E-ticaret siteleri için seo nasıl yapılır, e-ticaret sitesi seo çalışması, e-ticaret seo teknikleri, E-ticaret SEO önerileri, seo içerik haritası nedir gibi bir çok merak edilen sorunun cevabını sizler için derledik.

E-ticaret sitesi kurmak , müşterileri görsel ürün sayfalarına çekmek çok fazla zaman harcamak gerektirir. Görsel olarak çekici bir site oluşturmak, bulmacanın yalnızca yarısıdır ve teknik olarak sağlam bir web sitesine sahip olmanız da gerekir.

Bu, teknik arama motoru optimizasyonunun (SEO) e-ticaret web sitenizin kritik bir bileşeni olduğu anlamına gelir. Ön uçta olumlu bir deneyim sunduğunuzdan emin olmak için sitenizin arka ucunu optimize etmeniz gerekir.

e ticaret teknik seo

E-ticaret için teknik SEO düzenlemeleri nelerdir?

  • Sayfada görüntülenen yeri gösteren gezinmeyi kullanmak
  • Site yükleme süresini iyileştirilmesi
  • Sitenin temiz bir URL yapısına sahip olması
  • Yapılandırılmış verileri kullanılması
  • Güvenlik prokollerinin sağlanmış olunması
  • XML site haritası ve robots.txt dosyası olması
  • Kanonik etiketlerin kullanılmış olması

İçerik haritası gezintisini kullanın

E-ticaret için teknik SEO’nun nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız, bir breadcrumb navigasyonu oluşturarak başlayın . Breadcrumb navigasyonu, belirli bir sayfaya ulaşmanın yolunu gösteren gezinmedir. Esasen, sayfalarınızın web sitenizde düzenlenme şeklidir.

Örneğin, bir giyim mağazası olduğunuzu ve kaban sattığınızı varsayalım.

Bu site için içerik haritası gezintisi şöyle görünebilir:

Anasayfa > Çocuk > Bebek Giyim > Erkek Bebek Giyim > Kaban Ve Mont

breadcrumb navigasyon kullanimi

Esasen, içerik haritası gezintisi, sitenizdeki ürünlere ulaşmak için organize bir yol oluşturur. Bu kurulum, hem kullanıcıların hem de arama motorlarının sitenizde daha etkili bir şekilde gezinmesine yardımcı olur. Platinum e-ticaret sitelerinde bu özellik mevcuttur.

Site yükleme süresini iyileştirin

E-ticaret teknik SEO’su ile site yükleme sürenizi iyileştirmeye odaklanmak için zaman ayırmalısınız. Sitenizin yüklenme süresi , kullanıcıların sitenizde kalıp kalmayacağını etkiler – yüklenmesi üç saniyeden uzun sürerse kullanıcıların %53’ü sitenizi terk eder.

Yavaş bir sayfa hızı, işletmeniz için de satış kaybına yol açar, çünkü yavaş yüklenen web siteleri yılda 2,6 milyar dolar gelir kaybına neden olur.

Bunun olmasını önlemek istiyorsanız, site yükleme sürenizi iyileştirmeniz gerekir.

Google PageSpeed ​​Insights gibi bir araç kullanarak mevcut yükleme sürenizi öğrenebilirsiniz. Bu ücretsiz araçtan sitenizin yükleme süresiyle ilgili birçok bilgi ve yükleme sürenizi iyileştirmek için öneriler alabilirsiniz. Core web vitals değerlerini düzeltmek ile işe başlayabilirsiniz.

Site yükleme hızınız uygun değilse, bunu şu şekilde iyileştirebilirsiniz:

  • Yönlendirmeleri azaltma
  • HTML, CSS ve JavaScript’i küçültme
  • Görüntü dosyası boyutlarının azaltılması
  • Tarayıcı önbelleğini etkinleştirme
  • Videoları harici bir platformda barındırma

Sitenizin arka ucunu iyileştirerek, web sitenizin daha hızlı yüklenmesine ve alışveriş yapanlara daha iyi bir deneyim sağlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Temiz bir URL yapısına sahip olun

Etkili teknik SEO yapmayı öğrenmek istiyorsanız, işe temiz bir URL yapısı oluşturarak başlayın. Temiz bir URL yapısı, rastgele sayılar ve harfler içermeyen mantıksal gezinme yoluna sahip bir URL’ye sahip olmak anlamına gelir.

Kullanıcıların sitenizde nerede olduğunu gösteren net bir gezinme yoluna sahip olmak istersiniz, böylece kullanıcılar ve arama motorları sitenizde nerede olduklarını bilirler.

Bu URL’yi gördüyseniz, bir sitenin neresinde olduğunuzu biliyor muydunuz?

www.xxswdsxx.com/dhwi=3ff/jgu00en0=e/eG4g

Bu sitede nerede olduğunuzu bilmeme ihtimaliniz yüksektir – ve bir arama motoru da bilmeyecektir.

Temiz ve yapılandırılmış bir URL ile nerede olduğunuzu söyleyebilirsiniz:

http://www.modahersey.com/cocuk/bebek-giyim/erkek-bebek-giyim/kaban-ve-mont

Sitenizde sayfalar oluşturduğunuzda, URL’yi kullanıcıların ve arama motorlarının okuyabileceği şekilde optimize ettiğinizden emin olun. Ayrıca, URL’lerinizi optimize etmek size anahtar kelimenizi entegre etme fırsatı sağlar – sayfanızın daha alakalı görünmesine ve alakalı arama sonuçlarında sıralanmasına yardımcı olabilir.

temiz url yapisi

Yapılandırılmış verileri kullanın

E-ticaret için teknik SEO yapmak istiyorsanız, yapılacaklar listenizin bir parçası olarak yapılandırılmış verileri eklemelisiniz . Yapılandırılmış veriler, arama sonuçlarında daha iyi sıralama yapabilmeniz için ürün listelemelerinizi geliştirmenize olanak tanır.

Bu veriler, arama motorlarına bir sayfanın içeriği hakkında bilgi veya ipuçları sağlar.

Dolayısıyla, bir e-ticaret işletmesi için aşağıdakiler gibi bilgiler ekleyebilirsiniz:

  • Ürün adı
  • Değerlendirme
  • Fiyat
  • Kullanılabilirlik

yapilandirilmis veri kullanimi

Bu bilgiler, sayfalarınızın ürün sayfaları olduğunu göstermeye yardımcı olabilir ve bu da daha alakalı ürün aramalarında sıralamanıza yardımcı olur. Fiyat noktasında stokta 4 yıldızlı bir ürününüz olduğunu görürlerse, daha fazla kişinin sayfalarınıza tıklamasına ve ürünlerinize göz atmasına yardımcı olabilir!

Sitenizin güvenli olduğundan emin olun

E-ticaret için teknik SEO’nun kritik bir bileşeni site güvenliğidir .

Kullanıcılar sitenizden ürün satın aldıklarında, hassas kişisel bilgileri girerler ve gönderdiklerinde kendilerini güvende hissetmek isterler. İnsanların sitenizden alışveriş yaparken kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak için sitenizi güvenli hale getirmeniz gerekir.

Güvenli Yuva Katmanı (SSL) sertifikası alarak sitenizin güvenliğini sağlayabilirsiniz . Bu sertifika, hassas verilerin şifrelenmesini ve korunmasını sağlayacaktır. Kullanıcılar, sitenizin kapalı asma kilit simgesi ve adresinizdeki “HTTPS” ile güvende olduğunu anlayacaktır .

XML site haritası ve robots.txt dosyası uygulayın

E-ticaret için teknik SEO yapmayı öğrendiğinizde, iki kritik site bileşeni hakkında bilgi edinirsiniz:

XML site haritası: XML site haritası , adından da anlaşılacağı gibi, arama motorlarının sitenizde nasıl gezinmesi gerektiğine dair bir haritadır. Arama motorlarının alakalı arama sonuçlarında sıralanması için en önemli sayfalarınızı taramasına ve dizine eklemesine yardımcı olacak bir site haritası uygulamalısınız. Bu anlamda tarama bütçesini optimize etmiş olursunuz.

txt dosyası: Robots.txt dosyası size tarama ve dizine motoru botlarının belirlediğiniz dizinleri aramasını istemiyorsanız bu dosyaya eklemelisiniz. Bu botların bu sayfaları tamamen taramasını engellemese de, botların sitenizi tarama istekleriyle aşırı yüklemesini ve yavaşlatmasını engeller.
Bu iki bileşen, Google’ın sitenizi nasıl taradığını etkilediğinden, e-ticaret için teknik SEO için kritik öneme sahiptir. Arama sonuçlarında sıralanmak istiyorsanız, Google’ın sayfalarınızı keşfetmesi, taraması ve dizine eklemesi gerekir. Bu iki yönerge, Google’ın sitenizi etkili bir şekilde taramasına yardımcı olur.

Kanonik etiketleri kullanın

E-ticaret için teknik SEO için bu ipuçları listesinde ele alacağımız son şey, kanonik etiketlerdir . Kanonik etiketler SEO’nuz için kritiktir çünkü Google’a belirli bir URL’nin bir sayfanın birincil kopyasını temsil ettiğini söylerler.

Siteniz büyüdükçe ve ölçeklendikçe, genellikle sayfaları taşır, siler ve değiştirirsiniz. Bu süreçte, kopya olarak kabul edilen sayfalarla karşılaşabilirsiniz. Yinelenen içerik , aynı alanda veya birden çok alanda benzer içerik olabilir.

Sitenizde aynı sayfa birden çok varsa, bu arama motorlarında kafa karışıklığına neden olabilir – hangi sayfanın sıralanacağını bilemez.

Kanonik etiket bu sorunu çözer – arama motorlarına hangi sayfanın “ana” sayfa olduğunu söyleyerek o sayfayı arama sonuçlarında sıralar.

E-ticaret siteniz için kanonik etiketleri kullanmak isteyeceğiniz bazı yerler şunlardır:

  • Ürün seçenekleri: Ürünlerinizin bedenler veya renkler için ayrı sayfa URL’leri varsa, arama motorlarını birincil ürün listelemelerine yönlendirmek için bir kanonik etiket oluşturmak isteyeceksiniz.
  • Birden çok sayfadaki ürünler: Birden çok kategoride listelenmiş bir ürününüz varsa, o ürün listelemesi için ana sayfayı seçmek ve kanonik etiketi uygulamak isteyeceksiniz.
  • Dizin sayfaları: Birden çok sayfaya yayılan ürün kategorisi sayfalarınız varsa, ana sayfayı oluşturmak için bir kanonik etiket kullanmak isteyeceksiniz.

E-ticaret için teknik SEO uygulamasında yardıma mı ihtiyacınız var?

Teknik SEO en iyi uygulamalarını uygulamak küçük bir başarı değildir. Sitenizin arka ucunu kodlama ve optimize etme hakkında bilgi gerektirir. Bu deneyime sahip değilseniz, sitenizin kodlamasını bozma ve daha da büyük bir sorun yaratma riskini almak istemezsiniz.

Platinumdaki uzmanların yardımcı olabileceği yer burasıdır.

Siz de Platinum Teknik ekibinden seo çalışmanız için fiyat teklifi isteyebilirsiniz. Profesyonel e-ticaret paketlerimizi kullanan müşterilerimize yönelik çalışmalar ile arama motorlarında yükselişinizi sağlayabilirsiniz.

Ortalama Puan 4.9 / 5. Oy sayısı: 122

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz