Pinterest aksine birçok pazarlamacı Facebook’un, en popüler sosyal medya platformu olduğunu üzerine basa basa vurguluyor, evet Facebook en çok kullanılan platformdur. 1,9 milyondan fazla aktif kullanıcılardan oluşmaktadır. Bununla birlikte, pazarlama platformları için diğer sosyal medya platformlarını göz ardı etmeleri gerektiği anlamına gelmez, çünkü her birinin uzmanlığı vardır ve bir pazarlamacı olarak gözardı etmemeniz gereken popüler sosyal medya platformlarından biri Pinterest’tir.

Pinterest, pazarlamacılar arasında görsel bir pazarlama kampanyası için iyi bilinen popüler sosyal medya platformlarından biridir. Semiocast istatistiğine göre Pinterest’te 70 milyondan fazla aktif kullanıcı var ve bu sayı gittikçe artıyor. Pinterest platformunda etkileyici bir görsel içerikle milyonlarca Pinterest kullanıcısına hikayenizi büyüleyici bir şekilde anlatabilirsiniz. Sosyal Medya Pazarlama Sektörü raporu 2016’ya göre pazarlamacılardan %74’ten fazlası blog ve videoların bile önünde olan sosyal medya pazarlama kampanyaları için görsel içerik kullanıyor.

pinterest'i pazarlama aracı olarak kullanma

Görsel pazarlama şu sıralar en gözde trendlerden biridir ve görsel pazarlamayı stratejileri üzerinde kullanmayan pazarlamacılar geride kalmaktadır. Görsel pazarlamanın yardımıyla hikayenizi farklı şekillerde anlatabilirsiniz. Hikayenizi etkili bir şekilde anlatmak için GIF resmi, infographics ve daha fazla resim türü kullanabilirsiniz. Hâlâ görsel pazarlama kullanmıyorsanız, onu kullanmak için tam zamanı.

Pazarlamacılar Pinterest’i Kullanmalı: Etkili bir şekilde kullanmanız için bazı ipuçlarını

Birçok pazarlamacı kötü stratejiden ötürü Pinterest platformunda önemli bir şey elde edemiyor. Makalenin bu bölümünde, sosyal medya pazarlama kampanyanızdan daha iyi sonuç almanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarını paylaşacağız.

1. Seçici Olun
Evet, duvarda yayınlamak serbesttir, ancak takipçileriniz sizi takip etmeyi bırakmak için özgürdür. Pek çok marka ve normal insan, takipçilerinin ilgisini çekebilecek bir şey yayınlamak yerine, yalnızca her şeyi gönderme hatasını yapar. Yapmanız gereken ilk şey, duvara bir şey yayınlarken seçici davranmaktır. Her ürünü kendi mağazanıza yayınlamayın, çünkü takipçilerinizi rahatsız edecektir.

Bunun yerine, önce ürününüzle ilgili bir yazı yayınlamadan önce biraz araştırma yapmalısınız. Mağazanızın en iyi ürünlerinden bazılarını bulun ve ardından gönderin. Satışlarınızı önemli ölçüde artırabilecek takipçilerinizle etkileşimde bulunmanıza yardımcı olacaktır.

2. Hayat tarzınızı akıllı bir şekilde paylaşın
Birçok pazarlamacı, ürünlerini insanlara duygularla desteklediklerini sık sık unutuyorlar. Bir sayfa yalnızca ürünlerini paylaşıyorsa, takipçilerinin gelecekteki yayınlarını yok sayma şansı vardır. Hedefinizi arttırmak için yapabileceğiniz şey, takipçileriniz arasında heyecanın artmasına yardımcı olacak hayat tarzınızı ayarlayabilmenizdir. Pinterest platformlarındaki en popüler pin’lerin bazıları gıdalar, moda ve ev dekorasyonudur. Ve neredeyse herkes muhtemelen bu şeylere karşı ilgi duyacaktır.

Kıyafet ürünleri satıyorsanız gönderinizde modaya uygun giysiler giyen bir kişinin görseli olmalıdır. Bu kişi ürünü doğrudan tanıtmıyor, ancak bu kişi onun yaşam biçimini başkalarıyla paylaşıyor. Lowe donanım mağaza yaşam tarzını paylaşan marka iyi bir örnektir. Bu marka faaliyetlerini takipçilerine uyarladı.
pinterest pazarlama

Lowe firmasının iş hesabı, hediye fikirleri, her oda için stil ilhamı ve daha fazlası gibi her şeyi içerir. Bu pin’ler, satışlarını artırmak için çevrimiçi mağazalarına bağlanırlar. Çeşitli yaşam tarzı fikirlerini sergiliyor. Pinterest platformundaki ilginç iğneleri nedeniyle, 3 milyondan fazla takipçi bulmayı başardı. Search Engine Land’ın istatistiğine göre, aktif Pinterest kullanıcılarının yaklaşık% 71’i kadın. Bu gerçeği Pinterest pazarlama kampanyası için bir strateji geliştirirken düşünün.

3. Etkili Konuk Etkilenen Ağlar geliştirin ve onlarla ortak olun
Bir ağın geliştirilmesi hem çevrimiçi hem de çevrimdışı pazarlamacılar için bir anahtardır. Pinterest pazarlama kampanyanızla iyi şeyler yapmak istiyorsanız, Pinterest platformunda etkili konuk etkenlerle ortak olma şansını kaçırmak istemezsiniz. Pinterest grup tahtası, konuk etkileyenlerle ilişki kurmanın harika bir yoludur. Tahtada, takipçilerinizle etkileşime girecek yeni ve yararlı bilgilere katkıda bulunabilecek misafirler dahil edilmelidir.

Davet ettiğiniz bir konuk etkileyeni tahta üzerinde bir şeyler mesaj attığında, hem izleyenlerinizin hem takipçilerinin duvarı üzerinde görünecektir. Bu, mesajınızın erişimini arttırır. Bu aynı zamanda tahtada hedef pazarınıza düşen takipçilerin sayısını artırmanıza yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, kurulunuzun kalitesini düşüreceğinden tahtada crappy şeyler göndermek için çok sayıda konuk etkileyenler davet etmemelisiniz. Kaliteli misafir etkileyenlerden tahtanıza katkıda bulunmaya ve onlarla stratejik bir ittifak geliştirmeye davet edin.

4. İlginizi Gösterin ve İzleyenlerinize Dikkat Edin
Pinterest hesabınızın çevrimiçi markanız olduğunu ve hesabınızı gerçek kişiler grubunun takip ettiğini unutmayın. Her takipçiye gönderilerinize cevap vermek zordur ancak takipçileri için ilginizi gösteren çok basit bir şey yapabilirsiniz.

Takipçilerinize teşekkür edin, aldığınız mesajlara cevap verin ve hayranlarınızın çabalarını ne kadar takdir ettiğinizi göstermek için yaratıcı bir şeyler yapın. Örneğin, kek ya da sevgi simgesi gibi bir şey yayınlayabilir ve takipçilerinize, hesaplarınıza vakit ayırdığınız ve yayınlarınıza değerli bilgiler verdiklerinden dolayı teşekkür edersiniz.

5. Mesajlarınıza İnsan Faktörü ekleyin
Mesajlarınıza insan faktörünü eklemek için yapabileceğiniz birçok şey var. Çoğu insan, yalnızca şirkete fayda sağlayan şeylere bakmaktan bıkmış oluyor. Mesajlarınıza insan faktörü ekleyerek, takipçilerinize yapay bir duygusuz marka değil, gerçek insanlarla etkileşim içinde olduklarını fark ettirecek hale getireceksiniz. Herhangi bir ürünü tanıtmak gibi bir niyet göstermeksizin ailenizin ve çevrenizdeki insanların görüntülerini paylaşabilirsiniz.

Çalışanlara mutlu yıllar dilemek için bir mesaj yayınlayabilir veya işyerinizin kulis mekanını gösteren resimler vb. Yayınlayabilirsiniz. Takipçilerinizle kişisel bir ilişki kurmaya yardımcı olur.

6. Takipçilerinize ilham vermeye devam edin
Birçok insanın ilham veren alıntıları ve görüntüleri paylaştığını görmenizin nedeni esin kaynağı olmak istediklerindendir. Takipçilerinizi anlamak ilham almak isterken çekici bazı görüntüler yayınlayabilir ve diğerlerine ilham vermesi için ifadenizi paylaşabilirsiniz. İşte size hızlı bir gerçek. RjMetrics araştırmasına göre, pinlerin yaklaşık% 80’i retweetlerin sadece% 1.4’ü ile karşılaştırıldığında repin’dir.

Bu, retweetlere kıyasla repin alma şansınız olduğunu gösterir. İlham verici bir şeyler paylaşın, teşvik edin ve erişiminizi artırın. İzleyenlerinize tutarlı bir şekilde ilham vermek, takipçilerinizin sizi daha sık ziyaret etmesini sağlayacak ve bu da markanız için iyi bir şey.

Sonuç

Diğer birçok popüler sosyal medya platformunda olduğu gibi, Pinterest’i etkili bir şekilde kullanırsanız, yatırımınıza yüksek bir getiri elde edebilirsiniz. Pinterest platformunda 500.000’den fazla ticari hesap vardır ve bunların çoğu Pinterest’in büyük potansiyelinden yararlanmaktadır. Giysi markaları, kozmetik ürünleri, restoranlar gibi görsellere büyük ölçüde bağımlı markalar, Pinterest’e ve Instagram gibi diğer görüntü paylaşım platformlarına daha fazla odaklanmalıdır.

Bu makalede bahsedilen ipuçlarını kullanın, öğrenmeyi sürdürmek için yeni stratejileri denemeye devam edin ve sosyal medya pazarlama kampanyanızdan geri dönüşünüzü en üst düzeye çıkarmak için Pinterest’i diğer sosyal medya platformlarıyla birleştirin. Ve bir şey daha; her zaman en son eğilimler ve pazarlama bilgisi ile güncellemeye devam etmelisiniz. Pazarlamacılar için bu çok önemlidir, çünkü dünya her zaman değişmeye devam edecek ve kendinizi güncel tutmazsanız uzun vadede bir pazarlamacı olarak başarılı olamazsınız.

Pinterest ile ilgili diğer yazılarımıza E-Ticaret Rehberi sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Ürünlerinizi Pinterest‘te kolayca paylaşabileceğiniz e-ticaret sitelerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret temaları , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 1280

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz