İnternetten takı satmayı, takı satış sitesi kurmayı veya genişletmeyi düşünüyorsanız, zamanlama hiç bu kadar iyi olmamıştı. Takı , insan deneyiminin zamansız ve güçlü bir parçasıdır.
İnternetten takı satmak için gerekli olan gereken tüm bilgiler sizin için aşağıda muhteşem bir yazıya döküldü. Hadi başlayalım.

Uluslararası Mücevher Derneği‘ne (IGS) göre, mücevherlerin en erken keşfi yaklaşık 25.000 yıl öncesine dayanmaktadır. Monaco’da bir mağarada bulunan basit bir balık kasesi kolyeydi.

Bu kolyenin önemi ve anlamı herhangi bir şey olabilirdi, belki bir hediye, bir statü sembolü veya hatta sadece güzel bir dekor. Gerçek hikayeyi asla öğrenemeyecek olsak da, olasılıkları hayal etmek büyüleyici.

Eski Mısır toplumlarından modern Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar takı, insanların bireyselliklerini, romantik partnerlere duydukları sevgiyi ve arkadaşlıklarını ifade etmelerine yardımcı olmuştur. Güzel şeylerden zevk almak, kendimizi ifade etmek, moda söylemleri yapmak ve mücevher ürünlerini koleksiyon olarak atalarımıza aktarmak insani deneyimlerimize bağlıdır.

Basitçe söylemek gerekirse, takılar bizi özel hissettiriyor ve bu, Dünya gezegenindeki her insanın şu anda ihtiyaç duyduğu bir şey.

internetten taki satmak

Aralık 2020 tarihli bir New York Times raporu, pandemi sırasında insanların kendilerini iyi hissetmeleri için takı ve mücevher satışlarının arttığını tespit etti.

Mevcut tahminler, dünya mücevher pazarının 2019’daki 229,3 milyar dolarlık tahminden 2025’e kadar 291,7 milyar dolara çıkacağını gösteriyor. Ayrıca 2021 itibariyle , Amerika Birleşik Devletleri’ndeki mücevher satışlarının %79’unun lüks olmayan ürünlerden geldiği tahmin ediliyor.

Bu ekonomik tahminler, hem yeni gelenlere hem de yerleşik endüstri devlerine yer açan geniş bir küresel pazarın resmini çiziyor. Mücevheratın güzelliği çeşitliliğindedir ve Platinum E-Ticaret gibi platformlar, en küçük işletmelerin çevrimiçi olarak sadık bir müşteri tabanı bulmasını mümkün kılar.

Bu kılavuzda, sizi gururlandıran bir çevrimiçi mağaza ile gelişen (ve büyüyen) takı-mücevher ekonomisine nasıl adım atacağınızı öğreneceksiniz.

Ürünleriniz için bir niş bulmayı, sevilen bir müşteri deneyimi yaratmayı, çevrimiçi mağazanızı oluşturmak için teknik bir yol belirlemeyi ve işletmenizin ölçeklenmesine yardımcı olacak doğru temelleri oluşturmayı öğreneceksiniz.

Neden İnternetten Takı Satmalısınız?

COVID -19 salgını , insanların alışveriş yapma biçiminde kalıcı bir değişim yarattı.
Halk sağlığı konusundaki belirsizliklerin, insanların mağazalarda mücevher denemeleri için güvenlik endişeleri yaratabileceğinden bahsetmiyoruz bile.

Bu bağlamı göz önünde bulundurarak, çevrimiçi bir takı sitesi oluşturmak akıllıca bir harekettir çünkü bu, alışveriş yapanlara ulaşmanın güvenli ve verimli bir yoludur. İnternetten takı satmak istiyorum düşünceniz ile hareketiniz birleşmeli.

internette neden taki satiliyor

Güvenlik ve verimlilikle ilgili pratik değerlendirmelerin ötesinde, çevrimiçi perakende, insanların başka türlü karşılaşamayacakları modelleri keşfetmeleri için bir yol oluşturur.

Bir satıcı olarak, nerede olursanız olun dünyanın her yerindeki müşterilere ulaşma olanağına sahipsiniz. İster Etsy’de bağımsız bir mücevher tasarımcısı olun, ister daha büyük bir marka operasyonunda bir ekibin parçası olun, keşfedilebilir bir mağaza inşa etmek için eşit bir temele sahipsiniz.

COVID-19 pandemisinden önce bile demografik eğilimlerin hareket halinde olduğunu ve bu trendlerin internetten takı satışına yol açtığını unutmayın. İzlenmesi gereken önemli bir eğilim, Z kuşağı alışveriş nüfusunun artmasıdır.

Pandemi başlamadan kısa bir süre önce Z Kuşağı, küresel alışveriş yapanların %40’ını oluşturuyordu, bu da onların baskın harcama gücü olma yolunda oldukları anlamına geliyor. Bu bireyler, tüm nesillerden insanların satın alma kararları verme biçiminde bir değişim yaratıyor.

Dijital dünyanın ilk nesli olarak bu grup, Ulusal Perakende Federasyonu’na (NRF) göre pandemi sırasında artan bir trend olan yeni ürünleri keşfetmek için sosyal medya ve çevrimiçi perakende yorumlarına güveniyor .

NRF’den yapılan araştırmalar, ebeveynlerin %87’sinin ne alacaklarına karar verirken çocuklarından gelen tavsiyelere güvendiğini de bulmuştur.

Bu eğilimler, insanların yeni mücevherler için alışveriş yapma biçiminde tarihi bir değişime işaret ediyor; bu, insan toplumumuz için zamansız bir kültürel temeldir. Başlamanın anahtarı, doğru nişi bulmak ve öne çıkan bir marka oluşturmaktır.

Bu büyüme potansiyelinin ters tarafı, aynı zamanda çok fazla rekabet olmasıdır. Takı türü ne olursa olsun, markanızı keşfedilebilir kılmak zor olabilir, özellikle de dikkat sürelerini yakalamak zor olduğundan. Alışveriş yapanlar, satın alma kararlarında siteleri gezinmek için görünüşte sonsuz sayıda seçeneğe sahiptir.

Pazarın kalabalık olduğunu bilerek, çevrimiçi mağazanızı oluşturmak için atabileceğiniz en etkili ilk adım, nişinizi belirlemektir. Genel olarak, çoğu internet takı satışı aşağıdaki altı kategoriden birine veya daha fazlasına girer.

1. Uygun fiyatlı moda takıları

ucuz takiKolyelerden bileziklere, yüzüklere ve kostüm aksesuarlarına kadar değişen moda takıları hızla modaya girip çıkma eğilimindedir. Bu parçalar kalite ve uzun ömür açısından daha düşük olma eğilimindedir, ancak satın almak isteyen müşteriler için oldukça uygun maliyetlidir.

Moda mücevher pazarının zirvesinde kalmanın bir yolu moda magazin gibi dergilere göz atmaktır. TikTok ve Instagram’daki fenomenler genellikle trendlerin yönünü belirler.

Moda takıları, taklit metaller (yani platin yerine gümüş) ve değerli taşlar (yani elmas yerine kübik zirkonya) gibi daha düşük kaliteli malzemelerden oluşma eğilimindedir. Özel tasarımcılar genellikle tasarımları daha yüksek fiyatlı ürünlere dayandırır.

Bununla birlikte, moda takı endüstrisinin çeşitli olduğunu akılda tutmak önemlidir. Parçalar 50 TL kadar ucuz veya 10.000 TL kadar pahalı olabilir. Bireysel ürünler fabrikalarda seri olarak üretilebilir.

“Uygun fiyatlı” her zaman “ucuz” anlamına gelmez. Ama aynı zamanda “lüks” anlamına da gelmiyor.

2. Vücut takıları.

vucut takilariSatıcıların burun halkaları, göbek halkaları, maşa halkaları, kaş halkaları ve daha fazlasını içeren piercing dünyasında kendilerine bir isim yapma fırsatı var.

Vücut takıları, özellikle delme boyutlarındaki farklılıklar ve metallere karşı alerjik reaksiyonlar nedeniyle, bilezik veya kolyelerden daha kişisel olma eğilimindedir. Örneğin, bazı kişilerin rahatsızlıktan kaçınmak için belirli değerli metal türlerini veya implant dereceli titanyumu tercih etmesi gerekir.

Bu nedenle, vücut takısı satıcıları genellikle her ikisi de maliyeti etkileyebilecek farklı boyutlarda ve metal seçeneklerde parçalar içerecektir. Bazı mağazalar, alışveriş yapanların isteği üzerine parçaları özelleştirme seçeneği de sunabilir.

Örnek olarak, tek bir burun halkası altın, gümüş veya düz sırtlı, L arkası sola, L arkası sağa, vidalı veya kavisli implant sınıfı titanyumda mevcut olabilir.

Alışveriş yapanlar arasında, konfor düzeyi, sağlık ve piercing yerleşimi gibi kişisel faktörler nedeniyle tercihlerde genellikle daha büyük farklılıklar vardır.

3.İmitasyon takılar

imitasyon takilarAlışveriş yapanlar genellikle değerli metallerin görünümünden ve verdiği histen hoşlanırlar ancak kaliteli mücevher fiyatını karşılayamazlar. Bu pazara ulaşmak için bir seçenek, pahalı olmayan metallerden yapılmış ve değerli bir metal tabaka ile kaplanmış kaplama takılardır.

Kaplama takı örnekleri arasında 14K altınla kaplanmış ürünler sayılabilir. Nikel ayrıca, altın veya gümüş gibi nadir bulunan değerli bir metalle kaplanan daha ucuz bir malzemedir .

Kaplamalı takı satıyorsanız, üreticilerinizle yakın bir ilişki kurmanız önemlidir. Birincisi, malzemenin tehlikeli olduğu bilindiğinden ve mağazanızı yasal riske sokabileceğinden, sattığınız üründe herhangi bir zararlı madde olmadığından emin olmanız gerekir.

Ayrıca, potansiyel alıcılara, takının gerçek bir değerli metal değil, kaplanmış olduğu konusunda net olmanız gerekir. Bazı insanların değerli olmayan metallere karşı alerjik reaksiyonları olduğunu unutmayın, bu nedenle bir satıcı olarak şeffaflığınız, bir güvenlik duygusu sağlamak için çok önemlidir.

4. El yapımı takılar

el yapimi takilarEvde takı yapıp satmak istiyorum hareketi bu kategoridedir. Bu kategori, “sipariş üzerine yapılan” takılardan oluşur ve her alıcı için bir kişiselleştirme düzeyi içerir. Alışveriş yapanlar için değer, malzeme, renk ve boyut açısından tercihlerine özel bir ürün almalarıdır.

El yapımı takıların dezavantajı, her parçanın üretim için zaman yaratması ve üretimin genellikle ölçeklenememesidir. Bu nedenle, el yapımı takılar, butik perakendecilerden satılma eğilimindedir.

El yapımı takı işletmelerini ölçeklendirmek zor olsa da, bu her zaman kötü bir şey değildir. Kişisel dokunuş ve özel deneyimi takdir eden bir alıcı pazarı vardır. Benzersiz parçalar ayrıca daha yüksek bir fiyat noktasına çıkabilir.

5. Özel mücevherler

ozel gun takıları

Özel mücevher nişi, değerli metaller, nadir değerli taşlar ve benzersiz tasarımlardan oluşur. Tipik olarak, parçalar, on binlerce lirayı aşan değerlere ulaşabilecek yüksek fiyat noktalarına eşlik etmek için sınırlı ve özel partiler halinde yapılır.

Özel takıların cazibesi, malzemelerinin az olması ve işçiliğinin yüksek olmasıdır. Özel mücevherler, insanların yaşamları boyunca dayanma ve insanların gelecek nesillere geçmeleri için yadigarı olma eğilimindedir.

Alışveriş yapanların çoğu, söz konusu maliyet nedeniyle yaşamları boyunca yalnızca birkaç tane özel mücevher satın alabilir. Daha varlıklı alıcılar, yüksek kaliteli mücevher parçalarını daha sık satın alabilir ve sadakat programlarına katılma olasılıkları daha yüksek olabilir.

Alışveriş yapanlar, zaman geçtikçe birçok parça daha değerli hale geldiğinden, genellikle özel mücevherleri bir yatırım olarak görür. Bu nedenle özel mücevherler, ikinci el parçalar olarak yüksek talep ve yeniden satış değerine sahip olma eğilimindedir.

Özel takıların en yaygın örnekleri, alyans ve nişan yüzüğü gibi pırlanta takıları içerir. İnsanlar ayrıca özel günler için güzel takılar satın alma eğilimindedir.

6. Eski takılar

antika takilarVintage alışveriş yapanlar, modern çağımıza ulaşmak için tarih ve zaman içinde yol kat eden mücevherlerin cazibesine çekilir. Mücevherat, birçok parçanın dayanıklılığı nedeniyle özellikle ikinci el bir eşya olarak popüler ve pratiktir.

Benzersiz, türünün tek örneği veya özel olması nedeniyle eski ürünler moda endüstrisinde güçlü bir çekiciliğe sahiptir. Vintage meraklıları, benzersiz öğeleri bulmanın getirdiği keşfedilebilirliğin keyfini çıkarma eğilimindedir.

Vintage ürünler ikinci el olduğu için her ürünün bir önceki sahibine, tarihsel döneme ya da orijinal moda tasarımcısına göre benzersiz bir hikayesi olabilir. Bu köken hikayeleri, her bir öğenin değerini artırma yeteneğine sahiptir.

Vintage takılar moda aksesuarlarından, el yapımı eşyalardan ve hatta lüks eşyalardan oluşur. Bazı antikalar, özellikle ilginç bir hikayeye sahip olanlar, zamanla daha değerli hale gelme potansiyeline sahiptir.

Fiyatlandırma genellikle duruma göre yapılır.

İnternetten Takı Nasıl Satılır Ve Takı Satış Sitesi Kurmak Nasıl Olur?

internetten taki nasil satilir

Mevcut e-ticaret teknolojisindeki artış, herkesin birkaç dakika içinde bir internette takı dükkanı açabileceği anlamına geliyor. Ancak başarılı bir takı işi, ister yeni bir vitrin inşa ediyor olun ister mevcut bir vitrini genişletiyor olun, kapsamlı bir marka stratejisi oluşturmayı içerir.

Sonuç olarak, mağazanızın her alışverişçinin zihninde kalıcı bir izlenim bırakması gerekir. Ürünlerinizi yalnızca çevrimiçi duruma getirmek yeterli değildir. Her dijital temas noktasının, insanları ilham alan ve canlanan hissettiren çekici, akılda kalıcı ve ilgi çekici bir hikaye iletmesi gerekir.

Takı, ürünün maliyetinin ötesinde bir değere sahip özel bir satın almadır. İnsanlar kendilerini iyi hissetmek ve kişiliklerini ifade etmek için kolyeler, küpeler, bilezikler ve diğer parçalarını takarlar.

Aşağıdaki adımlar, İnternetten Takı Satmak ve Takı satış sitesi kurmak için tercih edilen bir online takı dükkanı temellerini oluşturmanıza yardımcı olacaktır:

İnternetten Takı Nasıl Satılır: 8 Adımlı

  • Kitlenizi düşünün – kime sattığınızı düşünün.
  • Nerede satmak istediğinize karar verin – sosyal medya, pazaryerleri veya bir kendi siteniz.
  • Sitenizi kurun – seçtiğiniz kanalla satış yapmaya hazırlanın.
  • Ürünlerinizi ekleyinürün fotoğraflarından ve açıklamalarından en iyi şekilde yararlanın.
  • Ürünleri fiyatlandırın ve Ödeme metodlarını ekleyin – Paytr gibi bir ödeme seçeneği seçin ve mağazanıza bağlayın.
  • Taşımayı ayarlayın – taşıma firmasını ve gönderim ücretlerinizi ayarlayın.
  • Takı ürünlerinizi tanıtın – ürünlerinizi sosyal medya’da pazarlayın.
  • Stoğunuzu yönetin – satarken envanter seviyelerini takip edin.

Adım 1: Çevrimiçi diğer mağazalarından ilham alma

E-ticaret deneyimleri hayal gücünün bir ürünüdür. Ancak, çok sayıda en iyi performans sergileyen mevcut olduğundan, tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok.

Mağazanızı kurmadan önce, önemli satıcıların halihazırda neler yaptığına bir göz atın. Bu bakış açısıyla, kendi markanıza entegre olmak için değerli önerilerden ilham alarak ayrılacaksınız.

Bu araştırmayı yaparken, internetten takı satışı yapan diğer mağazaların özelliklerine bir göz atın:

  • Kullanıcı dostu tasarım.
  • Alışveriş sepeti işlevi.
  • Mobil optimizasyon.
  • Promosyon kampanya yönetimi.
  • Mevsimlik koleksiyonlar.
  • Ürün açıklamaları ve detayları.
  • Ürün Özellikleri.
  • Sorunsuz ödeme.

Bu özellikler birlikte, alıcılarınızla empati duygusu oluşturan bir müşteri yolculuğu yaratır. Başarılı çevrimiçi kuyumcular, alışveriş yapanların kendilerini özel hissetmelerine ve satın aldıkları şeye göz atma deneyiminin keyfini çıkarmalarına yardımcı olur.

Ayrıca, sosyal medyanın deneyiminin temel bir parçası olduğunu fark edeceksiniz. Web sitesi ziyaretçileri, Instagram’da sevdikleri ürünleri satın alabilir ve ilham almak için diğer müşterilerin Instagram gönderilerine göz atabilir.

Adım 2: Özellik listenizi oluşturma

Adım 1’in bir sonucu olarak, çevrimiçi kuyumcu mağazanız için nasıl keyifli bir marka deneyimi oluşturacağınız konusunda iyi bir fikre sahip olacaksınız. Şimdi, gözlemlediklerini kağıda iki liste halinde koymaya başlayabilirsin: “olmazsa olmazlar” ve “olması güzel olacaklar”.

İnsan ilgisi açısından bakıldığında, hangi web sitesi özellikleri, alışveriş yapanlar için marka deneyimini mümkün olduğunca başarılı kılacaktır? Daha büyük bir e-ticaret ekibinin parçasıysanız, herkesin değerli bakış açılarını yakalayan bir liste oluşturmak için pazarlama, gelir ve teknik ekiplerinizi içeren işlevler arası bir paydaş grubu oluşturmak mantıklı olabilir.

Olmazsa olmazlar şunlardır:

  • Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformları ile entegrasyonlar.
  • Öne çıkan yorumlar.
  • 1 tıklamayla ödeme.
  • Kuponlar.
  • Çoklu yüksek kaliteli fotoğrafçılık.
  • Mobil optimizasyon.

Olması güzel olacaklar şunları içerebilir:

  • Mevsimlik koleksiyonlar.
  • Banka kredisi gibi gelişmiş ödeme seçenekleri.
  • Anında müşteri desteği için canlı sohbet.
  • Video veya artırılmış gerçeklik içeriği.

Bu aşamada oluşturduğunuz listelerin kapsamlı olmayacağını unutmayın. Bunun yerine, kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli önceliklerinizi belirlemeye başlamak için bir başlangıç ​​noktası sunarlar.

Kendi web siteniz zamanla gelişecek ve işletmeniz büyüdükçe çevrimiçi mağazanıza daha fazla özellik eklemeye başlayacaksınız.

Bu başlangıç geliştirme listesi oluşturma aşamasında hedefiniz, ön uç ve arka uç operasyonlarınız için bir temel oluşturmaktır.

Adım 3: Geliştirme ekibinizi genişletip genişletmemeye karar verme

Bu adıma ulaştığınızda, e-ticaret işletmeniz ne oluşturmak istediğiniz konusunda net ve somut bir bakış açısına sahip olacaksınız. Artık fikirlerinizi nasıl gerçeğe dönüştüreceğinizi düşünmeye başlayabilirsiniz.

Bu adımdaki temel soru, hepsini kendi başınıza yapıp yapamayacağınızdır. Şirketinizde yetenekli geliştiricilere sahip bir şirket içi e-ticaret ekibi varsa, o zaman bu işi halledebilirsiniz. Ürünlerinizi kendinizin geliştirdiği sitede satmak isterseniz, geliştirme ve mühendislik kaynaklarına hiç ihtiyacınız olmayabilir.

Ancak, basit bir tasarım gerektiren bir şeyden daha büyük ölçekli, daha kapsamlı ve daha özel bir site istiyorsanız, yardım için deneyimli bir e-ticaret stratejistleri ve teknoloji uzmanlarından oluşan bir ekibe ulaşmanız gerekebilir. BU noktada Platinum E-ticaret size yardımcı olacaktır.

En azından, ekibiniz kurum içinde uzmanlığa sahip olsa bile, olası sorunları daha ortaya çıkmadan önce tahmin edebilen danışmanlarla çalışmaktan yararlanabilirsiniz.

Özellikle ilk aşamalarda bir danışman ekibiyle çalışmak, vizyonunuzu pazara sunmanın getirdiği belirsizlikleri ve maliyetleri azaltmanıza yardımcı olabilir.

Adım 4: E-ticaret platformu seçimi

E-ticaret platformunuzu iş operasyonlarınız için merkezi bir merkez olarak düşünebilirsiniz. Web sitesi deneyiminizden envanter, nakliye, pazarlama, güvenlik ve uyumluluk uygulamalarınıza kadar her şeyi yönetmek için bir komuta merkezidir.

E-ticaret platformları, başarılı ve ölçeklenebilir bir e-ticaret operasyonu yürütmek için ihtiyaç duyduğunuz çeşitli bileşenleri bir araya getiren çok boyutlu teknolojilerdir. Özellikle işiniz büyüdükçe bu teknoloji olmadan operasyonunuzu yürütmeniz imkansız hale gelecek.

Kendi kurum içi çözümünüzü oluşturmak yerine üçüncü taraf bir e-ticaret çözümü kullanmanın yararı, daha güvenilir ve daha sağlıklı bir yazılım elde etmenizdir.

Şirket içinde e-ticaret yazılımı oluşturduğunuzda, her şeyi yönetmekten ve sürdürmekten siz sorumlusunuz. Bir güvenlik ihlali varsa veya bir ülkenin düzenlemesinde uyumluluk güncellemesi gerektiren bir değişiklik varsa tüm bu değişiklikleri yapma yükü size düşer.

Üçüncü taraf e-ticaret platformlarında, kullanıcı dostu ve güvenli, güncel, sorunsuz bir çözüm sağlamak için perde arkasında çalışan ekipler bulunur. Bu teknoloji sağlayıcıları, müşteri olarak farklı mağaza türleri ile çalıştığından, mağazanızı işletmek için ihtiyaç duyduğunuz özellikleri, temel e-ticaret paketleri içinde bir araya toplanmış halde bulacaksınız.

Doğru e-ticaret platformunu seçmenin anahtarı, takı satma işiniz ve müşteri deneyiminiz için en önemli olan arka uç ve ön uç teknik bileşenlerini belirlemektir.

Herkese uyan tek bir çözüm yoktur ve her işletme farklıdır.

Adım 5: Ödeme Entegrasyon sistemini oluşturma

Temel e-ticaret platformunuz hazır olduğunda, bir sonraki adım farklı sistemleri birleştirilmiş bir teknolojiye entegre etmektir. Çoğu takı satıcısı, verimli bir şekilde çalışmak için birden fazla yazılıma ihtiyaç duyacaktır. Teknoloji yapınız, arka uç ve ön uç sistemlerinizin operasyonlarınızı düzenlemesini sağlayan şeydir.

İşte dikkate alınması gereken bileşenlerden bazıları:

Ödeme alma sağlayıcınız(kredi kartı pos firması), işlemleri güvenli ve güvenli bir şekilde çevrimiçi olarak gerçekleştirmenizi sağlar. Örnek ödeme alıcılar arasında Paytr, Iyzıco ve Ipara bulunur. Ödeme sağlayıcılar ayrıca alıcıları doğrulamak, verilerini korumak ve sahtekarlığı önlemek için yerleşik sistemler içermelidir.
Sipariş yönetimi yazılımıyla, iş operasyonlarınızın gerçek zamanlı görüntüsünü alabilirsiniz. Herhangi bir anda, deponuzda ne kadar stoğunuz olduğuna ve siparişleri verimli bir şekilde karşılayıp karşılamadığınıza ilişkin doğrudan görebilirsiniz. Sipariş yönetim sisteminiz ayrıca müşterilerinize yönelik güncellemeler konusunda size yardımcı olabilir ve ne zaman daha fazla envanter sağlamanız gerektiğini tahmin etmenize yardımcı olabilir.

Adım 6: Müşteri hizmetleri temelinizi oluşturma

Tıpkı gerçek dünyada olduğu gibi, müşteri hizmetleri de internette takı satma işinin başarısının önemli bir parçası olacaktır. Alışveriş yapanların, özellikle boyutlandırma, malzeme ve ürün ayrıntılarınızın yazdıklarınızın ötesinde soruları olması yaygındır.

Mşteri hizmetleri süreçleriyle, alışveriş yapanların satın alma işlemlerini gerçekleştirmeden önce daha bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olacaksınız. Bu bilinçli kararlar, gelirlerinizi artırarak ve e ticarette iade oranları düşürür ve ürün stoklama ile gelen maliyetleri azaltarak işletme marjlarınızı korumanıza yardımcı olacaktır.

Müşteri hizmetleri, takı işinize yapılan stratejik bir yatırımdır ve başarılı bir strateji yürütmek için çeşitli araçlar kullanabilirsiniz. Örnekler şunları içerir:

  • Canlı sohbet yazılımı.
  • Sık sorulan soruların yanıtlarını içeren bilgi sayfaları.
  • Kişisel bir alışveriş asistanına erişim.

Sağlayabileceğiniz müşteri desteği düzeyi, işletmenizin boyutuna ve karmaşıklığına bağlıdır. Sağladığınız hizmet düzeyi ne olursa olsun, anahtar, yanıtınızın zamanlaması konusunda alışveriş yapanlara karşı net olmaktır.

Adım 7: Operasyonlarınızın insan tarafını oluşturma

En iyi teknoloji yerinde olsa bile, çeşitli e-ticaret iş operasyonlarınızın doğru düzeyde insan desteğine sahip olması gerekir.İnternetten takı satma işiniz büyüdükçe, her şeyi yerinde denetleyen doğru becerilere sahip insanlara sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Yukarıdaki listeye göre, aşağıdakileri yakından takip edebilecek kişilere ihtiyacınız olacak:

  • Pazarlama.
  • Müşteri ilişkileri.
  • Teknoloji yönetimi.

E-ticaret işinizin başlangıç ​​aşamalarında, bir kişi tüm bu roller için “genel müdür” olarak görev yapabilir. Bu kişi, “e-ticaret yöneticisi” veya “gelir yönetimi başkanı” unvanına sahip olabilir.

Zamanla, iş fonksiyonları genişledikçe, daha uzmanlaşmış kişileri işe alabilirsiniz.

Bu kişinin, uyumlu ve birleşik bir marka deneyimi sağlamak için fiziksel iş operasyonlarınızı denetleyen ekiple yakın bir şekilde çalışması gerekecektir. İnternetten takı satmak için pazarlama stratejileri belirlemeniz gereklidir. E-ticaret sektöründe rekabet fazladır ama siz bunu başarabilirsiniz.

Ortalama Puan 4.9 / 5. Oy sayısı: 15

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz