sem ve seo karsilastirmasi

SEO, Arama Motoru Optimizasyonunun kısaltmasıdır. Bir web sitesi, yalnızca Google, Yahoo ve daha az bilinen Bing gibi arama motorlarının dikkatini çekmek amacıyla başlıkları, içeriği ve meta etiketleri de dahil olmak üzere içeriğini bu şekilde kasıtlı olarak tasarlar. SEO’nun elde etmek istediği şey, reklam için ödeme yaptığımız gibi satın alınmayan veya ödenmeyen web sitelerine organik veya doğal bir trafik akışıdır. Bir arama motoru sonucunda görünmek ücretsizdir.

SEM, Arama Motoru Pazarlamasının kısaltmasıdır. Genellikle SEO ile ilişkilendirilen, hatta bazen SEO ile karıştırılan bir kavramdır. Amaçlarında bazı hedefleri var ama teknikte çok farklılar. SEM, Google gibi büyük arama motoru web sitelerinin, sayfa listelerinin en üstündeki reklamları göstermek için ücretler alması nedeniyle ortaya çıktı. Bunlar tıklama başına ödeme veya PPC reklam kampanyalarıdır. SEM, aldığınız ziyaretçi için ödeme yaptığınızdan geleneksel reklamcılığa daha yakındır. SEM, Google tarafından reklamı ve tanıtımı için daha fazla ödeme yaptıkları için yüksek ziyaretçi içeriğine sahip bir web sitesi olmayı mümkün kılmıştır. Hem SEM hem de SEO, ziyaretçileri çekmek için stratejiler kümesidir. SEM için ön ödeme yapmanız dışında, bu doğrudan bir reklam stratejisidir. SEO ile çalışırken, fark edilmek için dolaylı yollar ararsınız.

Bir web sitesini arama motorları için optimize etmek, internet kullanıcılarının e-ticaret tabanlı bir işletmenin sunabileceği hizmet ve ürünleri aramak için arama motorlarına yazabilecekleri belirli anahtar kelimeleri ve anahtar kelime öbeklerini değerlendirmek anlamına gelir. SEO’NUN özü, web sitesi içeriğini anahtar kelimelerle düzenlemektir. Etiketlere ve meta etiketlere anahtar kelimeler ve anahtar kelime öbekleri dahil. Bağlantılar ve HTML bile seo’ya uyacak şekilde düzenlenir. HTML ve bağlantılar, web sitesi kullanıcısının web siteniz içinde belirli bir şekilde hareket etmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. İdeal olarak, web sitesi ziyaretçisine, ilgilendikleri bilgileri okumak için sayfadan sayfaya giden web sitesi etrafındaki bağlantılar sunulur.

SEO, SEO uzmanı arama motoru sistemini aldatmanın gizli yollarını bulmaya çalışmadığında en iyi sonucu verir. Bu tür hileler, cesareti kırılmış uygulamaları kullandıkları için arama motorları tarafından işaretlenen bir web sitesi alacaktır. Web sitesi Google sıralamasında bir an için öne çıksa bile, anahtar kelimelerle zehirli içeriği okumak web sitesinin daha da hızlı düşmesine neden olur. Bağlantı, anahtar kelime kötüye kullanımı ve sayfa gizleme gibi SEO püf noktaları, arama motoru algoritmaları tarafından yakalanır ve web sitesini arama sonuçlarının en üstüne iter. Makineyi kandırabilirsin. Ancak insanlar içeriğinizi okumaya başladıktan sonra, web sitesinin bir sahtekarlık olduğu ortaya çıkıyor.

Zirveye çıkmanın en iyi yolu etik SEO kurallarına uymaktır. Uygun teknik yönergelerle iyi içerik yazın. Bunu kendin yapmayı öğrenebilirsin. Bunu sizin için yapacak bir makale servisi de kullanabilirsiniz. Ama gerçekten hızlı bir şekilde oraya gitmek istiyorsan, sem’i düşün. Tıklama Başına Ödeme reklam kampanyası, yalnızca web sitenizin bağlantısına yapılan tıklamalar için ücretlendirildiğiniz anlamına gelir. Paranızın karşılığını tam olarak ne aldığınızı bilirsiniz.

SEO ve SEM Avantajları

seo ve sem avantajlari

Arama Motoru Pazarlaması, herhangi bir işletme için garantili bir tanıtımdır. Tıklama başına ödeme, imrenilen hedef tüketiciyi çekmede başarı için birkaç garantili stratejiden biridir. Ancak hem seo’yu hem de sem’i aynı anda kullanabilir ve kullanmalısınız. Her ikisi de paha biçilmez kaynaklardır. İşte SEM yardımı ile web sitenize sunulacak faydaların bir listesi:

  • Birisi bir sorguyu bir arama motoruna yazdığında, arama motoru onlara yalnızca aynı sektördeki veya sorgunun ilgi alanındaki reklamları ve afişleri sunar.
  • Tıklama Başına Ödeme, çevrimiçi satışların yanı sıra kurumsal farkındalık için de mükemmeldir. Marka adının değerini arttırır.
  • Tıklama başına ödeme ve sponsorlu bağlantılar şeffaftır. Rakamlarla gösterildiği gibi paranızın ne için ödediğini biliyorsunuz.
  • İyi yazılmış ve bilgilendirici açılış sayfalarını tutmak, okuyucuların web sitenizi keşfetmesine ve başka nelerin mevcut olduğunu görmesine yol açacaktır.
  • Yalnızca tıklama başına ödeme reklamının getirdiği trafik hacmi için ödeme yaparsınız. Ve bu trafik seçicidir, yani hizmetinize veya ürününüze ilgi duyarlar.

 

Bir bakıma SEO ve SEM, farklı sunumlara sarılmış aynı kavramlardır. SEO, içeriğe dayalı olduğu için daha uzun süre dayanır. Arama motoru sonuçlarında her göründüğünde bunun için ödeme yapmazsınız. Rekabet düşükse, web siteniz çok uzun bir süre için yüksek sıralarda yer alacaktır. SEM, ücretli Reklamlar, afişler, sponsorlar ve Tıklama başına ödeme hizmetlerini kullanarak farklı bir şekilde satın almak amacıyla aynı trafik hacmiyle çalışır. Ödemeleri belirsiz tutamazsanız, daha kısa bir süre içinde de trafik getirir. Ancak en çok kazanan web siteleri hem seo’yu hem de sem’i agresif bir şekilde kullanıyor.

Aşağıda SEO yardımı ile web sitenize sunulacak faydaları görebilirsiniz.

  • İçeriğe ayak uydururlarsa katlanarak artan daha fazla trafik elde edilir.
  • Uzun bir süre boyunca sıralamalara ayak uydurulur.
  • Siteler yenilikçi ve taze bilgiler tutar, bu yüzden sadık ziyaretçilerin görecek yeni bir şeyleri var ve tekrar ziyarete gelirler.
  • İçerik, arama motoru yönergeleriyle alaka düzeyine ayak uydurur.
  • Aynı zamanda sadık müşteri haline gelen tekrar ziyaretçileri elde ederler.

 

SEO’ya hazır olmak, web sitenizin erişilmesi kolay, kullanıcı dostu ve ortalama kullanıcı için gezinmesi kolay olduğu anlamına gelir. İnternet kullanıcısını eğlendirmek ve geri gelmelerini sağlamak için hileler, oyunlar, anketler, tanıtımlar var. Bu, ziyaretçileri ve diğer web sitelerini kendi web sitenize bağlamak için çeker.

 

Ortalama Puan 4.3 / 5. Oy sayısı: 2031

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz