yerel seo nedir neden onemlidir

İnternette Bilmedikleriniz Size Zarar Verebilir

Yerel bir SEO stratejisine ihtiyacınız olup olmadığını nasıl anlarsınız? Bu sorudaki kritik kelime “yerel.” Müşterileri bulundukları yerden 30 km uzağa çeken bir işiniz var mı? Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi arayan potansiyel müşterilerin işinize ulaşması on dakikaya kadar sürer mi? Bu sorulara evet cevabını verebiliyorsanız, sıra yerel SEO stratejinizi yönetmeniz gerektiğidir.

Peki, yerel SEO nedir? Ve neden bu kadar önemli?

Yerel SEO Nedir?

Yerel SEO, işletmenizi Google’daki ve diğer arama motorlarındaki yerel aramalardan çekmek için çevrimiçi varlığınızı optimize etmeyi içerir. Hubspot’un yerel SEO istatistiklerine göre, tüm Google arama yapanların% 46’sı yerel bilgi arıyor. Ve yakınımdaki yerel seo’yu kullanarak yerel bir ürün veya hizmet arayan tüketicilerin% 72’si beş km içinde bir mağazayı ziyaret etti.

Peki, yerel SEO çalışıyor mu? O işletmelerden biri olsaydın kesinlikle öyleydi. Nereden başlayacağınızı merak ediyor musunuz? Yerel seo’ya odaklanmanın faydalarını göstermek için, işinizin başarısı için neden gerekli olduğunun beş nedeninin bir listesini hazırladık.

Yerel seo’nun İşletmenizin Başarısı için Gerekli Olmasının 5 Nedeni

yerel seo basari gereksinimleri

Sebep # 1 – İşletme Bilgileriniz, Ürünlerinizi ve Hizmetlerinizi Arayan Tüketicilerin Önünde Görünür

İhtiyacınız olan ürün ve hizmetleri sunan işletmeleri bulmak için sarı sayfaları taradığınız eski güzel günleri hatırlıyor musunuz? Bugün tek yapmanız gereken, aradığınız ürün veya hizmeti dizüstü bilgisayarınızda, masaüstünüzde veya mobil cihazınızda bir arama motoruna yazmak. Bu ürünleri veya hizmetleri sağlayan işletmeler açılır. Ve “yakınımda” yazarsanız, bulunduğunuz yerden gidebilecek kadar yakın olan her şeyi size gösterir.

Bu yerel SEO “yakınımda” aramaları size zaman kazandırır. Sadece ne istediğinizi seçin, haritayı ve yol tarifini yukarı çekin ve gitmeye hazırsınız. Bu sonuçlara dikkatlice bakarsanız, geçmiş günlerin sarı sayfaları gibi çevrimiçi işletme dizinleri tarafından doldurulduğunu görürsünüz.

Yerel SEO ile organik seo‘yu karşılaştırdığınızda, her ikisi de hala önemlidir. Sayfalarınızın belirli anahtar kelimeler ve anahtar kelime öbekleri (organik SEO stratejilerinin amacı) için arama motoru sonuçlarında sıralamasına yardımcı olacak bir içerik pazarlama stratejisi istiyorsunuz. Ancak yerel SEO, yerelleştirilmiş bir topluluğa hizmet veren işletmeler için kritik öneme sahiptir. Bu, dünyanın dört bir yanından müşterileri çeken küresel şirketler için biraz daha az önemlidir.

Sebep # 2 – Sürekli Olarak Doğru Çevrimiçi Dizin Alıntıları Organik ve Yerel Paket Sıralamanızı Artırır

İşletme adınızı, adresinizi ve telefon numaranızı en üst sıradaki yerel alıntılar ve işletme dizinlerinde doğru ve tutarlı bir şekilde listelemelisiniz. Bu bilgilere NAP Verileriniz (ad, adres, telefon) denir. Bilgilerinizin tutarlı ve doğru olduğundan eminseniz, bir arama motoru botunun işletmenizi arama motoru sonuç sayfalarına (SERPs) dahil etmesi daha olasıdır.

Bu adil görünüyor. Google sizi olmayan bir işletmeye gönderdiyse veya artık hizmette olmayan bir telefon numarası verdiyse hayal kırıklığına uğrayabileceğinizi düşünüyor musunuz? Arama motorları, işletmenizle ilgili bu temel bilgileri internet üzerinden birçok yerde bulmak ister.

Bu bilgiyi çeşitli yerlerde bulduklarında  herkesi tutarlı ve doğru verilere güveniyorlar. Ancak, örneğin Google veya Bing kafa karıştırıcı, tutarsız veriler görürse, bunu daha az geçerli daha az güvenilir olarak görürler. Bu nedenle, arama motorlarının sizi daha tutarlı NAP Verilerine sahip bir işletme lehine atlaması daha olasıdır.

Sebep # 3 – İşletme Siteniz Yetkili, Güvenilir Sitelerden Daha Fazla Bağlantı Alır

Güvenilir, yetkili web sitelerinden sitenize işaret eden geri bağlantılar(backlink) seo’da önemli bir rol oynar. Web sitenizin varlığını doğrularlar ve sitenizin geniş internet evreninde uygulanabilir bir güç olduğunu kanıtlarlar. Ayrıca, bazı dizin atıf siteleri listelerine bir web sitesi URL alanı ekler ve bu URL’leri ‘dofollow’ bağlantıları olarak görüntüler. Bu, değerli bağlantı özsermayesini sitenize aktarır. Arama motorları, etki alanı yetkinizi belirlemek için geri bağlantıları kullanır ve seo’nuzu artırır (güzel olan ancak size herhangi bir katkı vermeyen ‘nofollow’ bağlantılarının aksine).

İşinizi kurmak için değerli başka bir şey yaparken bir geri bağlantı kurmanın başka harika bir yolunu mu istiyorsunuz? Yerel ticaret odasına veya başka bir iş grubuna katılın. Bunu yapmak, web sitenize alakalı bir yerel bağlantı sağlayacaktır ve yerel etkinliklerde ağ kurabilirsiniz. Bu etkinliklere katılırken, bazı iş fırsatları veya daha fazla geri bağlantı fırsatları yakalayabilirsiniz.

Ayrıca, satıcılarınız varsa veya bir ürün sağlayıcısıysanız, web sitenize de bağlantı vermelerini isteyebilirsiniz (elbette bir dofollow bağlantısıyla).

Sebep # 4 – İşletmeniz Arama Motoru Sonuçlarının İlk Sayfasına İnmeye Daha Yakın Olacak

Çevrimiçi işletme dizinleri, arama motoru sonuç sayfalarında (SERPs) oldukça fazla yer kaplar. Sonuç olarak, dizinlerinde listeledikleri yerel işletmeler, yerel arama sorgularında en yüksek ödemeyi alır. Eğer o listelerde değilsen…

İşletmenizi bu yerel alıntılar iş dizinlerinde nasıl listeleyeceğinizi bilmeniz gerekir, çünkü değerli işlerinizi kaybedersiniz. Ve internette bilmedikleriniz size zarar verebilir.

Şehirdeki en iyi dönere sahip olabilirsin ama caddenin karşısındaki adam seni “yakınımda dönerci” ararken bulamazsa gidip dönerini rakibinden alacak. Bu da bizi 5 numaralı Akla getiriyor.

Sebep # 5 – İşletmeniz Üçüncü Taraf İncelemeleri için Fırsatlar Kazanacaktır

İşte Google Yerel Harita Paketi’nde iyi sıralama için üç temel sütun.

  • Alaka
    Potansiyel müşterilerinizin web sitenizde arayacağı anahtar kelimeleri veya konuları ne kadar iyi hedefliyorsunuz?
  • Önem
    İşletmeniz çevrimiçi ortamda ne kadar iyi öne çıkıyor?
  • Yakınlık
    İşletmeniz, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi arayan potansiyel müşteriye ne kadar yakındır?

 

Alaka düzeyine ve yakınlığa değindik. Şimdi şöhret hakkında konuşmanın zamanı geldi: işletmenizin internet üzerinden sahip olduğu olumlu itibar ve yorumlar. Arama motorları bu bilgileri nasıl bulur? Birçok alıntı ve dizin, müşterilerin yorumları yayınlamasına ve deneyimlerini yerel işletmelerle derecelendirmesine olanak tanır.

Mükemmel hizmet sunarsanız, işletmeniz bu ek avantajdan yararlanacaktır. Ancak iyi yorumlar almak için yeterli değil. Onlara da cevap vermelisin. Ve olumsuz bir eleştiri alırsanız, endişelenmeyin. Sadece soğukkanlılığınızı koruduğunuzdan ve uygun şekilde yanıt verdiğinizden emin olun. Sorunu mümkün olduğunca çabuk çözmek için çalışın. Basit bir özür bile yanıt vermemekten iyidir.

Yerel SEO için daha fazla ipucu

Yerel SEO birden çok konum için, sitenizdeki bir Bize Ulaşın sayfasında tam ad, adres ve telefon numarası dahil olmak üzere tüm personel konumlarınızı listeleyin.

10 veya daha az konumu olan işletmeler için, site genelinde alt bilgideki her konumun tam adını, adresini ve telefon numarasını listeleyin.

İnsanların telefon numaranızı web sitenizde kolayca bulabildiğinden ve mobil uyumlu e-ticaret sitesi olduğundan emin olun.

Dizinlerde tutarlı olmak istediğiniz gibi, NAP Verilerinizin web sitenizin tüm sayfalarında tutarlı olduğundan emin olun.

İşletmeniz birden çok konuma hizmet veriyorsa, her site için benzersiz içeriğe sahip ayrı bir sayfaya ihtiyacınız vardır. Bir sayfadan diğerine kopyalayıp yapıştırmaktan kaçının.

Yerel Seo’nuzu İşletme Türünüze Göre Özelleştirin

Yani internette bilmedikleriniz size zarar verebilir. İşletmeniz yerel bir SEO stratejisi üzerinde çalışmıyorsa, şehirdeki rakibinizin alacağı parayı masada bırakıyorsunuz demektir.

Yerel SEO iyi çalışır, ancak organik SEO gibi zaman ve sabır gerektirir. Bu yüzden birçok işletme tüm parçaları bir araya getirmek için yerel bir SEO ajansı kiralıyor.

Şirketinizin bilgilerinin işletme dizinlerine girilmesi konusunda stres mi yaşıyorsunuz? Yerel SEO uzmanlarımızın sizin için ilgilenmesine izin verin.

Ortalama Puan 4.3 / 5. Oy sayısı: 1085

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz