Rekabet kimseye zarar vermez, değil mi? E-ticaret için rekabet analizinin faydalarını inceleyeceğimiz bu yazımızda bir çevrimiçi perakendeci olarak, muhtemelen biraz rekabetin iyi bir şey olabileceğini duymuşsunuzdur. Sattığımız ürünün talep gördüğünü ve daha fazla pazar payı elde etmek için daha büyük bir fırsat olduğunu bilmek güven vericidir.

Bilmediğiniz şey, çevrimiçi rakiplerinizin e-ticaret işiniz için ne kadar değerli olabileceğidir. En iyi rakipleriniz, avantajınız için kullanılabilecek çok sayıda bilgiye sahiptir.

Başarılı olmak için sadece rekabetçi seo analizi yaparak onu strateji oluşturabilirsiniz.. İşte rekabetçi bir analizin sunabileceği birkaç avantaj.

rekabet analizi faydalari

Pahalı Hatalardan Kaçının
E-Ticaret başarısına giden yol, iyi bir işi batırabilecek maliyetli hatalarla doludur. Rakiplerinizi analiz ederek onların başarısızlıklarından ders çıkarabilir ve işinizi mahvedebilecek aynı hataları yapmaktan kaçınabilirsiniz.

Bunun bir örneği, PPC kampanyalarınızdır. Rakiplerinizin hangi anahtar kelimeler için sıralandığını ve hangi anahtar kelimelerin mağazalarına en fazla trafiği çektiğini görerek, anahtar kelimeler için teklif verirken yüzlerce, hatta binlerce lira tasarruf sağlayabilirsiniz.

Nerede Durduğunuzu Bilin
E-Ticaret işinizin rakiplerinize göre nerede durduğunu bilmek her zaman önemlidir. Dönüşüm oranlarınızın iyi olduğunu düşünebilirsiniz, ancak nişinizdeki diğerleriyle nasıl karşılaştırılır?

Şansınıza, bunu ve daha fazlasını size söyleyecek bir araç var. Semrush, temel metriklerinizi sektördeki meslektaşlarınızla kolayca karşılaştırabilir ve rekabette nerede olduğunuzu görebilirsiniz.

Bilgi ile güç gelir. Nerede durduğunuzu öğrendikten sonra, rekabeti yenmek ve çevrimiçi mağazanıza daha fazla satış sağlamak için etkili stratejiler geliştirebilirsiniz.

Sektörünüzdeki Yeni Trendleri Belirleyin 
Yaklaşan eğilimleri tahmin edebilmek, e-ticaret mağazanız için büyük bir varlıktır. Rekabet analizinden topladığınız verileri işleyerek trakiplerinizi ve pazarın nereye kaydığını tahmin edebilirsiniz.

Mobilegeddon 2015’te ilk kez dile getirdiğinde , akıllı e-ticaret pazarlamacıları rakiplerini analiz ederek pazarlarının ne zaman mobil cihazlara kaymaya başladığını tahmin etmelerini sağladı. Bu hareketi doğru bir şekilde öngörmek, ziyaretçilerine daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmalarını ve daha fazla pazar payı elde etmelerini sağladı.

İçerik Pazarlamanızı Güçlendirin
Rakiplerinizin içerik pazarlamasını geride bırakmanın ve e-ticaret mağazanıza daha fazla trafik çekmenin birçok yolu vardır. Sadece bloglarına bakarak, ne tür içeriğin iyi performans gösterdiğini ve yayınlanma sıklığını not edebilirsiniz. Aynı pazarı paylaşıyorsanız, kitlenizin benzer içerik türlerinden keyif alma olasılığı yüksektir.

İçerik pazarlamasını gözetlemenin bir başka yolu, potansiyel müşterileri pazarlama hunisinden aşağı çekmek için içeriği nasıl kullandıklarını görmektir. Tüketicileri çevrimiçi mağazanızdan satın almaya ikna etmek için içeriğinizi nasıl kullanacağınız konusunda fikir edinebilirsiniz.

SEO’nuzu Geliştirin 

Backlink Monitor gibi bir araçla bir rakibin backlink profiline göz atabilirsiniz . Bu araç, rakiplerinizin geri bağlantılarının nereden geldiğini görmenize olanak tanır ve iyi SEO değerine sahip yeni bağlantılar aldıklarında sizi bilgilendirir.

Geri bağlantı profillerini takip ederek, oyununuzun zirvesinde kalmak ve Google Arama Motoru Sonuçları Sayfasına (SERP) çıkmak için uygun adımları atabilirsiniz. Ek olarak, size bağlananlarla etkileşim kurabilmeniz ve daha büyük fırsatlar için ilişkiler kurmanıza olanak tanıyabilmeniz için kendi geri bağlantılarınızı takip edin.

Kendinizi Rekabetten Ayırın
Her başarılı e-ticaret işinin, onları diğerlerinden farklı kılan bir dizi değer önerisi vardır. İkna edici değer önerileriniz yoksa, tüketiciler sizden satın almakla ilgilenmeyecektir.

Rakibinizin değer önermelerini analiz etmek önemlidir çünkü kendinizinkini oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Zaten değer önerileriniz var mı? Rakiplerinizden farklı kılmak için değer önerilerinizi nasıl ileteceğinizi bilmeniz gerektiğinden, rekabet analizi yapmak hala gereklidir.

Son Sözler 

E-Ticaret pazarındaki konumunuzu sağlamlaştırmak ve rakiplerinizin önüne geçmek istiyorsanız, rekabet analizi yapmak çok önemlidir . Elde ettiğiniz rekabet zekası, işinizin tüm yönlerini iyileştirecek ve patlayıcı büyümenin önünü açacak paha biçilmez bir yol sağlayabilir.

Halen bir e-ticaret işletmeniz yoksa sektörde yerinizi almak için hemen hazır e-ticaret paketleri sayfamızı ziyaret edebilir ve Platinum ayrıcalıklarını kendiniz görebilirsiniz.

Ortalama Puan 4.9 / 5. Oy sayısı: 190

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz