Pazarlama söz konusu olduğunda SEO en çok dikkat çekiyor gibi görünüyor, ancak sem’i unutmamalıyız!
Peki… SEM nedir?

sem sonuclari yonetme

İlk olarak, temelleri gözden geçirelim: SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelir. Web sitenizi ve içeriğinizi, insanların bir arama motoruna yazacağı kelime ve ifadelerle optimize etmeye odaklanan ücretli olmayan bir çabadır.

Örneğin, e-ticaret siteniz Türkiye’de ürünler satıyorsa, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir kelime ve kelime öbeği karışımı kullanabilirsiniz:

* online mağaza türkiye

* sporcular için protein shaker

* kadın probiyotikleri türkiye

* pancar özü

Kullanıcılara yüksek kaliteli, orijinal içerik sunarak Google’a güven oluştururken, seçtiğiniz anahtar kelimeler için doğal olarak daha üst sıralarda yer almayı umarsınız.

Google, hangi web sitesinin veya sayfanın bir kullanıcının sorgusunu en iyi şekilde yanıtlayabileceğini belirlemek için bir algoritma kullanır (sitenizin ne kadar hızlı olduğu ve insanların bir sayfada ne kadar süre kaldıkları ve birkaç saniye sonra çıktıkları gibi başka faktörler de vardır).

SEO’YU doğru yaparsanız, ücetsiz veya organik trafikle ödüllendirilirsiniz; bu, insanların anahtar kelimelerinizi arama motoruna yazdıkları ve sonuçlarda web sitenizi veya web sayfanızı gördükleri anlamına gelir.

Harika! Ancak, SEO zaman alır.

Ayrıca, yüksek trafikli ve rekabeti yüksek anahtar kelimeleri hedefliyorsanız, Google’da asla istenen 1 numaralı noktaya ulaşamayabilirsiniz.

E-ticaret sem’in devreye girdiği yer burası.

SEM nedir?

SEM, ücretli arama olarak da bilinen arama motoru pazarlaması anlamına gelir. En sık kullanılan ücretli arama aracı Google Reklamlarıdır, bu yüzden buna odaklanacağım.

Çevrimiçi mağazanız için sem’i kullanarak, arama sonuçlarının en üstüne giden yolu hızla takip ediyorsunuz.

SEM e-ticaret stratejinizin bir parçası olarak ücretli arama ağı reklamlarını (tıklama başına ödeme anlamına gelen PPC olarak da adlandırılır) kullanma süreci şunları içerir:

  • Coğrafi alanları hedefleme
  • Söz konusu grubu hedefleyen reklam kampanyaları oluşturma
  • Hedef kitlenizi reklamı tıklamaya ikna edecek ve zorlayacak alakalı reklam kopyası yazma
  • Tıklamalar, gösterimler ve dönüşümler için sürekli izleme

Google Reklamlarında hedeflemek istediğiniz anahtar kelimelerin tıklama başına maliyetinin (TBM) ne olacağını görebileceksiniz.

E-ticaret sem’inizin maliyeti, bir anahtar kelimenin ne kadar popüler olduğuna ve reklamınızın ücretli sonuçlarda hangi konumda görünmesini istediğinize bağlıdır.

Örneğin, e-ticaret ayakkabı mağazanız için “kadın kırmızı yüksek topuklu ayakkabılar” gibi bir anahtar kelimeyi hedeflemek size “kadın ayakkabılarından” daha ucuza mal olacaktır.”

Çevrimiçi mağazanız için sem’i kullanırken, herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için günlük, kampanya başına ve anahtar kelime başına bir bütçe belirleyebilirsiniz!

Google Ads, saat diliminden dil tercihine kadar istediğiniz kitleyi hedeflemenizi sağlar.

Reklamınızın belirli zamanlarda görünmesini sağlayabilir, reklamınızın gösterilmesini istemediğiniz anahtar kelimeleri seçebilir, her anahtar kelime için teklifleri ayarlayabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

SEM çevrimiçi mağaza stratejinizin başarısı, yalnızca her tıklama için ne kadar ödeme yapmaya istekli olduğunuza değil, bir dizi faktöre bağlıdır.

Yukarıda bahsettiğim gibi, ziyaretçileri reklamınızı tıklamaya ve sonuçları izlemeye teşvik eden çekici reklam kopyası oluşturmak sürecin büyük bir parçasıdır.

Bir ziyaretçi geldiğinde web sitenizde değerli içeriğiniz veya net bir harekete geçirici mesajınız yoksa, çok uzağa gidemezsiniz.

Ayrıca, kampanyaları sürekli değiştirmiyor ve verileri analiz etmiyorsanız, e-ticaret SEM bütçenizi niteliksiz tıklamalara harcıyorsunuz demektir.

Çevrimiçi mağaza SEM paketiniz, size mümkün olan en iyi sonuçları verebilmek için ürününüze veya hizmetinize özel olarak uyarlanacaktır. Sunduklarımız hakkında daha fazla bilgi edinin.

Hizmet tabanlı bir işletme misiniz? SEO Vs SEM arasındaki farkı okuyun: SEM ve SEO Arasındaki Fark Nedir?

Arama motoru pazarlaması bir oyun değildir. Bir SEM e-ticaret stratejisine odaklanırken SEO hala önemlidir ve bunun tersi de geçerlidir.

Etkili bir SEO / SEM kampanyası, Google’da daha düşük maliyetler ve daha yüksek görünürlük anlamına gelecektir. SEO’ya zaman harcamazsanız ve sitenizin yüklenmesi sonsuza kadar sürerse, e-ticaret sem’ine para harcarsınız.

İnsanlar reklamınızı tıklayacak, ancak bir web sitesinin yavaş yüklenmesini beklemeyecek. İnsanlar reklamınızı tıklayıp sitenizden hızla ayrılıyorsa, Google Kalite Puanınızı düşürür ve tbm’nizi yükseltir.

SEO, potansiyel müşterileri ve satışları artırmanıza yardımcı olabilecek uzun vadeli bir stratejidir. Sem’i kullanmak sonuçları hızlı bir şekilde almanıza yardımcı olabilir, ancak bu trafik için ödeme yaptığınızı unutmayın. Daha fazla aramada organik olarak görünebiliyorsanız, işletmenizin diğer alanlarını artırmak için SEM çabalarınızı azaltabilir veya yeni ücretli anahtar kelimelere odaklanabilirsiniz.

Ortalama Puan 4.4 / 5. Oy sayısı: 2205

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz