Digg tarafından yapılan araştırmaya göre , bir dakika içinde yaklaşık 1 milyon Facebook kullanıcısı giriş yapıyor ve 87.5000 kişi tweet atıyor. Ayrıca Google’da 3.8 milyon sorgu, Instagram’da 347.222 kişi ve yaklaşık 188 milyon e-posta gönderiyor.
Bu istatistikler, işletmenizin sosyal medyada müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamanın ne kadar zor olabileceğini göstermektedir. Müşterilerinizin sıkça karşılaştığı tüm sosyal medya platformlarında her söz ve her soru için hazır olmalısınız.

Hız bugünün alıcıları için önemlidir. 10 dakika sonra sizinle olan sabrını kaybetmeye başlarlar.

Bu istatistikler sosyal medya otomasyonuna sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bu, kitlenizin etkileşimde kalmasını sağlamak için tüm sosyal medya hesaplarını çalıştırmanın tüm sıkıcı görevlerini otomatikleştirmeyi ve tüm platformlarda güncel paylaşımlar içerir.

sosyal medya kampanyalarını otomatikleştirme

Neden Sosyal Medya Otomasyonuna İhtiyacınız Var?

Markanızı ideal müşterilerinizin sunmak için bugün kullanabileceğiniz birçok sosyal medya kanalı var. Ancak, markanızı doğru tanıtmak için tutarlı etkileşimlerle doğru kitleyi hedefleyen bir sosyal medya varlığına ihtiyacınız var.

Sosyal medya otomasyonu bunu mümkün kılar.
Bir sosyal medya pazarlamacısı olarak, içerik planlamanıza ve yayınlamanıza yardımcı olacak bir sosyal medya stratejisine sahip olmanız gerekir. Sosyal medya otomasyonu, içeriği doğru zamanda yayınlayabilmeniz için planlamanıza ve planlamanıza yardımcı olur.

Sosyal medya pazarlama kampanyalarınızı otomatikleştirmenin diğer bazı faydaları şunlardır:

1.  Zaman Kazanın
Hiç, bir gün içinde tüm sosyal medya hesaplarınızı işlemek için yeterli zamanın olmadığını hissettiniz mi? Yayınları planlamak, soruları yanıtlamak ve tüm platformlarda etkin bir şekilde varlığını sürdürmek çok zor olabilir.

Otomasyon, tüm hesaplarınızı tek bir yerden yönetmenizi sağlar. Farklı platformlara manuel olarak giriş yapmak zorunda kalmadan isteklere, müşteri hizmetleri sorunlarına, yorumlara, @ yanıtlara ve sorulara zamanında yanıt verebilirsiniz.

Bazı otomasyon araçları, trend olan konuları bulmanıza ve hedef kitlenizle etkileşime giren içerikleri keşfetmenize yardımcı olur.

Daha fazla zamanla, her platformda doğru içeriği ve mesajlaşmayı sağlayabilirsiniz. Ayrıca, özellikle otomasyon uygulamasında görüntü düzenleme özellikleri varsa, uygun görüntüler oluşturmak için daha fazla zamanınız olacaktır.

Otomasyon size pazarlama kampanyalarınızı A / B testi için de zaman tanır. Hangi içeriğin veya mesajın en iyi sonucu verdiğini bulabilir ve bulgularınızı gerçek verilerle destekleyebilirsiniz.
Sosyal medya otomasyonu aynı zamanda pazarlama kampanyası raporlarını ve analizlerini kontrol etmek için size zaman kazandırır. Bu bilgiler gelecek kampanyalarda iyileştirilecek alanları belirlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, mevcut çabalarınızın hedef kitleniz üzerindeki etkisini de gösterebilirler.

2. Tutarlı Olun
Sosyal medya pazarlamasında tutarlılık esastır. Mesajınız ve nasıl ilettiğiniz tutarlı olmalıdır. Aynı mesajı tekrarlayan ve aynı dili kullanan bir robot gibi hissedebilirsiniz, ancak bu markanın büyük bir parçasıdır.

İçeriği öngörülebilir ve etkili bir şekilde sunmak takipçi tabanınızı büyütür. Kitleniz bir dahaki sefere ne zaman yayınlayacağınızı biliyorsa ve bunu okumak için sabırsızlanıyorlar.

Otomatikleştirme, birden çok platformda yayınlama zamanlamaları yapmanızı sağlar.

3. Görünürlüğü Artırın
Otomasyon , çalışan bir sosyal medya stratejisi oluşturmanıza yardımcı olur . Mesajlarınızın kitleye görünür olmasını sağlar ve onlara zamanında ulaşmanıza yardımcı olur.

Sosyal medya otomasyonu sizin için 7/24 çalışır, böylece her zaman müşterilerin kullanımına açık olursunuz. Aktif olduklarında kitlenizle iletişimde kalabilirsiniz.

Paylaşılan içerik, gönderme süreleri ve sıklık üzerinde tam kontrole sahipsiniz. Otomasyon araçları, yayınları oluşturduktan sonra planlamanıza olanak tanır. Daha sonra seçtiğiniz zamanlarda yayınlanırlar. Ayrıca, içeriğinizi sık sık farklı platformlarda yayınlamanızı kolaylaştırır.

Otomasyon araçları içeriğinizin nasıl performans gösterdiğiyle ilgili bilgi sağladığından, hedef müşterilerinize ulaşmak daha kolay hale gelir.

Sosyal Medya Pazarlama Kampanyalarınızı Otomatikleştirirken Kullanılacak Araçlar

sm otomatik

Günümüzün rekabetçi pazarı, işletmelerin en iyi içeriği üretmesini, marka varlığını oluşturmasını, trafiği artırmasını ve güvenilirliği artırmasını talep ediyor.
Sosyal medya otomasyonu, pazarlamacıların öne çıkan ve ekranın üst kısmına yerleştirilen içerik üretmelerine olanak tanır.
Sosyal medya otomasyon pazarlama kampanyalarınız için kullanabileceğiniz araçlardan bazıları şunlardır:

1. Cortex

Cortex , oluşturduğunuz içeriği analiz eden ve yazı geliştirme için öneriler sunan bir AI editörü sunar. Kopyanızla birlikte kullanmak için hashtag’ler, anahtar kelimeler, resimler ve videolar gibi optimizasyon özelliklerine sahiptir.
Ayrıca, içeriğinizin öne çıkmasını sağlamak için rakiplerinizin yayınlarını ve içeriğini analiz eder. Ayrıca, rakiplerinizin yayınlarının karşılaştırma amacıyla nasıl performans gösterdiğine ilişkin fikir edinebilirsiniz.
Cortex, kullandığınız herhangi bir sosyal medya platformunda en iyi şekilde çalışacak içerikle ilgili öneriler de sunar.

2. Hootsuite

Hootsuite , sosyal medya pazarlama kampanyalarınızı artırmanıza yardımcı olabilecek çeşitli özelliklere sahip bir sosyal medya otomasyon aracıdır.
Hootsuite ile şunları yapabilirsiniz:

  • Tüm sosyal medya kanallarını tek bir yerden takip edin.
  • Gerçek zamanlı güncellemeleri izleyin ve alın. Kullanıcıların çevrimiçi markanızla ilgili söylediklerini güncel tutmanızı sağlar. Bu özellik, bir krizle başa çıkarken veya bunlarla başa çıkarken kullanışlıdır.
  • İçerik yayınlamak için en uygun zamanları belirlemenize yardımcı olacak düzenli analizler alın.
  • Ayrıntılı raporlar oluşturmak için gelişmiş analizler alın.
  • Atamaları ekip üyelerine devredin ve iş akışlarını onaylayın.
  • Sosyal medya müşteri hizmetlerinizi etkin bir şekilde yönetin.
  • Markanızı korumak için sosyal medya güvenliği özelliğini kullanın.

3. AgoraPulse

AgoraPulse sosyal medya otomasyon ihtiyaçlarınız için kapsamlı bir çözümdür. Şunları yapmanızı sağlar:

  • Kitlenizle iletişime giren içerik türünü öğrenin.
  • Kanallar arasında marka üzerinde kalması için içeriği farklı platformlarda planlayın.
  • Takımlarla kolayca işbirliği yapın.
  • Kategorilere göre yinelenen bir yeniden yayınlama içerik zamanlaması ayarlayın.
  • Müşteriler ve potansiyel müşterilerle tek bir yerden ilgilenin.
  • Performansı ve dönüşümleri izlemek için akıllı analiz özelliğini kullanın.

Sonuç
Sosyal medya otomasyonu, pazarlamanın işletmelerin göz ardı edemeyeceği önemli bir yönüdür. Markanızın rakiplerinden farklı olmasına yardımcı olur ve iş işlemlerinizi birçok yönden basitleştirir. Aşağıdaki işlemlerle pazar payınızı arttırabilirsiniz:

    • Üretken olmaya konsantre olabilmeniz için zamanınızı boşaltın.
    • Tüm sosyal medya hesaplarınızı tek bir platformdan yönetmenize yardımcı olun.
    • Maksimum pozlama için içeriği doğru zamanda yayınlamanıza izin verin.
    • Marka güvenilirliğini artıran müşterilerle etkileşimi artırmanıza yardımcı olun. Müşterilerin gönderilerini hemen beğenebilir, yorum yapabilir ve onlarla etkileşime geçebilirsiniz.
    • Tutarlı yayıncılık sayesinde çevrimiçi varlığınızı artırın ve marka bilinirliğini artırın.
    • Müşterilere 7/24 ulaşmanıza yardımcı olarak erişiminizi genişletin.
    • Popüler konular hakkında kaliteli içerik yayınlamanıza yardımcı olun.
    • İçeriği zaman zaman yeni bir görünümle yeniden kullanmanızı sağlar.
    • Ekibinizin sosyal medya pazarlama stratejinizi geliştirmesine yardımcı olacak veri raporları ve analizler sağlayın.
    • Kampanyalarınızı ve projelerinizi tek bir yerde toplayıp düzenleyerek sizi organize edin. Bu özellik kampanyaları yönetmeyi ve ekip üyeleriyle ortak çalışmayı kolaylaştırır.

Sosyal medya pazarlama çabalarınızı otomatikleştirmek, kampanyaları doğru bir şekilde yürütmenize ve iş yükünüzü azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Sosyal medya kampanyalarınızla beraber kullanabileceğiniz sorunsuz online satış sitesi paketlerimizi görmek ve incelemek için online satış sitesi paketleri sayfamızı göz atın, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 1854

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz