Dropshipping nedir?

dropshipping nasıl çalışır

Dropshipping kısaca; stoğunuzda olmayan ürünleri sitenizden satarak tedarikçinizden direk müşterinize gitmesidir. Temelde dropshipping’in çalışması, Platinum E-ticaret gibi profesyonel e-ticaret yapıları sunan firmalardan dijital satış sitesi satın alarak web sitenize ürün yükleyip müşterinin sitenizden bir ürün satın almasından sonra anlaştığınız tedarikçiye siparişi vermektir. Tedarikçi ürünü doğrudan müşteriye gönderir. Esasen, dropshipping ile hiçbir zaman herhangi bir mala dokunmanız gerekmez.

Günümüzde, giderek daha fazla insan kendi patronu olma fikrini düşünmekte ve yaşam biçimlerinde daha fazla özgürlük elde etmektedir. Bunu yapmak için çok sayıda insan e-ticarete yöneliyor. İnternetten nasıl para kazanacağınızı merak ediyorsanız, özellikle dropshipping’i denemenizi öneririz. Bu iş modeli, dünyanın en popüler çevrimiçi pazarlamaları tarafından kullanıldığı için popülerliği hızla artıyor.

Dropshipping’in Faydaları

  • Daha düşük başlangıç ​​sermayesi: Yatırım yapmadan online para kazanmayı merak ediyorsanız, dropshipping muhtemelen en iyi seçenektir. Bunun nedeni, eğer başlangıç sermayeniz yetersizse bir bankadan kredi almak zorunda kalmadan kendi dropshipping e-ticaret işini başlatabilirsiniz . Yalnızca satıldıktan sonra ürünleri satın alırsınız. Dahası, kendi kâr marjlarını yönettiğiniz için  ürünlerinizin perakende fiyatını yükseltebilir ya da düşürebilir , ikna edici açıklamalarını kullanabilir ve hatta marka bilinci oluşturabilirsiniz.
  • Düşük risk: Her yeni iş girişi kendi riskleriyle birlikte gelir, ancak dropshipping’in daha az risk var, çünkü herhangi bir malınızı stoklamak zorunda değilsiniz. İşler düşündüğünüz gibi gitmezse, elinizden çıkarmanız gereken bir sürü ürün olmaz. Bu yolla, pazar eğilimlerine dayanarak mağazanıza farklı ürünleri ekleyebilir ve bunların aslında satılıp – satılmadığını stok yapmadan ve elinizde mal olmadan zararsız bir şekilde deneyebilirsiniz.
  • Geniş ürün seçimi: Dropshipping modeli yoluyla stok tutmanız gerekmez ve bu sayede daha yüksek sayı ve çeşit ile ürünlerinizi satabilirsiniz.
  • Evden para kazanabilirsiniz: Bir depo işletmeyle veya ürünlerinizi stoklamayla ilgili endişelenmenize gerek yok, bu nedenle işinizi tam anlamıyla yatak odasından veya dünyanın herhangi bir yerinden yönetebilirsiniz ! Böylece, daha fazla bağımsızlığınız ve esnekliğiniz var.

Umarız şimdiye kadar dropshipping ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerini azaltmışızdır, ancak şimdi başarılı olacak bir dropshipping işini nasıl başlatacağınızı merak ediyorsunuzdur . Aşağıdakiler, başarınızı sağlamak için bazı önemli adımlardır.

dropshipping

Mağazanı kur

Kendi e-ticaret mağazanızı oluşturup tasarlayamamaktan endişe duyuyor musunuz? Günümüzde bu bir sorun değil! Platinum e-ticaret, çevrimiçi mağaza oluşturma işlemini her zamankinden daha kolay hale getirdi. Kullanıcı dostu, profesyonel görünümlü şablonlar ile iş süreçlerinizi daha kolay ve daha az zaman harcayacak şekilde sunuyorlar. Platinum e-ticaret paketleriyle çevrimiçi bir mağaza açabilirsiniz. Platinum e-ticaret ile sitenizin mobil kullanımı mümkündür. Çok sayıda tüketicinin cep telefonlarında ürün satın almasıyla, e-ticaret sitenizin mobil cihazlara uygun olması önemlidir.

Birden Çok Kanalda Ol

Platinum e-ticaret ile harika bir mağaza oluşturmanın yanı sıra, çok kanallı satış uygulamak çok önemlidir. Çok kanallı satış, satış yapmak için birden fazla çevrimiçi platform kullanmayı ifade eder. Aynı zamanda farklı sosyal medya kanallarından yararlananırsanız bir anda birçok ticaret kaynağına sahip olacaksınız. Ayrıca, farklı satış kanallarını kullanmak, özellikle yeni başlamakta olduğunuz ve web sitenizin hedef kitleniz arasında o kadar iyi bilinmediğinden daha fazla trafik kazanmanızı sağlar. Sonuçta, daha fazla kişi Facebook, Pinterest ve Instagram gibi siteleri kullanıyor. Bu kullanıcıların dikkatini mağazanıza yönlendirin! Müşteriler çevrimiçi birçok sosyal medya kullanmakta ve işletmenizin satış yapmak için birden platformda olması gerekiyor.

Tedarikçilerinizi Seçin

Şu ana kadar, çevrimiçi mağazanızın müşterilerinize nasıl ulaşacağını söyledik. İş modeliniz için son derece önemlidir, ancak ürünlerinizi nasıl tedarik edeceğinize de son derecede önemlidir. Bu nedenle, sipariş verme sürecinin tamamının sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlamak için en iyi yol tedarikçilerinizi seçerken dikkatli olmaktır. Kullanmayı planladığınız dropshipping tedarikçilerini araştırın. Bunlar saygın mı ve bunları kullanan başka şirketler var mı? Müşterilerinize zamanında teslim etmeyi ve işinizi iyi temsil etmeye güveniyor musun? Daha güvenilir pazardaki tedarikçileri seçmek için bazı yollar şunlardır:

  • Olumlu geri bildirimli tedarikçilerden satın alın. İyi bir hizmet sağlamak için her zaman yaklaşık% 95’lik bir geri bildirim puanı hedefleyin. Bir ürün tedarikçisinin uygunluğunu belirlemek için ürünün bireysel geri bildirimlerini ve müşterilerin kötü yorumları göz önünde bulundurun.
  • Şirketin zamanlama, iletişim ve genel müşteri deneyimini değerlendirmek için yerinde kontroller yapın ve siparişleri test edin. Çalışmaya değer olup olmadıklarını ölçebilirsin.
  • Markanız ve müşterileriniz için uygun olan ürünleri seçin. Benzer ürünleri satan çok sayıda farklı tedarikçiler olduğundan her zaman en ucuz ürün için gitmeyin. Bir tedarikçi, yarı fiyatına aynı kalemi sunuyorsa, kalite belirsizdir.

Doğru pazarlama stratejisi planlayın

Doğru pazarlama stratejisi
Doğru pazarlama stratejisi, e-ticaret sitenizi benzer fiyatlarla aynı tedarikçilerden aynı ürünleri satan rakiplerinizden ayırmak için anahtardır. Birçok yönden, evden para kazanmanın nasıl yapıldığını bilmek, e-ticaret sitenizi sosyal medyada tanıtmak, kitlenize yararlı içerik sağlamak ve marka kimliğinizi oluşturmak bir pazarlama planı ile mümkün olabilir.

Bununla birlikte, bu korkutucu bir nokta olabilir. Bunu okuduğunuz sırada etkili bir strateji oluşturmayı tam olarak bilmiyorsanız bile, başarılı olabilmeniz için gerekli olan becerileri kolayca öğrenebilirsiniz, çünkü sayısız makale, video ve yönlendirmelerle e-ticaret sektöründe nasıl başarılı olabileceğinizi özetlemektedirler.

Günümüzde, farklı pazarlama kanalları  vardır . Facebook , muhtemelen dropshipping e-ticaret sektöründe kullanılan en yaygın kanallarından biridir, ancak bugün elinizin altında diğer seçenekler vardır. Örneğin, Instagram veya Snapchat . İşinize faydası olacak sosyal medya platformlarını inceleyebilirsiniz.

  • Çevrimiçi işinizin yanında bir blog başlatın. Sattığınız ürünler hakkında yazabilir ya da başarılı bir dropshipping işini doğrudan evinizden nasıl yürütebileceğiniz konusunda tavsiyeler verebilirsiniz. Olasılıklar sonsuzdur ve bunun gibi içerikleri sosyal medyada yayınlamak harika bir yöntem olabilir.
  • Sitenizi SEO kullanan arama motorları için optimize edin . Bu, müşterilerinizin sitenizi kolayca bulmalarına ve satış yapmalarına yardımcı olur.
  • Sık kullanılan e-posta pazarlama kampanyalarını gönderin ve kullanıcıları sizden alışveriş yapmaya teşvik etmek için hediyeler önerin .

Kusursuz Müşteri Hizmetlerini Sunun

Web siteniz hazırlandıktan ve çalışmaya başladıktan sonra sağlam bir pazarlama stratejiniz var ve siparişler online mağazanızın sanal raflarından uçuyor, sizin sorumluluğunuz bitti, değil mi? Yanlış. Bir dropshipper olarak, müşteri memnuniyeti oluşturmak için çok çalışmanız gerekir.

Dropshipping siparişlerinizin tamamına karşılık gelir, ancak müşterilerinizle ilgilenmekten % 100 sorumludursunuz . Bunun anlamı, sorularına cevap vermek, geç teslim veya eksik teslimatları takip etmek ve genel müşteri hizmetleri demektir. Müşterileriniz için ilk iletişim noktası siz olacaksınız e-ticaret işinizin başarısı için altın anahtardır. Kötü müşteri hizmetleri, satışlarda bir düşüşe neden olur ve markanızı olumsuz şekilde etkileyebilir.

  • Müşterilerinizle sosyal medyayla etkileşim kurarak ve onlara gerektiğinde e-posta ve telefon aracılığıyla ulaşın.
  • Müşterilerinizin deneyimlerini zenginleştirmek için faydalı bilgilere ve güncel haberlere bağlantı verin. Bu genellikle web sitenize trafik ve görünürlük artırır.
  • Müşterilerin alışveriş yaparken yardımcı olması için web sitenizde canlı bir sohbet özelliği açın. İşletmeniz büyüdükçe, evden para kazanma stratejinizin bir parçası olarak işinizi yönetmenin bu yönü ile size yardımcı olması için sanal bir asistan almayı düşünebilirsiniz .

Kusursuz Müşteri Hizmetleri

Sonuç

Herhangi bir yeni şirketi başlatmak, ticari açıdan ne kadar zeki olursanız olun, kendine özgü zorlukları ortaya koyar. Her yeni dropshipping girişimci güçlü ve tutarlı bir iş stratejisine ihtiyaç duyar. Ancak,  iyi bir eylem planı oluşturursanız yatırım yapmadan çevrimiçi para kazanmayı öğrenebilir ve para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Sermayesiz e-ticaret yapabilmeniz de mümkün. Buun için sermayesiz e-ticaret ile yapılabilecek işler yazımız size yardımcı olacaktır.

Dropshipping en kolay ve en maliyetsiz yoludur.Bu size müşterilerinizin değişen taleplerini karşılamak ve öğrenmek için daha az risklere sahip olursunuz. Bu nedenle dropshipping, internette para kazanmayı merak eden herkes için uygun bir seçenektir. Markanızın etkin bir şekilde pazarlandığından ve müşterilerinizle yapacağınız güçlü ilişkileri kurduğunuzdan emin olun. Gerekli zamanı verin, gayretli ve sabırlı olun. Başarınız ödülünüz olacaktır.

Dropshipping yapabileceğiniz e-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için hazır e-ticaret paketleri , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 1979

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz