TikTok, 2016 yılında Çin’in Pekin kentinde A.me olarak piyasaya sürülen sosyal medya dünyasına nispeten yeni gelenlerden biridir. Geçiş aşaması olarak görüldüğünde TikTok şu anda ABD’de 200 milyondan fazla ve dünya çapında 2 milyardan fazla indirmeye sahip. Google Play ve Apple App Store’da en çok indirilen uygulamalar arasındadır.

TikTok çılgınlığını görmezden gelmek zor.

Peki satıcılar bundan nasıl faydalanabilir? Pinterest ve Instagram‘ın nasıl önden fotoğraflandığını ve yüksek düzeyde yapılandırıldığını ele aldım . Ancak TikTok, aklınıza gelebilecek her şeyin videolarının tuhaf bir karmaşıklığıdır.

Ama önemli olan şu: TikTok, yüz binlerce kullanıcı tarafından çok geniş bir şekilde paylaşılan viral videolarla ilgilidir . Hiç kimse bir videonun viral hale geleceğini garanti edemezken, içeriğinizi, kullanıcıların yeni içeriği kaydırıp keşfettikleri uygulamada bir sayfa olan #ForYou bölümüne taşımak için stratejiler vardır.

Bir TikTok blog gönderisine göre “Sizin İçin beslemesi, TikTok platformunun tanımlayıcı özelliklerinden biridir” . “TikTok’un büyüsünün bir parçası, Sizin İçin beslenen kimsenin olmamasıdır – farklı insanlar aynı göze çarpan videolardan bazılarına gelebilirken, her bir kişinin beslemesi benzersizdir ve o kişiye özeldir.

Bu nedenle, viral olmasa bile, birkaç temel kuralı ve yayınlama yöntemini izlerseniz, videonuz yine de birçok potansiyel müşteri tarafından görülebilir.
tiktok eticaret ipuçları

TikTok E-ticaret İçin İpuçları

Kısa tut

TikTok’un #ForYou besleme algoritmasının büyük bir kısmı izlenme süresine dayalıdır. TikTok, video tamamlanma oranını, yani videonun uzunluğuna kıyasla ortalama izlenme süresini izler. İzlenme süresinin video uzunluğuna oranı ne kadar yüksek olursa, videonuzun daha fazla #ForYou beslemesinde görünme şansı o kadar artar. Bir kullanıcının 20 saniyelik bir videonun 14 saniyesini, 50 saniyelik bir videonun 34 saniyesini izlemesini sağlama olasılığınız daha yüksektir. Daha kısa videolar, önemli olan video tamamlanma oranını doğal olarak artıracaktır.

Daha uzun izlenme süresi sağlamanın bir başka yöntemi de hareket halindeyken etkileşimde bulunmaktır. Bu, hiçbir tanıtım veya uzun duraklamalar olmadan doğrudan noktaya gelmek anlamına gelir.

İşte bir örnek. Bir kullanıcı , tam olarak paylaşacağı bilgilerle (hashtag’ler) başlar, net ve hızlı bir şekilde konuşur ve gevezelik etmez.

Müzik trendlerini takip edin

TikTok bir müzik uygulaması olarak başladı. Bu nedenle, popüler ve viral videoların trend şarkılar içerdiği mantıklı. Ve trend olan sesleri bulmak kolaydır. Uygulamadaki “Keşfet” sekmesine gidin. Orada müziğin (veya gürültünün) “Trend ses” olup olmadığına dair notlar bulacaksınız.

Trend sesleri gösteren TikTok uygulamasının ekran görüntüsü.

Kendi TikTok’unuzu oluşturmak için bir video veya resim yüklediğinizde, en iyi 40, viral, yeni ve önerilen ses ve şarkı seçenekleriyle “Sesler” ekleme seçeneği vardır.

"Sesler" bağlantısına sahip bir TikTok ekranının ekran görüntüsü.

Kendi TikTok’unuzu oluşturmak için bir video veya resim yüklediğinizde, “Sesler” ekleme seçeneği vardır.

Şu anda en çok seçilen sesleri bulmak için “viral” i seçin, TikTok’unuzun bir trend olma ve daha fazla izleyici tarafından görülme şansını artırın. Ayrıca, sesi hashtag olarak kullandığınızdan emin olun – örneğin, #bussit.

Trend olan hashtag’leri takip edin

Trend videolar oluşturmak için trend olan hashtag’leri keşfedin ve ardından bulduklarınıza göre kendi videonuzu oluşturun.

Hashtag'leri gösteren bir TikTok ekranının ekran görüntüsü.

Trend olan hashtag’leri keşfedin ve bulduklarınıza göre kendi videonuzu oluşturun.

Viral içerik hakkında bilgi sahibi olun

Trend olan içerik hashtag’ler, şarkılar ve uygulamadaki kullanıcılar tarafından yaygın olarak paylaşılan kişilerdir. Bununla birlikte, viral içerik, medyada ve diğer mecralarda paylaşılır – TikTok platformunun ötesinde. Bu nedenle trend içerik oluşturmak mümkündür (ancak kolay değildir). Viral içerik çok daha zordur.

Güzel haberler? İçeriğinizin görülmesi veya viral hale gelmesi için büyük bir takipçi kitlesi oluşturmanız gerekmez. Örneğin 90 yıllık Ocean Spray markasını ele alalım. TikToker Nathan Apodaca kaykay yaparken , Ocean Spray kızılcık suyu içerken ve Fleetwood Mac’in “Dreams” i dinlerken bir video yayınladığında viral üne kavuştu .

NPR’nin bildirdiğine göre TikTok, Fleetwood Mac’in 1977’deki hit single’ı “Dreams” i listelere geri göndererek satışları üçe katladı. Ocean Spray de bu viral duygudan faydalandı: Hisse senedi değeri bir gecede iki katına çıktı ve hiçbir işi yapmasına gerek kalmadı!

Trendlerden yararlanın

Profesyonel TikTok içeriği oluşturmak mümkün değilse, arkadaşlarınızdan ürünlerinizi kullanarak videolar yayınlamalarını isteyin. Mevcut TikTok trendlerinden ve Ocean Spray’in yaptığı gibi viral içerikten yararlanın.

TikTok, işletmelerin zaten popüler olan içerik oluşturucularla bağlantı kurmasına yardımcı olmak için bir İçerik Oluşturucu Pazarı başlattı . Bu, ürünlerinize daha fazla göz atmak için markanızla uyumlu içerik oluşturucuları bulmanıza yardımcı olacaktır.

Harekete geçirici mesaj ekleyin

İzleyicilerin, çevrimiçi mağazanızı ziyaret etmek gibi bir sonraki adımda yapmasını istediğiniz şey için bir harekete geçirici mesaj ekleyin. Bu durumda, CTA “Biyodaki bağlantıya gidin” gibi bir şey olacaktır. Bu, web sitenizin URL’sini içerecek olan TikTok profil biyografisidir. Daha fazla etkileşim için, “2. bölüm için beğenin” veya “Aşağıdan yorum yapın!” Gibi

Pazarlama performansını arttırmanın sadece ufak bir parçası olan yazımızı değerlendirebilir ve yorumlarını iletebilirsiniz.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 133

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz