Sermayesiz e-ticaret yapılacak işler nelerdir diye düşünüyor ve sermayesiz iş fikirleri arıyorsanız internet üzerinden satış yapabilmeniz mümkündür. Sizlere bununla ilgili neler yapabileceğiniz ve nasıl yapılacağı hakkında birkaç yöntemden bahsedeceğiz. Böylece sizlerde, sermayesiz e ticaret ile satış yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum diye düşünüyorsanız bu konuda bilgilendirmiş olacağız.

sermayesiz eticaret yapılacak işler

Günümüzde gelişen teknoloji ve insanların sosyal medya ile ilişkisi arttıkça internetten satış yapmak ya da evden oturduğunuz yerden yorulmadan hiçbir yere gitmeden olduğunuz yerden satış yapmak konusu gündeme gelmiştir. İnsanların yanı sıra ticari firmalar bile artık ürünlerini internetten satmak veya internetten tanıtımını yapmak gibi yöntemlere ayrılmıştır. Ürünlerini de internette satış sitelerinde listeleyerek satış yapabiliyor hatta son zamanlarda açılan e-ticaret sitelerinde kişisel satış rakamlarının artmasıyla birçok başarılı işler gerçekleştirdiğini görebiliyoruz.

Bir örnek vermemiz gerekirse; mesela şuan İstanbul’da en işlek ve insanların en yoğun olduğu bir semtte dükkan açtınız. Tabii ki ürünlerinizle gelen turistler olsun ya da her kesimden insanın ilgilenebileceğini ve satış yapabileceğinizi biliyorsunuz. Fakat dükkanınızın olduğu semtteki insanlar veya eş, dost akrabalarına anlattıkları kadar yani bölgesel bir satış imkanınız bulunacak ama eğer ürünlerinizi internet sitelerine koyarsanız tüm Türkiye sizin hedef kitleniz olacak yani her şehirden ve semtten herkesin kolayca ulaşabileceği bir satışınız mevcut olacak. İstanbul’da ikamet eden bir kişi de, Ankara’da ikamet eden bir kişi de sizin ürünlerinize internet üzerinden kolayca ulaşabilecek ve sizlerle iletişime geçecektir.

Dolayısıyla internetten alışveriş yapan ve interneti aktif kullanan tüm kullanıcılar sizin potansiyel müşteriniz olacaktır. İnternet üzerinden de satış yapan sitelerin güvenliklerinin arttırılması, kredi kartı kullanımının yaygınlaşması ve kargo şirketlerinin de artık bu düzene uyum sağlayabilmesi ile internet üzerinden satış yapmakta bir o kadar artmıştır. Bu düzeni sizlerin de kurabilmenize olanak sağlayan bir çok yerli girişimci mevcuttur. Örnek verecek olursak mesela shoopier.com bu platform sizlere (web sitesi, kartlı ödeme ve anlaşmalı kargo) ücretsiz üyelik gibi düşük komisyon oranıyla çok pratik bir şekilde sizlere sunuyor.

sermayesiz internet ticareti

Sermayesiz Yapılan Satışlar

Sizlere yazının başında da belirttiğim gibi öncelikle sermayesiz olarak ne yapabileceğinize karar vermelisiniz ya da hangi işte daha başarılı olursunuz? Eğer bir bahçeniz var ise organik meyve ve sebze üretip satışa sunabilirsiniz. Örgü işlerinden anlıyorsanız günümüzde ev hanımlarının en çok tercihi amigurumi tarzında oyuncaklar örerek satış yapabilirsiniz. Tişört tasarlayabilir kişiye özel baskılı tişörtler satabilirsiniz ya da bu kişiye özel kupa bardak tasarımı, kişiye özel tablo ve ya resim gibi şeylerde olabilir. Okumadığınız ve ya defalarca okuyup sıkıldığınız atmaya kıyamadığınız kitaplarınızı satabilir bir başka alıcının da faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Mevlitlere özel gün ve davetlere kokulu taş ve sabun yapımı da şuan popüler olan işler arasındadır.

Bu gibi ürünlerinizi örnek vermiş olduğum demo e-ticaret temaları sayfasından tasarım seçip e-ticaret paketi satın almanız sonrasında ürünlerin fotoğraflarını yükleyip satışa sunabilir ve kendinize bir dükkan oluşturabilirsiniz. Aslında sermayesiz olarak yapmak istediğiniz işler sizin algı ve yeteneklerinizle alakalıdır. Sizler gerçek hayatta olduğu gibi mutlu olduğunuz işi yapmalısınız. Biraz durup düşünün kendinizle kalın neler yapabileceğinizi ve ne yapmak istediğinize bir karar verin. Yine de kararsız kalmışsanız ‘İnternette En Çok Satılan Ürünleri’ sizler için aşağıda sıraladık. Detaylı olarak internette en çok satılan ürünler listesini incelemek isteyebilirsiniz.

Bunlar;

  • Kadın Giyim
  • Kitaplar
  • Oyuncaklar ve videolu oyunlar
  • Bilgisayar donanımı
  • DVD videolar
  • Giysiler
  • Bilgisayar yazılımı
  • Tüketici elektroniği
  • Sağlık ve güzellik
  • Takı ve gümüş takı üretimi
  • Müzik yapmak ve söz yazmak
  • Ev dekorasyonu fikirleri
  • Büro malzemeleri
  • Çiçekler
  • Araç ve bahçe

Sizlere başka vereceğim bir örnek ise yakın bir arkadaşım daha önceleri giyip sıkıldığı ya da artık ona olmayan dar gelen kıyafetlerini daha önce hep ihtiyacı olan birilerine verdiğini söylerdi. Daha sonrasında başka bir yere taşındıkları ve taşındıkları yerde tanıdık biri olmayınca kıyafetlerini internet üzerinden Modacruz, Gardrops, Dolap gibi uygulamalara satışa çıkarmış. Yani kıyafetlerinin giyilme durumunu, bedenini, rengini, kalıbını belirterek ürünlerin detaylı ve net bir şekilde fotoğraflarını çekip uygulamaya yüklüyormuş ve almak isteyen kullanıcılar da ona soru sormak istediğinde veya fiyatta indirim istediğinde mesaj gönderiyorlarmış.

Ayrıca ürün satıldığında da e-posta ve uygulama bildirimi geliyormuş ve böylelikle ürünü satıldığında onu artık kargoya vermek için yola koyuluyormuş. Kargo ise ürün satılınca sizlere uygulama bir kod gönderiyormuş ve sizlerde bu kodla birlikte en yakın PTT şubesine gidip bu kodu göstererek ne alıcının bilgisini ne de o sizin bilgilerinizi ve nerede oturduğunuzu bilmeden kargoya veriyormuşsunuz yani bu güvenlik amaçlı bir önlemdir bence. Para konusuna gelecek olursak da uygulamaya banka iban numarasını kaydetmiş ve ürün satılınca ilk olarak kargo teslim edilip alıcı onay verinceye kadar uygulamanın havuzunda duruyormuş şayet alıcı sisteme giremedi yada onaylayamadığı takdirde ise sistem 3 gün sonra onaylıyormuş. Yani ne alıcının ne de satıcının korkuya kapılacağı hiç bir durum söz konusu olmuyor.

Daha sonraları ise kazandığı paraları gerek ihtiyaç gerek başka konularda bir kısmını kullanıp kalanını yedin kıyafet almaya ayırmış artık hiç giymediği kıyafetleri bile etiketiyle kendi fiyatına satmaya başlamış ve kısa bir süre sonunda büyük kazançlar sağlayıp artık kendi toptan kıyafet alım satım işleri yapmaya başlayıp kendi işinin patronu olmuş ve yakınlarda kendine dükkan açtı ve kıyafetlerini hem mağaza hem de internet üzerinden satışa sunmaya devam ediyor. Umarım sizler için yeterli bir örnek olmuştur. Yani sizlerde öncelikle hangi alanda satış yapacaksanız o alana yönelip geleceğinizi değiştirebilirsiniz. Sağlıcakla kalın.

Gelin profesyonel e-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret paketleri karşılaştırma sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 7522

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.