dijital marketin gelecegi

Dijital pazarlamadan bahsedin ve bu sektörde her gün meydana gelen değişiklikleri sürekli hatırlatıyorsunuz. 2024’e geçtik ve bu Covıd-19 krizinde dijital pazarlamacılar, müşterilerinin ürün ve hizmetleri için müşteri kazanmak için sürekli yeni stratejiler, taktikler arıyorlar. Endüstri uzmanlarına göre 2024, endüstrinin ölü pazarlama stratejilerini ortadan kaldırdığı ve müşterilere yaklaşmak ve satışları artırmak için yeni teknolojileri benimsediği yıldır. Bu makale “Dijital Pazarlamanın Geleceği” kavramlara daha fazla ışık tutuyor.

Gelecekte Dijital Pazarlama Nasıl Olacak?

Alışverişe Yönlendirme Mesajları

Covıd-19 pandemisi, dünyanın birçok yerinde daha önce hiç görülmemiş sosyal uzaklaşma ve kilitlenme sorunlarını beraberinde getirdi. Müşteriler alışveriş yapmanın daha kolay yollarını ararken, dijital pazarlamacılar alışveriş yapılabilir yayınların parlak konseptini düşündüler. Bu nedenle, bir müşteri bir sosyal medya platformuna göz attığında, biyografide verilen bağlantıyla birlikte satın alınabilir bir gönderiye (ürün / hizmet) rastlar. Müşteri, ürüne dokunup satın almayı veya hizmeti tercih etmeyi kolay bulur.

Programlı Reklamcılık

Pazarlama ekibi, hedef kitlenin uğrak yeri olan ürün / hizmetler hakkında değerli bilgiler veren tüm kanallara reklam yerleştirmeyi zor buluyor. Programatik reklamcılık, müşterilere ilgi alanlarına / davranışlarına göre belirli yerlerde en sevdikleri kanallarda kişiselleştirilmiş reklamlar sunduğu için bu zorluğu çözer. Programatik reklamlardan yararlanan şirketler – Expedia (turizm), BuildDirect (Ev Geliştirme) ve AirAsia (havayolları). Programatik reklamcılık, müşterilerin İlgi Payına odaklandığı ve en iyi reklam kampanyasına yol açabileceği için Dijital Pazarlamanın geleceği olarak adlandırılabilir. Evet, size en iyi yatırım getirisini sağladığını söylemeyi unuttuk mu?

Etkileşimli İçerik

Dijital Pazarlama uzmanları, şirketlerinin sadık müşterilerini çeşitli yöntemlerle korumak için her zaman ayaktadırlar. Buradaki fikir, müşterilerin yalnızca alışveriş yapmalarını değil, anketler, çevrimiçi sınavlar, hediye çekleri için imzalama ve daha fazlası aracılığıyla etkileşimde bulunmalarını sağlamaktır. Evet, dijital pazarlamacılar sadece kelimelerle değil, web tasarımında da içerik oluşturmakta zorlanacaklar. Web sitesi ve sosyal medya yayınları sadece hedef kitlenin ilgisini çekmemeli, aynı zamanda rekabeti de aşmalıdır. Ayrıca, içeriğin kuruluşunun markasına ve amacına uygun olmasına da dikkat etmelidirler.

Sesli Arama

E-Ticaret sitelerinde alışveriş yapmayı tercih eden müşterilerin 25 yaşın üzerinde olduğu bir zaman vardı. Bugüne kadar, çocuklar ve gençler bile çevrimiçi alışveriş tekliflerinin düzenli müşterileri haline geldi. Ayrıca, Sesli Arama yöntemiyle bir ürün satın alır veya hizmeti tercih ederler. Dijital pazarlama ekibiyle birlikte içerik yöneticileri, web sitesi / ürün içeriğini dijital asistanların geleceğe yönelik ses dostu istekleri için optimize etmede ellerinden geleni yapıyor. Uzun kuyruklu anahtar kelimelere odaklanmaları ve ayrıca hedef kitle hakkında derin bilgiye sahip olmaları gerekir.

Influencer Pazarlama

Influencer Marketing kavramı, 1940’lı yıllardan beri film yıldızlarının radyo ve televizyondaki ürün / hizmetleri onaylaması nedeniyle yeni bir kavram değildir. Ancak “ınfluencer marketing” ismi ayrı duruyor. Sosyal medya platformlarında (İnstagram gibi) çok takipçisi olan bir kişiye, markalar tarafından ürün pazarlaması için kullanılıyor. Ancak genel halk, bu etkileyicileri büyük maaş çekleri için imzalayan çok uluslu şirketlerin farkına vardığı için zorluklar var. Dolayısıyla, kurumsal güvensizlik var ve hedef kitle etkileyicinin güvenilirliğine dayalı bir karar veriyor. Bu kavram temellendirilecek ve dijital pazarlama alanında hayati bir rol oynayacaktır.

Sonuç

Doğru Artırılmış Gerçeklik, Sanal Gerçeklik, Yapay Zeka, Sohbet Robotları ve daha fazlası gibi dijital pazarlamada önemli bir rol oynayan başka teknolojiler de var, ancak bu makalede yalnızca diğer dördüne odaklandık. Dijital pazarlamacılar önümüzdeki yıllarda gelişen teknolojileri stratejilerine başarıyla dahil etmek zorunda kalacaklar. Bu sadece hedef kitleye hassasiyetle ulaşmak değil, aynı zamanda rakipleri geride bırakmaktır.

Ortalama Puan 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz