web sitesi sahibinin hedeflerine ve sayfanın kullanıcısının hedeflerine ulaşan bir web sitesidir. Bir E-ticaret web sitesinin amacı, bir kullanıcının bir alışveriş sepetine ürün eklemesini ve ardından satın alma işlemini tamamlamasını sağlamaktır. Bir inşaat şirketinin web sitesinin amacı, proje fırsatları hakkında birisinin aramasını, e-posta göndermesini veya mesaj göndermesini sağlamaktır. Bir otomobil bayisinin web sitesinin amacı, listelenen bir otomobil veya kamyon hakkında birisinin aramasını, e-posta göndermesini veya mesaj göndermesini sağlamaktır. Web sitesi sahibinin amacına ulaşılabilmesi için web sitesinin net gezinme ve amaca, ilgili ve özgün içeriğe, iyi güvenilirlik / güvenlik özelliklerine, yanıt verme / hızlı web sitesi yükleme hızına ve modern tasarıma sahip olması gerekir.

Bu yazımız, bir kullanıcının iyi bir kullanıcı deneyimine sahip olması için neye ihtiyacı olduğunu tartışarak iyi bir web sitesini neyin oluşturduğunu açıklayacaktır.

İyi Bir Web Sitesi İçin İpuçlar

Sol üstteki logo ve sayfanın sol tarafındaki veya ortasındaki menü ile kanıtlanmış menü yapısına bağlı kalmak, yapılandırma kullanıcınızı karıştırmayacağından genellikle en iyi seçenektir. Menü genellikle sayfanın en sol tarafında bir ‘Ana Sayfa’ menü seçeneğine sahip olmalıdır. Açık görünse de, menü yapısını tüm sayfalarda ve cihazlarda tutarlı tutmak çok önemlidir. Çok fazla bağlantı seviyesine sahip olmak da tavsiye edilmez. Web sitesi sahibinin hedefine ulaşmak için menü, kullanıcıyı bilgilendirmek ve istenen hedefe yönlendirmek için güçlü bir amaç ile yapılandırılmalıdır.

Kullanıcı Deneyimi

Birçok web sitesi sahibi, web sitelerinin ilk sayfasına büyük bir ‘Satın Al’ düğmesi yerleştirebilmelerini ve her ziyaretçinin satın almasını isteyebilse de, kullanıcılara iyi bilgilendirilmiş seçimler yapmalarına yardımcı olacak değerli içerikler sunmak hem kullanıcı hem de web sitesi sahibi için en iyi seçenektir. Kullanıcılar tarafından paylaşılan benzersiz, değerli ve ilginç içerikler oluşturmak, bir web sitesini sürekli olarak yeni müşteriler getiren ve iyi bir web sitesi yapan değerli bir varlığa dönüştürebilir.

Güvenlik

İyi güvenilirlik / güvenlik özellikleri, bir kullanıcının kredi kartının ve diğer kişisel bilgilerin güvende tutulduğundan emin olmak isteyeceği için harika bir web sitesi yapan şeydir. Bir E-ticaret işletmesi için, web satın alımlarını korumak için HTTPS kullanmak gereklidir. Bir kullanıcının bilgilerinin nasıl kullanılacağını ayrıntılarıyla açıklayan açık bir gizlilik bildirimi sağlamak da önemlidir ve bazı platformlar bu bilgiler olmadan reklam satın almanıza izin vermez.

Responsive Tasarım

İyi bir web sitesi yapan şeyin bir sonraki önemli kısmı, web sitenizin duyarlı yani responsive olduğundan emin olmaktır. Duyarlı web tasarımı, web sitelerinin çeşitli farklı cihazlarda ve ekran boyutlarında iyi işlediği bir yaklaşımdır. Kendi web sitelerini oluşturmaya çalışan veya ucuza oluşturmuş olan bazı işletme sahipleri, farklı cihazlarda iyi çalışmayan bir siteyle sonuçlanır. Başka bir sorun da hızlı web sitesi yükleme süresi olabilir. Bazı işletmelerin yüklenmesi birkaç saniye süren ve bir mobil cihazda daha da uzun sürebilen web siteleri vardır. Bir web sitesi karmaşık bir yazılım olarak çalışmadığı sürece, modern bir web sitesinin görünmesi birkaç saniye sürmemelidir. Responsive e-ticaret tasarımları için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Web geliştirme ajansımız Platinum E-ticaret, şirketinizin web sitesi için neyin iyi olacağını belirlemesine yardımcı olabilir ve özelleştirilmiş bir web sitesi oluşturmanıza yardımcı olabilir. Ücretsiz danışma için buradan bize ulaşın: https://www.hazirticaretsitesi.com/iletisim/

Ortalama Puan 3.5 / 5. Oy sayısı: 4

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz