E-ticaret mağazanızı takı markanızın ana üssü olarak düşünebilirsiniz. Fiziksel dünyada ziyaret edilecek yerlerde olduğu gibi, alışveriş yapanların sunduğunuz ürüne giden yolu bulmalarına yardımcı olmanız gerekir. Bu süreç, birden fazla platforma yayılan çevrimiçi bir platform oluşturmayı içerir.

Pazarlama dilinde, markanızın çevrimiçi varlığı aracılığıyla ifade edilmesine “çok kanallı pazarlama stratejisi” denir. İnsanları çevrimiçi vitrininiz ziyater etmesi ötesinde, çevrimiçi varlığınız daha hedefe yönelik, alakalı ve keyifli bir marka deneyimi oluşturmak için kişiselleştirme verileri toplamanıza yardımcı olabilir.

internet taki magazasi pazarlama taktikleri

Anlamlı bir çevrimiçi varlık oluşturma sürecinde size rehberlik edecek bir şablon:

1. Bir sosyal medya varlığı oluşturun

Takı mağazanız için bir Instagram işletme hesabı varlığı şarttır. Göz önünde bulundurulması gereken diğer platformlar arasında Facebook, Twitter, TikTok ve YouTube yer alıyor.

Tüm sosyal medya platformlarında bulunmanız gerekmez. Bunun yerine, birkaç tane seçin ve her birini teker teker oluşturun. İnstagram’da takı satışı yapmak istiyor olabilirsiniz.

2. Sadakat teşvikleri oluşturun

Mücevher genellikle üzerinde düşünülmesi gereken bir satın almadır, bu da insanların ne satın aldıklarına dikkatlice düşündükleri anlamına gelir. Özellikle markanız pahalı bir takı satıcısıysa, alışveriş yapan kişinin satın almaya hazır hale gelmesi birkaç ay sürebilir.

Mücevheratın çok önemsendiği bir satın alma olduğu düşünüldüğünde, alışveriş yapanlar farklı markalar arasında fiyatları ve ürünleri karşılaştırma eğiliminde olabilir. Bir ödül veya sadakat programı, insanları şirketinizle alışveriş yapmaya teşvik eder.

3. Bülten gönderin

Bazen insanlar markanızla işlemsel bir sonuç sağlayacak şekilde etkileşime girmeye hazır değildir. Bu anlarda, bir e-posta bülteni, alışveriş yapanların mücevher markanız ve ürünlerinizle ilgilenmesini sağlamak için değerli bir pazarlama kanalıdır.

Başarılı bir bülten, ürünleriniz için bir satış konuşması olmanın ötesinde okumak için eğlenceli olacaktır. Bu nedenle, abone olmak için net bir değer önerisi iletmek önemlidir.

4. Bir içerik pazarlaması ve arama motoru optimizasyonu (SEO) stratejisi oluşturun

İçerik pazarlaması, makaleler, videolar ve görseller şeklinde markalı eğitim oluşturma uygulamasıdır. İnsanların satın alma yapmadan önce ürünleri araştırdığı günümüzün medya odaklı dünyasında etkili bir stratejidir. İçerik pazarlaması ile birleştiğinde, içeriği anahtar kelimelere dayalı olarak Google’da görünür hale getirme uygulaması olan arama motoru optimizasyonu (SEO) vardır.

SEO ile başarılı olmak için pazarlama ekibinizin markanızla alakalı anahtar kelimeleri belirlemesi ve buna göre içerik geliştirmesi gerekir.

Ölçülebilir bir strateji olarak içerik pazarlamasına öncelik vermek önemlidir. Örneğin, bir müşterinin satın alma işlemi yapmadan önce içerikle etkileşime girip girmediğini takip edebilirsiniz.

5. Bilinirlik oluşturmak ve satışları artırmak için ücretli medya reklam kampanyaları oluşturun

Yerleşik bir marka varlığı ile mücevher markanız, ücretli sosyal medya reklamcılığını kullanarak başarıya ulaşmak için iyi bir konumda olacaktır. Buradaki fikir, markanız hakkında farkındalık oluşturmak ve değerlendirme süreci aracılığıyla kitlelerle yeniden etkileşim kurmak için dijital reklamcılık ekosistemine katılmaktır. Bu aşamada marka oluşturmanın temelleri başlıklı mükemmel yazımız size faydalı olacaktır.

Facebook (Instagram’ın sahibi), Google (YouTube’un sahibi) ve Twitter gibi sosyal medya şirketleri, reklam noktaları satın alma seçenekleri sunar. Doğrudan reklam için uygun noktalar olup olmadığını görmek için yayınlara ve bloklara da ulaşabilirsiniz.

Farklı işletme türleri için birçok farklı reklam ürününün mevcut olduğunu unutmayın. Bir takı markası olarak, ücretli medya yatırımınızdan en büyük etkiyi garanti etmek için, gelir hedeflerinizi destekleyen reklam çözümlerini seçtiğinizden emin olmanız önemli olacaktır.

6. Marka bilinirliği ve güven oluşturmak için influencer birlikte çalışın

İnfluencer, sosyal medya varlığına sahip olan ve insanların nasıl alışveriş yaptığı konusunda ikna etme yeteneğine sahip olan kişidir. Influencerler, güvenilir bilgi kaynakları olarak yüksek derecede yetkiye sahiptir.

Influencerler, ürünlerini tanıtmak için markalarla çalışmaya açıktır. Ancak kampanyaların yalnızca satmaktan daha fazlasını yapması gerektiğini unutmayın. Influencerler ve markalar arasındaki güçlü ortaklıklar, değerlerin eşitlenmesi üzerine kuruludur. Takı markası kurmak için bunu göz ardı etmeyin.

7. Bayiler ve dağıtım ortaklarıyla işbirliği yapın

Bu teknik her marka için uygun değildir. Ancak kendi ürünlerinizi üretiyorsanız, ürünlerinizi mağazanız adına satmak için ortak perakendecilerle çalışarak başarılı olabilirsiniz.
Dağıtım ve bayi ilişkileri, marka bilinirliği oluşturmanın güçlü yollarıdır. Ortakları dikkatli seçmek önemlidir; ancak, şirketinizin satışlardan sağlıklı bir kar marjı elde etmek için yeterli esnek alana sahip olduğundan emin olun.

8. Pazarlamanıza yorumları dahil edin

Görüşler ve ürün incelemeleri, takı pazarlama motorunuzun önemli bileşenleridir.
Bir çalışmada, araştırmacılar, iki benzer ürün verildiğinde, daha az incelenen seçenek daha kaliteli olsa bile , insanların daha fazla incelemeye sahip olanı satın alma olasılığının daha yüksek olduğunu buldu.

Mücevher gibi yüksek değere sahip bir satın alma işlemi için incelemeler, alışveriş yapanlara bir güven duygusu verebilir. İncelemeler, satın aldığımız üründen memnun olacağımızdan emin olmamıza yardımcı olacak en bilgilendirici yollardan biridir.

Son Söz

Takı endüstrisi, hem yeni başlayanlar hem de varolan siteler için patlama yaşıyor. E-ticaret mağazanızı, kitleleri çekmek ve alışveriş yapanlarla güven oluşturmak için markanıza merkez düşünebilirsiniz.

İnternetten takı satışı yapmak, teknoloji, pazarlama stratejisi ve insan operasyonları arasında dengeleyici bir eylem gerektirir. Dijital vitrini, tıpkı gerçek dünyada olduğu gibi, insanları bir araya getirdiğiniz sanal bir alan olarak düşünebilirsiniz.

Doğru teknoloji ve süreçler, insanların markanızla ilgili deneyimlerinden keyif almalarını ve uzun vadede etkileşimde kalmalarını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Ne yaparsanız yapın, temelinizi oluştururken yavaş olmayın. Şirketinizin dijital geleceği, attığınız ilk adımla başlar.

Ortalama Puan 5 / 5. Oy sayısı: 23

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz