E ticaret sitenize reklam avantajları nelerdir, nasıl takip edersiniz, farklı reklam verebilirmisiniz gibi sorularınızın cevaplarını sizler için derledik.

Hemen hemen hergün toplu taşıma araçları üzerinde e-ticaret sitesi ilanı görürsünüz.  Bu ilanlar firma reklamların tanıtımını yapar. Reklamı, sosyal medyadaki eşdeğer bir reklama göre daha fazla insanın göreceğini öne sürülür. Cesur bir sözdür , doğru olsa bile, buna değer mi?

E-ticaret satıcılarının web sitelerini tanıtması gerekir. Satıcıların potansiyel müşterileri siteye çekmesi ve bir satın alma işlemi yaptırması gerekir. Bir web sitesine sahip olmak, kendi başına herhangi bir siparişi garanti etmez. Aynı şekilde, reklam tek başına siparişleri garanti etmez.

Otobüsün arkası ilanını incelemeye alın. Kaç kişinin gördüğünü nasıl anlarsınız? Reklam pazarlama elemanının size söyleyeceği iyimser rakamlara güvenebilir misiniz? Dahası, reklamı kim görecek? Otobüs reklamı şüphesiz sürücüler tarafından defalarca görülecektir. Doğru reklam akıllarında kalacak. Bu sürücülerin istediği ne satıyorsunuz?

Arzu ettiğiniz ürünlere sahip olduğunuzu ve reklamın dikkatlerini çekip hatırlamalarını sağladığını varsayarsak, satışı nasıl elde edeceksiniz? Bir sürücü neredeyse hiç durmayacak, telefonunu çıkarıp sitenize gidecek vakti olmayabilir veya sitenizi ne zaman ziyaret edecek, bunları bilemezsiniz.

otobus site reklami

Satışlarınız olduğunda, bunların reklamdan gelip gelmediğini nasıl anlarsınız? Bu reklamın kendi masrafını karşılayıp karşılamadığını ve dolayısıyla devam etmeye değer olup olmadığını nasıl anlarsınız? Marka bilinirliğinizi artırdı ve gelecekteki satış şansınızı artırdı mı? Nasıl ölçebilirsin ?

Dijital reklamların avantajları

Sosyal medyada veya diğer kanallarda dijital reklamın avantajı, tüm bunları kontrol edebilmenizdir.

Bir reklam, tanıttığı ürünleri satın alma olasılığı yüksek olan kişileri hedef alırsa daha iyi sonuç verir. Devam etme, can sıkıcı olmadığı sürece marka bilinirliğini artırdığı için yardımcı olur. İyi bir dijital reklam, okuyucuyu doğrudan ürünün açıkça bulunduğu sitenize götüren bir harekete geçirme ifadesine sahiptir. İdeal olarak, reklamınızı kaç kişinin görüntülediğini, sitenize kaç kişinin tıkladığını ve kaç tane satın aldığını bilmelisiniz. Bu rakamlar size anında geri bildirim sağlar. Google analytics ücretsiz programı olan Google Analytics veri denetleme ile bunu takip edebilirsiniz.

google analytics e-ticaret yönlendirme raporu

Bir reklam,  satış hunisinin bir parçasıdır. Rakamlar size yalnızca reklamınızı görüntüleyerek huniye kaç kişinin girdiğini değil, aynı zamanda işlemin neresinde olduklarını da söyler. Düşük tıklama oranı, ya yanlış kişileri hedeflediğinizi ya da yanlış bir mesaj aldığınızı gösterir.

satis hunisi asamalari

Sitenize giren ancak satın almayan kişilerin düşme oranı da değerlidir. Ya yanlış insanlar geliyor (ve dolayısıyla mesajınız çok belirsiz), fiyatlarınız çok yüksek ya da onları sizden satın almak istememelerine neden olan başka bir sorun var. Bu istatistikler, sipariş oranının nasıl artırılacağını bulmak için insanların nereye gittiğini teşhis etmenize yardımcı olabilir.

Tüm bunları dijital pazarlama ile yapmak çok daha kolay. Otobüsün arkası reklamı cezbedici olabilir, ancak başarılı olup olmadığını kanıtlamak çok daha zordur.

Devam etmeye değer mi?

Bu nedenle, sitenizin reklamını yaptığınızda, uygun bir kampanya düzenleyerek başlayın. Kimi hedefleyeceğinizi ve onları en iyi nasıl hedefleyeceğinizi planlayın. Sitenize geldiklerinde nereye gitmelerini istediğinize karar verin .

Ne kadar harcamak istiyorsun? Başarılı olup olmadığını nasıl anlarsınız? Yanıtı iyileştirmek için nasıl ince ayar yapılmalıdır? Bir ilan, bir otobüsün arkasındaki bir ilan panosundan veya bir gazetede veya sosyal medyadaki bir pankarttan çok daha fazlası olmalıdır. Bir satıcıya ihtiyaç duymadan, devam etmeye değip değmeyeceğini bilmelisiniz.

Satışa odaklı google alışveriş reklamları işletmeniz için bulunmaz bir fırsattır. Mutlaka değerlendirmelisiniz.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 745

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz