Organik olarak instagram takipçi kazanma yolları adından da anlaşılabileceği gibi organik takipçi, doğal takipçidir. Birçok site, organik takipçi edinmek ister. Bunun için site kurucusunun öncelikle konuya dair bilgi edinmesi sonra da bu bilgiler ışığında doğru adımlar atmasıyla mümkün olur.

Sitenin başarılı bir şekilde yönetilmesi organik takipçilerin kazanılması anlamına gelir. Başarılı bir yönetim için de doğru adımlar atılmalıdır. Bununla beraber, bunun bir süreç olduğu unutulmamalıdır. Yani; organik olarak ınstagram takipçi kazanma yolları ile iki üç günde yüksek takipçi sayısına ulaşmak elbette mümkün değildir. Bu zaman alacaktır. Bu noktada; sabırla hareket edilmelidir. Belli bir sürenin sonunda istenilen sonuca ulaşılır. Başarılı bir şekilde yönetilen sayfanın her zaman organik takipçileri fazla olacaktır. Elbette bir e-ticaret sitesi için bu hesabın kullanılması düşünülüyorsa Instagram işletme hesabı kurmak fayda sağlayacaktır.

organik olarak instagram takipçi kazanma

Kaliteli Paylaşım

organik olarak ınstagram takipçi kazanma yolları denilince ilk sırada paylaşımlara dikkat edilmesi gerekir. Paylaşımların kaliteli ve aynı zamanda doyurucu olması çok önemli. Takipçiler, takip ettikleri sayfada paylaşılan içeriklerin bilgi verici ve kendilerine bir şeyler katabilen içerikler olmasını isterler.

Sıradan ve hiçbir katkı sağlamayan içerikleri olan bir sayfa kimsenin ilgisini çekmez ve takipçi sayısı günden güne azalır. Dolayısıyla, paylaşılan içerik, beklentileri karşılayacak düzeyde olmalıdır. Bu durumda yapılması gereken; içeriklerin gelişigüzel değil dikkatli ve özenli paylaşılmasıdır.

Düzenli Paylaşım

Uzun aralıklarla yani devamlılığı olmayan paylaşımlar takipçi kazanmayı engellemekle birlikte mevcut olan takipçi sayısının azalmasına da neden olur. Söz gelimi; bir gün paylaşım yapılıyor bir hafta boyunca paylaşım yapılmıyorsa bu durum takipçilerin sıkılmasına neden olur. Takipçi, sürekli olarak içerik paylaşımı yapılmasını bekler ancak; beklentisi karşılanmaz. Aynı zamanda, bu durum takipçi tarafından istikrarsızlık olarak görülür.

Bu durumun tam terssi olarak sürekli paylaşımlar yapılması da aynı şekilde takipçilerin kaçmasına yol açacaktır. Üstü üste yapılan paylaşımlar takipçilerin ilgisinden kaçacak ve onları sıkcaktır. O halde paylaşımları bir düzen çerçevesinde yapmak en doğrusudur. Bir gün içinde bir paylaşım yapılabilir. Bu paylaşımlar aynı saatlerde yapılırsa bu organik olarak ınstagram takipçi kazanma yolları konusunda önemli bir adım olacaktır.

Organik Alarak Instagram Takipçi Kazanma Yolları

Organik Olarak Instagram Takipçi Kazanma Yolları

Takipçiler, her gün aynı saatte paylaşım yapılmasından dolayı güven duyacaklar ve her gün aynı saatte paylaşım olacağını bileceklerdir. Bu durum, mevcut takipçilerin elde tutulmasında etkilidir. Bununla beraber, bu istikrarlı paylaşımlar birçok kişinin dikkatini çekecek ve sayfayı takip etmeye başlayacaklardır.

Doğru Hastag ( Etiket ) Kullanımı

Bilindiği gibi eskiden istenilfdiği kadar hastag kullanımı yapılabiliyordu. Ancak; artık istenildiği kadar hastag kullanımı yapılamamaktadır. En fazla beş hastag kullanımı yapılabilmektedir. Daha fazla hastag kullanılırsa sistem sayfayı geçici olarak engellemektedir. Bu hastag kullanımında daha da dikkatli olmayı gerektirir.

Her paylaşımda mutlaka hastag kullanılmalıdır. Bu hastag yani etiketler, instagram genel aramalarına yazıldığı zaman kişinin paylaşımları sıralanır. Yani; görülür.

Instagram hesabının arama bölümünde herkes kendine uygun alanı yazar. En fazla paylaşım yapılan beş hastag seçilir. Bu şekilde yapıldığında aramalarda daha çok görüntülenmek mümkün olur.. Tüm bunlara dikkat edilirse organik olarak ınstagram takipçi kazanma yolları konusunda başarılı olunabilir.

Çekiliş, Yarışma ve Etkinlikler

İnstagam takipçilerinin en çok ilgi gösterdiği şeylerden biri de çekilişler, yarışma, hediye ve etkinliklerdir. Belli dönemlerde bu tür etkinlik yapılırsa bu mevcut takipçilerin beğenisini kazanır. Aynı zamanda yeni takipçilerin de merakını artırarak yeni takipçiler edinmeyi sağlar.

Bir örnekle açıklamak gerekirse; bir kitap sitesinde bir kitap fotoğrafı paylaşılsın. Bu fotoğrafın altına ÇEKİLİŞ VAR yazılsın. Son beş gönderimizi beğenir, üç arkadaşınızı yoruma etiketleyin, bizi hikayenizde paylaşın ve büyük çekilişe girmeye hak kazanın. Çekiliş canlı yayında gerçekleşecektir.

Beş kişiye bu kitap hediye. Canlı yayında yapılan çekiliş sonrası kazananlar açıklanır ve bu kişilere hediyeleri gönderilir. Bunların yapılması durumunda takipçiler hem çekiliş heyecanının yaşayacaklar hem de kazanmaktan mutlu olacaklardır. Bu etkinliklerin devamının geleceğini bilmek de takipçileri siteye daha fazla bağlar.

Yeni takipçiler de bu çekiliş ve hediyelerden yararlanmak için siteyi takibe alırlar. Ancak; burada önemi bir hususu belirtmek gerek; çekiliş tam zamanında yapılmalı ve hediye mutlaka kazanana gönderilmelidir. Eğer, hediye kişiye gönderilmezse bu takipçilerin gözünde güveni bitirir. Hiç kimse güvenmediği bir siteyi takip etmez istemez. Bu nedenle; bu hususa gereken önem verilmelidir.

Takipçilerle Etkin İletişim

Takipçilerle doğru ve etkin iletişim kurulması takipçi kazanımında çok önemli bir yere sahiptir. Takipçiler, soru sorduklarında, bilgi almak istediklerinde ya da yorum yaptıklarında eğer cevap alamazlarsa siteyi takip etmeyi bırakırlar. Önemsenmediklerini düşünürler. Bu noktada, takipçilere değer verilmelidir.

Her soruları cevaplanmalı, bilgi eksiklikleri giderilmeli ve yorumlarına karşılık yorum yapılmalıdır. Bu, takipçiye kendini değerli hissettirir. İletişimi güçlendirerek takipçiyle aradaki bağın daha sağlam olmasını sağlar.

Farklı Sayfalarda Etkileşim

Organik Olarak Instagram Takipçi Kazanma

Organik Olarak Instagram Takipçi Kazanma

Alana uygun olan diğer sayfalarla etkileşimde olmak da takipçi kazanılmasında yarar sağlar. Bu sayfaların paylaşımları takip edilmeli, paylaşımların altına etkileyici ve dikkat çekici yorumlar yapılmalıdır. Bütün bunlar, o sayfayı takip edenlerin dikkatini çekmeye yarar. Dikkati çekilen takipçi siteye girip inceleme ihtiyacı hisseder. Bu da sitenin takipçi kazanması demektir.

Karşılıklı Takip

Organik olarak takipçi kazanmak için önemli hususlardan bir tanesi de karşılıklı takipleşmedir. İlk adım olarak, her site kendi alanına uygun dev siteleri belirler. Bunun yanı sıra; beğenilere bakılır ve beğenen kişilerin sayfalarına takip isteği gönderilir. Bu adımlar sitenin takipçileri ile etkileşimde olduğunu gösterir. Aynı zamanda sitenin takipçilerine takip isteği göndermesi takipçilerin beğenisini kazanır. Aradaki bağı güçlendirir.

Instagram Videoları

Hesabınızın beslenmesiiçin artık instagram videoları kullanabilirsiniz. Bu videolar ilk gösterimleri sessiz oldukları için alt yazı veya ekran üzerinde yazılı sloganlar ile güçlendirebilir ve izleyicilerin dikkatini çekip takip etmelerini sağlayabilirsiniz.

Reklam Verme

Sayfanın büyümesi, gelişmesi ve duyurulması açısından instagram reklamları etkilidir. İnstagram reklam verme ile takipçi sayısında ciddi oranda artışlar görülecektir.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 1533

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.