E ticaret sitesi masrafları ve kurma maliyeti belirlenmesinde bütçeleme yaparken ve bir e-ticaret sitesinin geliştirilmesi için göz önünde bulundurulması gereken çok fazla seçenek var, bu nedenle e ticaret sitesi maliyeti çok kafa karıştırıcı olabilir.  Aynı özellikleri farklı isimlerle farklı satırlarda yazan siteler, zaten olması gereken özellikleri lütuf gibi sergileyen firmalar yüzünden yeni girişimciler için e-ticaret sitesi kurma maliyeti çok karmaşık olmaktadır.

Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok e-ticaret sitesi yapan firma var ve farklı şirketler size elmaları elmalarla karşılaştırmayı zorlaştıracak türde şeyler söyleyecek. Bu nedenle, web sitesi geliştirme fiyatlandırmasına giren faktörleri anlamak önemlidir.

E-ticaret kurmak mı istiyorsunuz?

E-ticaret masraflarını merak mı ediyorsunuz?

Tümünü sizler için yol gösterici yazımızda paylaştık.

Bazı yönlerden, bir e-ticaret satışını almak yarışa benzer; Diğer tüm faktörler eşitse, web sitesi daha iyi olan ve ilk kazananlar bulunur. Bazı web siteleri Kia ve bazıları Ferrari gibi performans sergiliyor. Tıpkı otomobiller ve diğer pek çok şey gibi, bazı e-ticaret web sitelerinin oluşturulması diğerlerinden daha kolaydır.

e ticaret sitesi masrafları

Bir e-ticaret web sitesinin maliyetini tahmin etmeden önce potansiyel müşterilere sorulması gereken iki ana soru var: “Satış ve trafik hedefleriniz nelerdir?” ve “Web sitesinin bunları karşılaması için hangi özel özelliklere ihtiyacınız olacak?” Cevaplarınız, bir başlangıç, pazar lideri ya da arada bir şey olmanıza bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Bu nedenle, web sitesi geliştirme maliyetlerinin de büyük ölçüde değişebileceği anlaşılmaktadır.

Örneğin, satışlarda yılda 50.000.000 TL yapmak istiyorsanız, muhtemelen size 80.000 TL civarında bir e-ticaret web sitesi pazarlanmaya çalışılabilir. Potansiyel müşterilerimizin çoğunun sahip olduğu satışlarda milyonlarca satış yapmak istiyorsanız, e-ticaret sitenizin maliyeti daha yüksek olması gerektiği size aşılanacaktır, çünkü pazar üstünlüğü elde etmek için daha fazla özellik ve fonksiyonellik oluşturulması gerektiği söylenecek.

Sektörde bir çok yazılım firması olduğundan artık taht’ları sallanan bu sözde lider firmaların tüm bu pazarlama numaralarını unutun, silin hafızadan 🙂

Unutmayın: Bir e-ticaret sitesi başlatmak, gerçek bir iş başlatmak gibidir. Başarılı olmak için planlama ve sağlam bir ekip gerekir, eğer bunlara sahipseniz pazarda portakal sandığı üzerinde yaptığınız satışlarla da işinizi büyütebilirsiniz 🙂 .

E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyeti Ne Kadardır?

eticaret tasarım fiyatıE-ticaret sitesi kurma maliyeti 3699TL’dir. Bu fiyatlama,satış ve trafik hedeflerinize, paket özelliklerine ve tasarım seçiminize göre belirlenir. Fatura kesebilen bir firmanız yok ise firma açılışı olarak bir defaya mahsus şahıs firması açılış işlemleri için 1500TL gideriniz olacaktır. Ticaret odası kayıt işlemleri de maliyete eklenebilir.

İşinize uygun e ticaret paketlerimizi inceleyip hemen bu gün sitenizi kurabilirsiniz.E ticaret sitelerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret paketleri sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

E-Ticaret Sitesi Maliyetinizi Belirleyen Ana Faktörler:

  • Tasarım – Tamamen özel bir tasarımın bir şablona kıyasla maliyetinde büyük bir fark var.
  • İşlevsellik – Özel işlevsellik ihtiyaçları ve benzersiz programlanmış özellikler fiyatlandırmayı artıracaktır.
  • Veri İthalatı – Alınan ürün verilerine veya geçmiş sipariş / müşteri verilerine ihtiyacınız varsa, web sitesi geliştirme maliyetlerinizi artırabilirsiniz. Veritabanınızın, web sitenizi çalıştırmak için gereken tüm verileri içerdiğinden emin olun .
  • Pazarlama ve SEO – Tamamen entegre bir pazarlama planı, yapının maliyetini artıracaktır, ancak sitenize trafik çekmek ve sağdık müşteri sağlamak için kritik olabilir.
  • Entegrasyon – Bir e-Ticaret web sitesinin bir ERP veya diğer üçüncü parti sistemler ile çalışmasını sağlamak çoğu zaman binlerce kişiye mal olabilir.
  • Şirket Seçimi – Saygın, deneyimli bir şirket seçmek çoğu zaman çok daha pahalıya mal olur, ancak aynı zamanda daha fazla değer sağlar. Proje yurtdışında dış kaynaklardan sağlanıyorsa daha ucuz olacaktır, ancak bu kendi maliyetleriyle gelir.

Hepimiz bir e-ticaret sitesinin temellerini biliyoruz: kategori özellikleri, öne çıkan ürünler, ürün sayfaları, ilgili ürünler ve benzeri. Bunlar standart özellikler ve gerçekten maliyeti artırmamalılar.

Özel e-ticaret işlevselliği ise bir projedeki genellikle en yüksek maliyettir. Ayrıca, işletmenizin verimli çalışmasına yardımcı olmak ve sitenize rekabet avantajı sağlamak için de en önemlisidir. Örneğin, sattığınız ürün türü nedeniyle özelleştirilmiş arama işlevselliği isteyebilirsiniz. Rakipleriniz az ise satış yapmanıza yardımcı olacağını biliyorsunuz. Veya, stok seviyeleri sizin için çok önemli olabilir, bu nedenle e-ticaret geliştiriciniz web sitesi veritabanını şirket içi envanter yönetimi sisteminizle senkronize etmek zorunda kalabilir. Bu web sitesinin fiyatını yükseltir, ancak çalışanların iş yükünü azaltacaktır.

Özel olacağını düşündüğünüz tüm e-ticaret özelliklerinin bir listesini oluşturun ve bu listeyi seçtiğiniz hazır e-ticaret paketleri ile karşılaştırın. Bu, size doğru paket seçmenize yardımcı olacaktır.

E-ticaret Kurulumu Fiyatlandırmaya Etki Eden Tasarımlar

Artık işlevselliği tartıştığımıza göre, web sitesinin nasıl görüneceğini düşünmeliyiz. İlk izlenim her şeydir ve görünümün satış beklentinizle eşleşmesi önemlidir. Amatör görünümlü bir web sitesi, ziyaretçileri yalnızca profesyonel, özel bir e-ticaret sitesi karşısında çok daha düşük bir oranda müşterilere dönüştürebilir.

eticaret maliyeti etki edenAyrıca markalaşmayı düşünün. Eğer köklü bir markanız varsa, web siteniz bunu yansıtmalıdır. Web’de etkilemek için bir şansınız olacak, o yüzden birçok e-ticaret sitesi sahibi göründüğü şekilde satış yapan bir site oluşturmak için büyük para harcıyor.

Responsive yani duyarlı olacak bir web sitesine (mobil cihazlarda ve tabletlerde kullanım için optimize edilmiş anlamına gelir) ihtiyacınız varsa, bu cihazlar için de bir tasarım oluşturulması gerekecektir. Bu, bir projeye ek zaman ve maliyet katar. Platinum e-ticaret temalarının tümü zaten mobil uyumludur.

 

E-Ticaret Sitesi Pazarlama ve SEO Hizmetleri için Maliyet

İlk e-ticaret sitesi geliştirme maliyetine hangi hizmetlerin dahil olduğunu sorun. Bazı şirketler , SEO paketlerinin bir parçası olarak e-ticaret SEO uyumlu tasarım hizmetleri sunmakta, bazıları ise kullanmamaktadır. SEO özelliklerinin yerleşik olması büyük bir avantajdır ve yol boyunca size iyi miktarda para kazandırabilir. Ayrıca gelecekteki SEO şirketinizin işini çok daha basit ve daha verimli hale getirecek. Web sitenize yerleştirilmiş pazarlama özelliklerine sahip olmak, 1. sayfa sıralamasında bir kısayol değildir, ancak doğru yönde bir adımdır!

E ticaret yapmak için ne kadar para lazım?

Stoklu model çalışacaksanız sitenizdeki en çok satılan ürünleri elinizin altında tutmanızı öneririz. Bu ürünlerin fiyatı ve adeti ihtiyacınız olan bedeldir. Yeni başlayanlarda e ticaret yapmak için lazım olan tutar ortalama 15000TL civarındadır. E-ticarete kaç TL ile başlanır sorusunun cevabını da vermiş olduk.

E ticaret sitesi açmak ne kadar?

Başlangıçta ihtiyacınız olan tutar 3199TL dir. Bu, hazır e-ticaret paketleri başlangıç fiyatıdır. Bu fiyatların üzerine seçtiğiniz paket özellikleri farkı eklenecektir.

Online satış sitesi kurmak kaç para?

Online satış sitesi kurmak kaç para sorusuna verilecek ne kısa cevap; seçilen paket özelliklerine ve firmasına göre değişebileceğidir. Platinum E-ticaret üzerinde fiyatlar 3199 TL dir. İlk yıl hosting ve teknik destek bu fiyata dahildir.

E Ticaret Sitesi Masrafları Ne Kadardır?

eticaret sitesi masraflari

E-ticaret sitenizi kurdunuz satışlarınız başladı ve sonrasında maliyetlerinizi öğrenmek istiyorsunuz. Bu maliyetler aylık, 3 aylık ve yıllık olarak sınıflandırılır. E ticaret sitesi masrafları, devlete ödenmesi gereken ücretler olduğu gibi reklam pazarlama için de bir bütçe ayrılması faydalı olacaktır.

Her ay yapılan ödemeler

  • KDV
  • SGK
  • Mali müşavir/Muhasebeci ücreti

Üç ayda bir yapılan ödemeler

  • Geçici Vergi
  • Stopaj ( muhtasar)

Yılda bir yapılan ödemeler

  • Kurumlar vergisi ya da Yıllık gelir vergisi
  • Noter tastik ücretleri (e-işlemlere geçildiğinden gerek olmayabilir)
  • Ticaret odası ya da esnaf odası yıllık aidat bedeli

Hizmet ve alt yapı bedelleri

Devlete ödenecek olan masraflar haricinde e-ticaret sitesi alt yapısı için ödenecek tutarların maliyeti olacaktır. Bu maliyetler;

  • Alan adı bedeli (10USD-60USD)
  • SSL bedeli (10USD-500USD)
  • E-ticaret paket yenileme bedeli (1.000TL-15.000TL)
  • Hazır ticaret paketleri kullanmıyorsanız, Hosting bedeli (50USD-500 USD)
  • Hazır ticaret paketleri kullanmıyorsanız, Bakım bedeli (500TL-2.500TL)
  • XML alıyorsanız tedarikçi firmaya yıllık hizmet bedeli (0TL-5.000TL)
  • Seo hizmeti alıyorsanız hizmet bedeli (10.000TL-200.000TL)
  • Ücretli reklam bedelleri (belirsiz)

Genel olarak e ticaret sitesi masrafları yukarıdaki gibidir. Bu bedeller haricinde müşterisini devamlı para ödemeye mecbur tutan firmaların aldığı “ıvır zıvır hizmet bedelleri” mevcuttur, bu tutarları sitenizde yazılım hatalarından dolayı olan sorunlarda dahi bile ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bu tarz firmalar maalesef e-ticaret yazılımları sektöründeler ve ne yazık ki her şeyi bildiğini sanan ama bilmeyen bilinçli(!) e-ticaret sitesi sahipleri olduğu sürece olmaya da devam edecekler.

E-ticaret sitesi altyapılarını yönetmek ve işlerliğini sağlamak bilgi ve tecrübe ile sağlanmaktadır. Günümüzde artık web sitesi kurulumu 3-4 mouse tıklaması ile tamamlanmakta ve köşedeki internet kafedeki görevli bile e-ticaret sitesi yapabilmektedir. Evet yapabilir ama sorun çözemez, hata ayıklayamaz, site ile alakalı bir sorun bildirildiğinde forumlarda cevap ararken sizin sitenizden alışveriş yapmayan müşteri, çoktan ürünü kullanmış ve eskitmiş bile olabilir. Hemen siz de e ticaret fiyatları sayfamızı ziyaret ederek bu gün sitenizi sorunsuz açabilirsiniz.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.


Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 19524

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

E Ticaret Sitesi Masrafları ve Kurma Maliyeti” 6 yorum var

  1. Kaplan deri Orhan kaplan - 18 Kasım 2023 at 20:39

    Ben deri çanta imalatı yapıyoruz ben ihracat çalışmak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz

  2. zehra - 23 Kasım 2022 at 09:49

    peki online satış için şahıs şirketi kurarsam hangi evraklara ihtiyacımız olacak siteler için bu konuda bilgi verebilir misiniz acaba?

  3. Yağız - 22 Nisan 2022 at 01:24

    Eticaret sitesi masraflarını anlaşılır şekilde anlatmışsınız.

  4. ebubekir - 18 Eylül 2020 at 02:43

    çok güzel olmuş

  5. Hilal - 16 Aralık 2019 at 23:46

    Herşeyi çok guzel aciklamissiniz. Bizim yaptığımız ve yapmak istedigimiz kendimizi anlatabilirsek size daha anlaşılır olacak.

Yorum Yaz