Daha fazla kişiye ulaşarak ve daha fazla potansiyel müşteri oluşturarak çevrimiçi işletmenizi veya e-ticaret mağazanızı büyütmek için bütçeniz varsa, Google Alışveriş Reklamlarını öneririz.

E-Ticaret işletmeleri, satış hedeflerine ulaşmak için pazarlama stratejilerinin bir parçası olarak Görüntülü Reklam yanı sıra Google Alışveriş Reklamlarından yararlanır. E-ticaret sitesi reklamı yapmak için, Google Alışveriş Reklamları yayınlamak için bütçenizin bir kısmını ayırmak, bir ürün satın almakla ilgilenen çevrimiçi alışveriş yapanları dönüştürmenin en kolay ve pratik yollarından biridir.

google alisveris reklamlari

Google Alışveriş Reklamları nedir?

Google Alışveriş Reklamları, ürün tabanlı reklamlardır. Facebook reklamları, TikTok reklamları, YouTube gibi sosyal medya reklamları ve diğer web sitelerinde görünen sıradan reklamların aksine, Google Alışveriş Reklamları arama, mağaza bağlantıları, ürün fiyatları, resimler, puanlar ve diğer önemli bilgilerle ilgili belirli ürünleri görüntüler.

Reklamlar, potansiyel müşterilere ürünlerle ilgili önemli bilgileri gösterir. Reklamların basitliği nedeniyle, ilgilenen kullanıcılar doğrudan mağazanıza giden alışveriş bağlantısını takip tıklayabilir. Bu kadar basit.

Google’da belirli arama terimlerine göz atarken Alışveriş sonuçlarında çıkan ürünleri fark ettiniz mi? Bunlar, ürünleriniz için reklamlarınız olabilir.

Google Alışveriş Reklamlarının Avantajları

E-Ticaret mağazanız için Google Alışveriş Reklamlarını test etme konusunda hâlâ kararsız olduğunuzu varsayalım. Sağladıkları ek pazarlama avantajlarını göz önünde bulundurmalısınız. Bunlar arasında ürün görünürlüğü, ayrıntılı metrikler ve net raporlama ile reklamlarınız için daha geniş bir erişim yer alır.

Google Alışveriş Reklamlarının size nasıl fayda sağlayabileceğinin bir listesi:

Mükemmel ürün görünürlüğü

Google Alışveriş Reklamları ile benzersiz ürünlerinizi daha fazla kişinin görmesi için ön plana çıkarabilirsiniz. İster bir iş kuruyor olun, ister bir isim belirlemiş olun, bir arama motorlarının sonuç sayfasının en üstünde görünmek, potansiyel tüketicilerin ürünlerinizi satın almasına yardımcı olacaktır.

Mükemmel ürün görünürlüğü ile, yeni tüketicilerin ürünlerinizi satın alma şansı daha yüksektir. Bu tüketicilerin zaten sizinkine benzer ürünler için alışveriş yaptığını unutmayın. Bu nedenle, reklamlarınız aramalarıyla alakalı, yüksek kaliteli fotoğraflar ve ilgi çekici ürün açıklamalarıyla eşleşiyorsa, markanıza aşina olmaları gerekmez.

Daha Fazla Kitleye Ulaşım

Google Alışveriş Reklamları ayrıca YouTube’da, Görseller sekmesinde, Alışveriş sekmesinde ve diğer Google Arama ortağı web sitelerinde görünür. Bu nedenle, Google Alışveriş Reklamları almak sizin ve ürünlerinizin daha fazla kişiye ulaşmasına yardımcı olacaktır.

Google, Alışveriş Reklamları kanallarını istikrarlı bir şekilde genişlettiği için erişiminiz bununla sınırlı kalmayacak. Ayrıca bu, reklamların tek bir aramada kapladığı alanın sınırı yoktur. Bu, alışveriş reklamlarınızın, her sayfada yalnızca bir ürün gösterecekleri premium reklamlara kıyasla hemen hemen her ilgili aramada gösterilebileceği anlamına gelir.

Temel olarak, bir sayfada daha fazla ürün, daha fazla kanal ve belirli ürünleri satın almak isteyen daha fazla müşteriyle erişiminizi artırabilirsiniz.

Daha iyi reklam satın alma takibi

Kabul edelim, içerik oluşturmak, gönderilere sponsor olmak ve marka adınızı ortaya çıkarmak için etkileyicileri işe almak pahalı olabilir. Google Alışveriş Reklamları ile tıklama oranı, satın alma işlemleri, dönüşüm oranı ve tıklama başına maliyet gibi farklı metriklerde performansı izlemek çok kolaydır. Bu, pazarlamacılara ve işletme sahiplerine, ürün reklamlarının ne kadar iyi performans gösterdiğine dair önemli bilgiler verir.

Google Alışveriş Reklamları, web sitenize daha nitelikli trafik getirebilir ve daha fazla kişiye ulaşabilir. Ayrıca yapay zekalarını, teklif algoritmalarını ve tahmine dayalı hedef kitlelerini kullanarak size daha yüksek bir dönüşüm şansı verebilirler.

Google Alışveriş Reklamları genellikle daha fazla dönüşüm elde etmek için daha iyidir çünkü reklamlar kullanıcılara bir ürün satın almak istedikleri anda ulaşmaktadır. Bunun nedeni, bunların kullanıcının arama amacı ile alaka düzeyine göre görüntülenmesidir. Arama amacı, müşteri yolculuğunu basitleştirir ve aradıklarını daha hızlı bulma olasılıklarını artırır.

Google Alışveriş Reklamları, mevcut pazarlama planınıza eklemek için harika bir araçtır.

Kaliteli potansiyel müşteriler

Potansiyel olarak bir satış yapmaktan bahsederken, kaliteli trafik, daha büyük miktarda trafikten daha ağır basar. Daha önce tartıştığımız gibi, reklamlarınız belirli bir ürünü veya aradıkları ürünlerle ilgili bir şeyi arayan potansiyel müşterilere gösterilecektir. Bu satış şansını artırır.

Ürünlerinizi doğru yerde ve doğru zamanda görmek, onları ürününüze tıklayıp araştırma yapmaya teşvik edebilir.

Örneğin, bir müşteri ev ofisi için mobilya arıyor. Google’da arayacak veya fikir edinmek için bir YouTube videosu izleyecekler ve sonra ne gördüklerini tahmin edecekler mi? Sattığınız ofis masalarını veya ofis koltuklarını görürler.

Herkes satın almadan önce araştırma yapar ve bu reklamları kullanarak markanızı onlara tanıtmak için mükemmel bir fırsattır.

Google Alışveriş Reklamları mobil cihazlarda daha iyi görüntülenir

Statista’ya göre, tüm e-ticaretin %72.9’unun mobil üzerinden satış yapması bekleniyor. Ve bu günlerde çoğu insan akıllı telefonlarını ve tabletlerini kullandığından, reklamlarınızı mobil cihazlar için optimize etmek idealdir.

Google aramaları da mobil cihazlardan yapılır. Müşterilerin web sitenizi kullanmasını kolaylaştırmak istiyorsanız, mobil cihazlarda daha iyi görüntülenen reklamlara sahip olmak şarttır.

Neyse ki, Google Alışveriş Reklamları mobil cihazlarda daha iyi görünecek şekilde optimize edilmiştir. Bu, onları Türkiye nüfusunun %60’ından fazlası olan ürünleri aramak için telefonlarını kullanarak daha fazla potansiyel müşteri elde etmenin mükemmel bir yolu haline getiriyor.

Ortalama Puan 4.9 / 5. Oy sayısı: 522

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz