Yeni girişimciler için e-ticaret’te önemli ipuçları serimize hoş geldiniz. Bu yazımızı okuyorsanız ya mağazanız var ya da yeni bir mağaza açacaksınız.Öncelikle girişiminizden dolayı tebrik ederiz. Kendi işinizi kurmak, kelimenin tam anlamıyla eğlenceli bir deneyimdir. Yeni bir girişimci olmak heyecan verici çünkü her şey yeni. Ancak, bazen, yeni girişimciler yanlış şeyler hakkında biraz fazla heyecanlanıyor. Deneyimli bir girişimci olarak hatalarımı adil bir şekilde paylaştık. İşte bu yüzden, sizin gibi yeni girişimciler için bu 40 e-ticaret ipucunu oluşturduk, böylece baştan doğru yolu seçebilir ve mağazanızdan biraz para kazanabilirsiniz.

e ticaret girişimci ipuçları

E-ticaret İpuçları (# 1): İşletmeniz için denemeler yapın.
Gerçekten başarılı olmak için, çok deney yapmanız gerekecek. Farklı ürünler için reklamlar oluşturmanız gerekir. Farklı icerik, format ve görüntüleri test edin. Reklamları deneme, sonuç olarak müşterileri getirip satışları yönlendirecektir. Ücretli reklamlar oluşturduktan sonra web sitenizde denemeler yapmaya başlayabilirsiniz. Birçok kişi öncelikle web sitelerini geliştirmeye odaklanır. Bununla birlikte, henüz müşterileriniz olmadığı halde müşterilerin belirli özelliklere nasıl tepki verdiğini bilmiyorsunuz. Müşterileriniz hakkında varsayımlar yapmaktan kaçının. Gerçekten neyin işe yaradığına fikirlerden uzak durun, verilere bakana kadar gerçeği bilmeyeceksiniz.

E-ticaret İpuçları (# 2): Kazancınızı hemen harcamayın.
Yaptığınız her kârı harcamak cazip olabilir. Ancak, işletmenizin büyümesini istiyorsanız, parayı işletmenize yeniden yatırmanız gerekecek. Para parayı kazanıyor. Mesela, yeni ekipman satın almak yada karınızı reklamcılıkta harcamak gibi. Muhtemelen, hangi ürünün en iyi yanıt verdiğini görmek için ilk önce birkaç ücretli reklam oluşturmak isteyeceksiniz. Bununla birlikte, kazanan ürününüzü bulduktan sonra, insanların hayalini kurduğu para kazanmak için fazla harcamanız gerekir.

Hedefiniz her ay 3000 TL kazanç elde etmekse, reklamlar için yaklaşık 3000 TL harcamanız gerekir; bu da yaklaşık 9000 TL tutarında gelir getirir. Yükselen Facebook mesajları işiniz için en iyi dönüşüme sahiptir, ancak sizin için en uygun olan reklam türünü bulmanız gerekir. Karı birkaç ay boyunca yeniden yatırım yaparak işletmenize büyütmek ve sürdürülebilir bir şans vermek için kullanmalısınız. Sonuçta, yaptığınız yatırımla sitenizi yaşatabilirsiniz.

E-ticaret İpuçları (# 3): Yeni içerik yada Ürünler için bir zamanlama yapın.
Yeni bir e-ticaret mağazası başlatırken, müşterilerin ne zaman kontrol etmeleri gerektiğini bilmesi için tutarlı bir program izlemelisiniz. Örneğin, her hafta yeni ürünler eklerseniz, haftanın aynı gününde yaparsanız, ziyaretçiler her gün o gün Web sitenizi tekrar kontrol edecektir. Bir bloga ekliyorsanız, aynı günlerde yayın eklemeniz insanları tekrar kontrol etmeye teşvik edecektir. Tutarsız hale geldiğiniz anda, müşteri sadakatinizi kaybetmeye başlarsınız.

E-ticaret İpuçları (# 4): Kanallarınızı ilk günden itibaren oluşturun.
Mağaza alan adınızı aldıktan sonra bir kitle oluşturmaya başlayın. Bir hayran kiti büyütmek için sosyal medyadaki yayınlarla başlayabilir ve böylece başlattığınızda satın almaya hazır bir kitleyi elde edebilirsiniz. Mağazanız yayına girdiğinde, e-posta adreslerini toplamaya ve yönlendirme trafiği oluşturmaya başlamak isteyeceksiniz. Bunu ilk günden itibaren yaparak, müşteri kitlenizi daha hızlı büyüteceksiniz. Sosyal medya, e-posta listenizi ve yönlendirme trafiğinizi geliştirme üzerine odaklanarak, uzun vadede reklamlara daha az harcamalısınız. Kendi kanallarınız aracılığıyla içeriğinizi kitlenize tanıtabilirsiniz.

E-ticaret İpuçları (# 5): Müşterilerin sizinle ilgili bilgilere erişebildiğinden emin olun.
Bir e-ticaret mağazası kurarken, müşterilerinizin bilinçli bir satın alım yapmak için ihtiyaç duydukları her şeye erişebildiğinden emin olun. Nakliye ve iade bilgilerini eklemeniz, müşterilerin satın almadan önce politikalarından haberdar olmasını sağlar. Her zaman görünür bir iletişim sayfanız olsun, böylece müşteriler bir sorun ya da soru ortaya çıktığında sizinle kolayca iletişim kurabilir.

E-ticaret İpuçları (# 6): Ürün açıklamalarınızı genişletin.
Birçok e-ticaret site yöneticisi, mağazalarına ürün eklerken kopya içerik eklemekle hata yapmaktadır. Listelenen ürün adları, size ürün ayrıntıları vermek için orada bulunur; ancak satışları kendi başlarına çeviremezler. Ürünle ilgili özgün bir açıklama yazmak, daha fazla satış elde etmenize yardımcı olacaktır. İnsanlar bir ürün için açıklamasını sık sık okurlar. Ürünün müşteriye nasıl fayda sağladığını ayrıntılandıran kısa bir paragraf yazarak özelliklerin yanı sıra ürünün nasıl kullanılacağını açıklarken ziyaretçiyi satın alma işlemine daha iyi ikna edebilirsiniz.

E-ticaret İpuçları (# 7): Web sitenizi görsel olarak çekici hale getirin.
Web sitenizin tamamı çok görsel açıdan cazip olmalıdır. Ürün sayfalarında, farklı açılar ve kullanımlar gösteren birden çok ürün resmi olmalıdır. Açıklama bölümünde birkaç resim, gif, belki de her yazıya bir video eklemelisiniz.

E-ticaret İpuçları (# 8): Rehberlik için bir e-ticaret markası bulun.
Başlarken bir rehber bulmak önemlidir. Bununla birlikte, bazen başarılı e-ticaret danışmanı ile çalışabilmek zor olabilir. İnsanlar reklam şablonlarını paylaşmayı ve kolayca Google’da bulunabilecek soruları cevaplamak istemezler. Bazı durumlarda tavsiye istemek için forumlara üye olabilirsiniz. Bununla birlikte, başarılı olmanın en etkili yolu, benzeri olunmak istenen bir e-ticaret markası bulmak ve onlardan sonra markanızı modellemektir. Örneğin, müşteri odaklı bir işletme olmak istiyorsanız, mağazanızı Disney’den sonra modelleyebilirsiniz. Markalaşma sanatına hakim olmak istiyorsanız, işinizi Dolar Tıraşı Kulübünden sonra modelleyebilirsiniz. Bir mega pazar oluşturmak istiyorsanız, Amazon’tan sonra mağazanızı modelleyebilirsiniz. Başarılı olabilmek için benzersizliklerini veya stillerini kopyalamanıza gerek yoktur; yalnızca online mağaza için sevdiğiniz template’leri bulmanız ve bunları uygulamanız yeterlidir.

E-ticaret İpuçları (# 9): Gerekirse kendi ürün fotoğraflarınızı çekin.
Platinum ile, ürün fotoğraflarından herhangi birini mağazanıza aktarabilirsiniz. Bununla birlikte, kendi resimlerinizi değiştirmeniz veya almanız gereken bazı zamanlar olabilir. Ürün resimlerinde, temiz bir görünüm oluşturmak için kaldırmak istediğiniz logolar olabilir. Fotoğrafları daha iyi dönüştürmek için farklı bir yolla çekmek isteyebilirsiniz. Örneğin, elbiselerinizin beyaz arka plana sahip düz bir yüzeye ait bir resmi, giysinizin giyilen bir yaşam tarzı fotoğrafı kadar etkileyici olmayabilir. Ayrıca, markanızı korumak için resim telif hakkı riskini azaltmak için kendi fotoğraflarınızı çekebilirsiniz. Ürün resmi, dönüşümle sonuçlanan en önemli bölümlerden biridir.


E-ticaret İpuçları (# 10): Destek için bir Facebook grubuna katılın

Yeni girişimcilere yönelik en iyi e-ticaret ipuçlarından biri, bir e-ticaret Facebook grubuna katılmaktır. Öğrenebileceğin diğer e-ticaret girişimcileri ile ağ kurabileceksin. Yeni mağazanız hakkında geribildirim isteyebilir, satışınızı nasıl yapabileceğiniz konusunda tavsiyeler verebilir, diğer girişimcilerin büyümesine yardımcı olmak için öğrendiğiniz yeni püf noktalarını paylaşabilirsiniz. Topluluğun bir parçası olmak, eğilimlerin üstünde kalmak, diğer girişimcilerle ilişkiler kurmak ve daha iyi bir işadamı olmak için olanak tanır.

Bir sonraki yazımızda Yeni Girişimciler İçin 40 E-ticaret İpucu – 2.Bölüm devamını sağlayacağız.

https://www.hazirticaretsitesi.com/blog/yeni-girisimciler-icin-40-e-ticaret-ipucu-2-bolum/Gelin e-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için hazır e-ticaret paketleri , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 520

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz