Paranızın karşılığını gerçekten arama motoru optimizasyonu ajansınızdan alıp almadığınızı merak ediyor musunuz? Herhangi bir seo ajansı ile sözleşme yapmakla ilgili en büyük endişelerden biridir. Bu yedi işaret, SEO ajansınızın gerçekten sizin için çalışıp çalışmadığını veya sadece aylık ücretini tahsil edip etmediğini belirlemenize yardımcı olacaktır.

SEO Ajansınızın Çalışmadığını Gösteren 7 İşaret

seo ajansi denetleme

Eylemsiz öneriler

Ajansınızın önerdiklerini yapabilir misiniz? Bir ajans, bir şeyi uygulamanıza yardım etmeden aynı şeyi defalarca söylediğinde, hiçbir şey için ödeme yapmak istemezsiniz. Performansı artırmak için sitenizde veya sitenizin dışında bir değişiklik yapmadıysanız, ajansınızın yaptığı bir şeye dayalı olarak performans muhtemelen artamaz.

Açıkça görülüyor, ancak şaşırtıcı sayıda şirket uygulanmayan SEO için para ödüyor. Bu zor bir durum çünkü uygulama sizin elinizde ve çoğu zaman ajans tavsiyelerinin uygulanamayacağı konusunda gerçekten suçlu değil. Durumu dürüstçe inceleyin, sorun büyük olasılıkla ajans değildir.

Açıkça görülüyor, ancak şaşırtıcı sayıda şirket uygulanmayan SEO için para ödüyor.

Ancak, en etkili öneriler uygulanamasa bile, her zaman yapabileceğiniz bir şey vardır. Ajansınıza bunun için ödeme yapıldığını varsayarsak size uygulamanız için daha küçük çözümler sunmalıdır. Öneriler büyük olasılıkla etkili olmayacaktır, ancak elde edilebilecek bazı faydalar sağlamalıdırlar. Daha küçük performans iyileştirmeleri bile hareketsiz durmaktan daha iyidir!

Raporlar azalır

Etkileşim başladığında çok sayıda öneri aldınız mı ve şimdi düzenli bir görüşme ve performans raporlarına mı düştünüz? Ve raporlar aslında size bir şey söylüyor mu yoksa sadece güzel tablolara mı bakıyorsunuz? Normal performans raporlamasından daha fazlasını ödediğinizi varsayarsak, ajansınızın size sadece açıklamalar değil eylemler de getirmesi gerekir.

Her şey bir gizemdir

SEO ajansınız, belli bir aydaki artı veya eksi yüzde 10 gibi önemli performans değişikliklerini açıklayabilir mi, yoksa her şey “sadece algoritmik mi?” Küçük dalgalanmaları açıklamak zordur çünkü algoritmalarını esneten arama motorları olma eğilimindedirler. Ancak performansta daha büyük değişikliklerin bir nedeni vardır, özellikle de değişiklikler yeni bir seviyeyle sonuçlandığında daha yüksek veya daha düşük.

Verilere uygun miktarda erişime ve bir sitede meydana gelen değişikliklere ilişkin içgörüye ve uygun miktarda finansmana sahip bir ajans, olası neden ve sonucu belirleyebilmelidir.

Uzun konuşma, hareket yok

Ajansınız yalnızca SEO jargonunda mı konuşuyor? Karmaşık sorunları sade bir dille açıklamıyorsa, bilgiyle ne yapacağınızı anlamanız beklenemez. Bundan daha kötüsü, bazı ajanslar jargonla konuşur çünkü bu onların bilgisinin kapsamıdır. Çalışan arama pazarlamacılığı stratejilerinin nasıl oluşturulacağı ve uygulanacağı konusunda gerçek çalışma bilgisine sahip olmanın aksine, bilgilerini sektördeki diğer kişilerden aldıklarının bir işareti olabilir.

Vaaz verir, öğretmek yok

Ajansınız size SEO hakkında bilgi vermek için zaman ayırmaya istekli mi? Bir eylemin neden gerekli olduğunu anlamazsanız, uygulamaya koymak için bunu kurumunuzun geri kalanına dahili olarak satmanın bir yolu yoktur. Onlara sadece ne yapmanız gerektiğini değil, neden yapmanız gerektiğini anlama hakkı için ödeme yaparsınız.

Bir denge var: Eğitim için sözleşme yapmadıysanız tam günlük bir SEO eğitimi beklememelisiniz, ancak ajansınızın size önerdiği eylemlerin ne, neden ve nasıl olduğunu kesinlikle anlamanız gerekir.

Haber yok

Ajansınız dikkatinizi çekmeden önce SEO haberlerini ve güncellemelerini sık sık okuyor musunuz? Ajansınızla, tek SEO bilgi kaynağınız olmayı taahhüt ettikleri seviyeye kadar sözleşmeli olduğunuzu varsayarsak, haberleri kapınıza getirmelidir.

Örneğin, bir algoritma güncellemesi veya güncelleme eksikliği veya yeni ve geliştirilmiş bir SEO tekniği okudunuz mu? Bu hizmet seviyesi için ödeme yapıyorsanız, ajansınız sizi bu gelişmeler hakkında bilgilendirmelidir. Anladığından emin ol.

irtibat kötü ya da irtibat yok

Ajans temsilcinizle çalışmaktan hoşlanmıyor musunuz?  Ajans ortağınızla çalışmaktan nefret ediyorsanız veya birlikte çalışmanız gereken biri ajansın tavsiyelerine uymayı reddediyorsa, yeni bir temsilci istemeyi deneyin. Tamamen yeni bir ajans aramaktan daha az rahatsız edici ve aynı zamanda daha hızlı. Tuhaf bir konuşma olacak, ancak bir kişinin bir ajans kurmadığını unutmayın. Yeni bir temsilci de işleri sarsmaya ve yeni fikirler getirmeye yardımcı olabilir.

Çözümler

Bu yedi işaret, farklı ajans arama zamanının gelip gelmediğini belirlemek için ajans ilişkinizi incelemenize yardımcı olabilir. Ödemek istediğiniz seviyenin bekleyebileceğiniz hizmet seviyesini belirlediğini unutmayın. Ajansınızla, çok sayıda eğitim veya çok sayıda rapor veya düzenli haber güncellemeleri beklemek için yeterince yüksek düzeyde bir sözleşme yapmamış olabilirsiniz. Ajansınızı adil olmayan kriterlere göre yargılamayın. Bir toplantı düzenleyin. Ajans temsilcilerinize, söz konusu hizmeti sözleşmeli tarifeniz üzerinden sunup sunmadıklarını söylemeleri için bir şans verin.

Sorun, açıklama veya irtibat eksikliği gibi daha temelse, ajansınıza durumu düzeltmesi için bir şans verin.

Yeni bir ajans bulmak, herhangi bir yeni tavsiyeyi uygulamaya koymadan önce zaman alması nedeniyle yıkıcıdır. Tarama, röportaj ve seçim yapmak için zaman var; ajansın gözden geçirme, denetleme ve tavsiye etme zamanı; performans geliştirmelerinin gerçekleşmesi için uygulama zamanı. Ajans ilişkinizi düzeltirseniz, düzeltin.

Ancak düzeltemiyorsanız, temiz bir son verin ve ihtiyaçlarınızı daha iyi karşılayacak yeni bir SEO ortağı bulun.

Ortalama Puan 4.9 / 5. Oy sayısı: 253

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.