Online satış sitesi nasıl kurulur, online satış sitesi kurmak için gerekenler nelerdir, online satış sitesi kurmak maliyeti nedir, online alışveriş sitesi şirketi kurmak, online satış sitesi nasıl açılır, özetle online satış sitesi kurmak ve açmak için gerekli olan tüm merak edilenler bu mini e ticaret rehberinde.

Teknoloji ile işini büyütmek isteyen firmalar ve genç girişimciler tarafından son 10 yılda e-ticaret’in ülkemizde hızlı gelişimi birçok markanın online satış sitesi üzerinden satılması ve pazar oluşturması ile e ticaret günümüz gereği olmuştur.

online satış sitesi nasıl kurulur

Türkiye’de 1500’den fazla online satış sitesi alt yapısı sağlamış ve hayata hayata geçirmiş ve destek veren bir firma olarak, alışveriş sitesi kurmak istiyorum düşüncesine sahip fakat online satış siteleri için gerekenler hakkında bilgisi olmayanlara için bu yazımızı hazırlayıp olabildiğince sorularınıza cevap verecek şekilde derledik.

Online satış sitesi nasıl kurulur, online satış sitesi kurmak için gerekenler nelerdir?

Online satış sitesi kurmak isteyenlerin öncelikle fatura kesebilen bir firmasının olması veya firma kurması gerekiyor. Alışveriş sitesi kurmak için neler gerekli dendiğinde, ilk verilecek cevap, vergi mükellefi olmak gelir. Eğer fatura kesebilen bir firmanız yoksa şahıs şirketi kurmak veya adi ortaklık kurmak sizin için en düşük maliyet olacaktır. Fatura kesmek e-ticaret’te yasal zorunluluktur.

internetten satış sitesi kurmak

Online satış sitesi kurma maliyeti nedir?

Online satış sitesinde barındıralacak özelliklere göre alışveriş sitesi maliyetleri değişiklik göstermektedir. Platinum Akıllı E-ticaret paketleri ile e ticaret sitesi maliyeti aylık 80-150 TL. olarak başlar, 500-600 TL.’ye çıkabilir. Yeni başlıyorsanız, minimum sermaye ile yapabileceğileceğiniz paket tercih edebilirsiniz. E-ticaret Paketlerimizi inceleyebilir, size uygun olanına karar verebilirsiniz. 01 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe giren e-ticaret vergi muafiyeti ile maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

Yıllık  maliyetlerini / maliyetini alt maddeler halinde basitçe özetlemek gerekirse,
Alan adı (domain) maliyeti
Çok fazla bir maliyet değildir. Uzantısına göre 10$ ile 30$ değişiklik gösterir. Her yıl farklı farklı uzantılı alan adları satışa sunulur. Eğer boştaysa yani müsait ise .com uzantısı veya .com.tr uzantılı tercih etmenizi öneririz. Online satış sitesi ismi önemlidir. Alan adı alırken alışveriş sitesi isim önerilerini de inceleyebilirsiniz. Domain firmalarının farklı uzantılar ile ve ek kelimeler önerileri ile güzel domain bulabilirsiniz.
Düzgün ve kaliteli hosting maliyeti
Ürün satış sitesi diğer adıyla online satış mağazası açıyorsunuz ve 24 saat online olacak olması , kesintilerin yıl içerisinde çok az denecek kadar olması ve en önemli olası arızalarda hızlı destek alabilmeniz en önemli konuların başında gelir. Bunların hepsini topladığınızda size maliyet oluşturacaktır.
E-ticaret Yazılım Güncellemeleri
Teknolojinin gelişmesi ile beraber kullanılan yazılım tabanları da devamlı geliştirilmektedir. E-ticaret altyapı sağlayıcısı olarak biz bu gelişimenin bir adım önünde olmak ve ayak uyduruyor olmak zorundayız. Mobil cihazların kullanımının artması oluşan değişiklikler, google tarafından yapılan değişiklikler, sosyal medya gelişimi vb. farklı birçok teknolojik değişikliğe sisteminizin adapte edilmesi yazılım geliştirme sürecinin içerisine girmektedir.
Zorunlu Yasal ve Teknik Geliştirmeler
2016 ile 2019 yılları arasında en az 1 defa altyapısını teknik olarak değiştiren bankaların sayısı %90’dır. Bu değişiklik öncesinde altyapınızın teknik olarak bu hazırlıklara uyarlanmış olması önemlidir. Yasalar çerçevesinde e-ticaret ile ilgili çıkarılan kanunlar, yürütmelikler ve yasal taksit sınırlandırmaları (altın, cep telefonu, televizyon) öncesinde altyapının hazır olması önemlidir.

Bedava veya ücretsiz alışveriş sitesi kurmak mümkün mü?

Fiziki mağaza açmak istediğinizde bedava ya da ücretsiz dükkan bulabiliyor musunuz? Elektrik, ısıtma, temizlik vs. giderleri ödenmeden dükkanınızı açık tutabilirmisiniz?
Ücretsiz eticaret yazılımları edinebilirsiniz ama hosting, ssl, teknik destek için ödeme yapmak zorundasınız.
Ve şunu sakın unutmayın, bedava peynir sadece fare kapanında olur 😉

E ticaret sitesi masrafları için tıklayınız…

eticaret nereden başlamalıyım

Online satış sitesi kurmak için nereden ve nasıl başlamalıyım?

Online satış sitesi kurmak istiyorum düşüncesini hayata geçirebilmeniz için yapmanız gereken ilk ve en önemli iş, ürün konseptinize yani ne satacağınıza karar vermek ile bir iş planı oluşturmaktır. Sonrasında Platinum Akıllı E-ticaret paketleri içerisinden size uygun olanını satın alıp internetten online satış yapmak için ilk adımı atmış olacaksınız.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 5400

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Online satış sitesi nasıl kurulur” 6 yorum var

  1. Asiye - 2 Ocak 2023 at 19:12

    Online satış sitesi kurmak istiyorum yardım eder misiniz

    • E-ticaret - 21 Ocak 2023 at 14:03

      Merhabalar Asiye hanım, 0850 333 0 241 numaralı hattımızdan ulaşıp uzman ekibimizden hizmet alabilirsiniz.

  2. Selim - 24 Mayıs 2022 at 23:59

    Nalbur malzemelerini online satmak istiyorum. İş yapabilirmiyim

  3. Menderes yavuz - 22 Nisan 2022 at 01:26

    Online satış sitesi kurmak istiyorum. Benimle irtibata geçermisiniz

    • Platinum E-Ticaret - 22 Nisan 2022 at 18:25

      Uzman ekibimiz sizinle irtibata geçecektir.

  4. Çağla doğan - 11 Nisan 2020 at 10:47

    Ben altın üzerine bi online alışveriş sitesi kurmak istiyorum bunun için gerekli olan tüm bilgileri verirmisiniz en ince ayrıntısına kadar yasal kısmını da satışı nasl yaparım ne yapmak gerek bi iş yerim halihazırda yok

Yorum Yaz