Bir Amazon kargo kutusunu uzaktan fark edebilirsiniz. Bunun nedeni, Amazon’un sattığı ürünlerin nakliyesi için farklı, özelleştirilmiş ambalajlar kullanmasıdır. Neden özel kargo paketi peki, bunu neden yapıyorlar? Büyük ve küçük şirketlerin özel kargo paketleri kullanmasının birkaç temel nedeni vardır. Aşağıda özel kargo paketleri kullanmanın beş temel avantajını belirledik.

amazon ozel kargo kutusu

Markalaşma Amaçları
Tüm işletmeler markalarını büyütmeye odaklanmalıdır. Markanız sizin şirketinizdir, onu benzersiz ve tanınabilir kılan şeydir. Logonuz ve marka renklerinizle özel kutular bu görüntünün oluşturulmasına yardımcı olur. Logonuzu kargo kutularınıza yazdırmak, marka bilinirliği oluşturur ve bu, kutularınızdan birini her gördüğünde şirketinizi akla getirir. Kutular genellikle müşteriler tarafından yeniden kullanılır ve bu da erişiminizi daha da genişletir. Şirketinizi hiç duymamış kişilerin ilgisini çekebilir ve üzerinde bilgilerinizin bulunduğu bir kutu alıp almadıklarını kontrol edebilirler. Bu aslında kargo kutularınızı yeni bir e-ticaret reklam aracına dönüştürür.

Daha Profesyonel Bir Görünüm
Özel kutular, şirketinizin daha güvenilir görünmesini sağlar. Bu, müşterilerin sizden tekrar satın alma konusunda kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlar, özellikle de çeşitli nedenlerle sizden satın alma konusunda çekinceleri varsa veya tereddütte kalmışlarsa. İlk izlenimler önemli ölçüde önemlidir, bu nedenle kutularınızın güvenli bir şekilde ve aynı zamanda kolayca açılabilecek şekilde paketlendiğinden emin olmak için büyük özen göstermelisiniz. Bu, insanların kutudaki logonuza nasıl tepki vereceğini etkiler, çünkü ürünün nasıl ulaştığından memnunlarsa, şirketinden geldiği hatırlatılır. Memnun kalmazlarsa, bunun sizin şirketinizden olduğu gerçeği yüzlerine yansıyacaktır. Bu nedenle, profesyonel bir görünüm sunma söz konusu olduğunda özel kutular ve kaliteli ambalajlar kritik bir şekilde bağlantılıdır.

Özel Boyutlandırma Seçenekleri
ozel boyutlu kargo kutusuÜrünleriniz standart boyutlu kutulara tam olarak sığmayabilir. Bu, ürünleriniz için biraz fazla büyük olan farklı boyut veya boyutlarda standart kutular satın almanıza neden olabilir. Özel kutularla bu artık bir sorun değil. Sattığınız şeyi en iyi şekilde muhafaza etmek için herhangi bir garip şekil veya boyutta özel kutular yapılabilir. Bu, nakliye sırasında ürünün hasar görmesini önlemeye yardımcı olabilir ve arızalı olarak gelen ürünlerle ilgili iade veya şikayetlerin sayısını azaltabilir. Ayrıca, bir sonraki bölümde özetlendiği gibi, nakliye maliyetlerinde önemli ölçüde tasarruf sağlayabilir.

Maliyet Verimliliği
Ürünleriniz için özel ambalajlara sahip olmak, ihtiyacınız olandan daha büyük kutular kullanmayacağınız anlamına gelir. Bu, kargo bedeli için fazla ödeme yapmayacağınız demektir ve bu da şirketinize zaman içinde önemli miktarda para tasarrufu sağlar. Maliyet verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için özel ambalajlar toplu olarak satın alınabilir, bu nedenle her şey eklendikten sonra normal ambalaj kullanmaktan çok daha pahalı olması pek olası değildir. Özel kutular, büyük nakliye şirketleri artık sadece ağırlığa ek olarak hacim için ücret aldığından, işletmenizin nakliye maliyetlerinden tasarruf etmesi de sağlanır.

Saklamak ve Göndermek Daha Kolay
İdeal boyutta olmayan kutular gereğinden fazla yer kaplayacaktır. Özel kutuların tümü aynı boyuttadır ve depolama verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için kolayca istiflenebilir. Yüksek kaliteli özel kutuların depoda istiflendiğinde çökme olasılığı çok daha düşüktür, bu da yok edilen ambalajlarda daha az atık üretir. Ürünleri teslimat kamyonlarında kendiniz gönderirseniz, özel kutular daha da faydalıdır. Kutuları bir araya getirmeyi çok daha kolay ve daha fazla alan verimli hale getiriyorlar.

İşletmeniz henüz özel ambalaj kullanmıyorsa, bunu göz önünde bulundurmalısınız. Bu, özellikle sattığınız ürünler standart kutulara pek uymuyorsa geçerlidir. Paketlemeniz, çoğu müşterinin şirketinizle olan en büyük etkileşimlerinden biri olacağından, başarılı e-ticaret sitesi oluşturmak ve işinizin tamamen çevrimiçi olması daha da önemlidir. En iyi adımınızı atmak için özel ambalajlara geçin.

Ortalama Puan 5 / 5. Oy sayısı: 153

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz