e ticaretin gucu

Ekonomi zor zamanlar geçirirken, e-ticaret hala güçleniyor. E-ticaret, işletmeden işletmeye ve işletmeden tüketiciye pazarına geçişin zamanlamasını, sürecini ve teknolojisini çoktan değiştirdi. Bunu şimdi okuduğunuz gibi, ekonomiyi güçlü bir şekilde etkileyen birçok değişiklik geçiriyor. E-ticaretin sağladığı değişime bir örnek, işletmenin müşteriye ürün ve hizmetleri nasıl sağladığıdır. Bir tüketicinin bir şirketin ürününü veya hizmetini elde etmesinin yaygın yolu, onları fiziksel kuruluşlarında ziyaret etmesiydi. E-ticaret ile tüketicinin sadece kendi web sitesini ziyaret etmesi ve onunla işlem yapması gerekecektir. Buna ek olarak, internette var olan birçok e-ticaret altyapı sağlayıcısı olduğu için hemen hemen herkes bir e-ticaret web sitesi sahibi olabilir.

İş Dünyasına E-ticaret Katkıları

İş dünyasında e-ticaret, işlem yapan şirketler için büyük kolaylık sağlamıştır. E-ticaret yoluyla yapılan satışlar 2003’ten bu yana büyük ölçüde yükseldi. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki toptan satışlara katkıda bulunduğu yüzde her yıl çift haneli rakamlarla daha da büyüyor. Bu gelişmeler nedeniyle birçok şirket bu yöntemle büyük kazanç sağlamaktadır. İşlem maliyetleri önemli ölçüde azaldı. E-ticaret, işletmelerin tedarik zincirlerini nasıl yönettiklerini de geliştirmiştir. Buna ek olarak, yerel ve küresel tedarik maliyetlerini önemli ölçüde azalttı. E-ticaret, enflasyonu düşürme, verimliliği artırma ve karı artırma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Perakende Sektöründe E-ticaret

E-ticaret kullanarak perakendecilik, en hızlı büyüyen ticaret sektörlerinden biridir. 1999 Yılı civarında, diğer tüm imalat ve ticaret sektörlerini geride bırakma kabiliyetine sahip olduğunu önemli ölçüde kanıtlamıştır. O zamanlar, e-ticaretteki perakende satışlar Amerika Birleşik Devletleri’ndeki toplamın yüzde 1’inden daha azını temsil ediyordu. E-ticaret perakende satışları her 2 ila 4 yılda bir yaklaşık yüzde 1 ila 2 arttı. 2010’daki son e-ticaret verilerine göre, şu anda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki toplam perakende satışların yüzde 4,4’ünü elinde tutuyor. 2007’deki son Büyük Durgunluğa rağmen, e-ticaret etkilenmedi. Ekonomik çöküşe rağmen büyümeye devam etti.

E-ticaret Planlanması

Bir işletme planlıyorsanız ve e-ticaretin ne kadar etkili olduğunu denemek istiyorsanız, önce kendinize ait bir web sitesi oluşturmayı deneyebilirsiniz. Ne yapacağınızı bilmiyorsanız, okumanız ve öğrenmeniz için internet’in her yerinde dolaşan birçok öğretici var. Ayrıca, gelecekteki e-ticaret web sitenizi kurmak için önce e-ticaret alt yapı sağlayıcısı arayabilirsiniz. Günümüzde birçok sağlayıcı, müşterilere veya gelecekteki e-ticaret girişimcilerine, e-ticaret web sitelerini oluşturmalarına yardımcı olabilecek bazı hazır şablonlar sunmaktadır.

E-ticaret, iş söz konusu olduğunda kesinlikle ideallerden biridir. Bu iş yönteminin faydaları ve artan popülaritesi kesinlikle herhangi bir yeni girişimcinin bir tane yapmayı düşünmesini sağlayacaktır. Ayrıca, bu tür işlerde risk çok düşüktür. Fiziksel kuruluş ile karşılaştırıldığında, e-ticaret web sitelerinin oluşturulması daha kolay ve daha ucuzdur. Dahası, inşa etmek aylarca sürmez. E-ticaret web sitenizi oluşturmak için üçüncü taraf bir web geliştiricisi bile kiralayabilirsiniz. Ancak, bunu kendiniz yapmak istiyorsanız, alan adı kaydını aldığınızdan emin olun.
Daha önemli ve güvenli yolu ise hazır e-ticaret paketleri ile yolunuzda ilerleyebilirsiniz. Hazır e-ticaret paketleri güvenli ve sorunsuz olduğu gibi destek konusunda zorlanmayacağınız firmaları tercih etmenizi öneririz.

Ortalama Puan 4.2 / 5. Oy sayısı: 3522

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz