E-ticarette satış oranlarınızı doğrudan ve olumlu yönde etkileyebilecek en kapsamlı dijital pazarlama yöntemi Google Adwords Reklamlarıdır. E-ticaret siteleri için oluşturduğunuz reklam kampanyası ile potansiyel müşterinizin istediği ürüne en kısa yoldan ulaşmasını sağlarsınız. Diğer bilinen reklam kampanyalarının gereksinim duyduğu maliyetlere kıyasla daha düşük bütçeler ile daha yüksek satış rakamlarını yakalamanız mümkün olur.

google adwords reklamları

Google Adwords Reklamları Nasıl Çalışır?

Google Adwords reklamları mutlaka belirli bir ürün veya konu hakkında oluşturulmalıdır. Tüm ürünlerinize tek seferde bir reklam kampanyası oluşturamazsınız. Burada verilecek olan ilk karar müşterinizin hangi aksiyonu almasını istediğine karar vermek olacaktır. Örneğin; oluşturduğunuz reklama tıklayarak müşterinizi direkt satın almaya yönlendirebilirsiniz. Ürününüzün bulunduğu kategori sayfasına yönlendirmek kullanıcıyı yanlış yönlendirmek olacağı için siteyi terk etmesine ve satın alma işleminin tamamlanmamasına neden olacaktır. Bunun yanı sıra müşteriyi e-ticaret sitenize çekerek ziyaret sayısı ve site trafiğini arttırmayı da amaçlayabilirsiniz.

Google Adwords reklamları doğru kullanıldıklarında sizi doğrudan başarıya ulaştırabileceği gibi yanlış kullanıldıklarında başarısızlığa yani ayırdığınız bütçenizi boşa tüketmenize sebep olabilirler. Çünkü bu reklamlar görüntüleme veya tıklanma başına ücrete tabi tutulurlar. Eğer yaptığınız strateji reklamlarınızın alakasız arama sonuçlarında veya hedef kitlenizin dışındaki tüketicilere ulaşmasına neden oluyorsa bu görüntülemeler satın alma ile sonuçlanmaz. Dolayısı ile ayırmış olduğunuz reklam bütçeniz boş yere erir.

Google Adwords reklamları sizin için fazla karmaşıksa veya belirlediğiniz anahtar kelimelerden yeterince emin değilseniz ya da reklamlarınız tahmin ettiğinizden fazla tıklama oranı alıyor fakat satın alma oranında bir değişiklik gözlemlenmiyorsa bir yerde muhakkak bir hata yapıyor olmalısınız.

adwords reklamların eticaret sitesine etkisi

Google Adwords Reklamlarında En Sık Yapılan Uygulama Hataları

E-ticaret sitenizdeki ürünler her kullanıcıya hitap etmez. Bu nedenle reklam kurgunuzu oluşturmadan önce mutlaka hedef kitlenizi en doğru ve kesin şekilde belirlemiş olmalısınız. Google ads reklam kampanyasında değişiklikler ara ara yapılmaktadır. Bu değişiklikleri göz önünde tutmanız faydalıdır.

Google Adwords reklamları kullanırken yapılan hatalar maddeler halinde;

  • Çok fazla anahtar kelime kullanmak
  • Geniş anlamlı anahtar kelimelere çok fazla yer vermek
  • Negatif anahtar kelimleri kullanmamak
  • Günlük reklam bütçelerini çok düşük tutmak
  • Navigasyon ve yerel konum bilgilerini belirtmemek
  • Reklam tıklandığında açılacak sayfayı belirlememek
  • Tıklama / görüntüleme başına bütçeleri çok düşük veya çok yüksek tutmak

şeklinde sıralanabilir.

Google Adwords için reklam kurgunuzu oluştururken başlangıç noktanız anahtar kelimelerden geçmektedir. Başlangıç olarak 10 ila 20 anahtar kelime belirleyerek işe başlayabilirsiniz. seçtiğiniz bu kelimeler mutlaka reklam vereceğiniz ürün ile ilgili olmalı ve geniş anlamlı kelimeleri tercih etmemelisiniz.

Firmanızın kadın pantolonları sattığını varsayalım. Anahtar kelimeleriniz arasında pantolon var ise erkek kullanıcıları da sitenize çekebilir ve yanlış hedef kitleye reklamı ulaştırdığınız için bu eylemi satın alma ile sonuçlandıramayabilirsiniz. Bunun önüne geçmek için kadın pantolon anahtar kelimesini tercih edebilir ve negatif anahtar sözcükler için erkek pantolonu tercih edebilirsiniz. Bu Google Adwords reklamlarındaki 3 belirli eşleşme türü olan tam eşleşmeye imkan sağlar. Bu yöntemle bütçenizi en doğru şekilde kullanarak hedeflenen kitleye ulaşabilir ve eylemi istediğiniz şekilde sonuçlanmasına neden olur.

Günlük reklam bütçenizi çok düşük tutmak e-ticaret sitelerinin en sık yaptığı hatalardandır. Eğer bütçenizi gereğinden fazla düşük tutmuşsanız reklamlarınız günü erken saatlerinde yayınlanmaya başlayacak ve geri kalan zaman dilimindeki potansiyel müşterilerinizi kaçıracaksınız. Bu nedenle günlük bütçe stratejinizi reklamlarınız gün boyunca yayında kalacak şekilde belirlemelisiniz.

Eğer kargo hizmetiniz belirli bir şehir, bölge veya ülke sınırları içinde ise Google Adwords reklamı verirken konum bilgilerini mutlaka belirlemelisiniz. İstediği ürüne ulaşan müşteri satın alma ve adres bilgileri bölümüne geldiğinde istediği alışverişi yapamazsa bunun için harcadığınız reklam bütçenizin bir anlamı kalmamakla birlikte boş yere tüketmiş olacaksınız. Bu nedenle reklam kurgunuzda bu navigasyon bilgilerine yer verip kendinizi gereksiz görüntülenmelerden koruyabilirsiniz. Google analytics analizi ile reklamlarınızın performansını ölçebilirsiniz.

Verdiğiniz Google Adwords reklamı tıklandığı açılacak olan sayfa mutlaka reklamını vermiş olduğunuz ürünle ilgili olmalıdır. Bunu hesaba katarak verdiğiniz reklam senaryolarında görüntüleyen müşteri sayfa açıldığında daha detaylı incelemek istediği ürüne doğrudan ulaşacak ve ürünü satın alma ihtimali artacaktır. Aksi durumda sizi ekstra maliyete sokabilecek yanlış kurgularla karşılaşabilirsiniz.

Google Adwords reklamlarının başarılı olabilmesinin en önemli kriterlerinden biri ise tıklama başına maliyeti (TBM) en ideal şekilde belirlemekten geçer. Verdiğiniz reklamların her zaman en üstte görünmelerini sağlamak için tıklama başına maliyeti çok yüksek tutarsanız ayırdığınız reklam bütçeniz çok kısa zamanda eriyip tükenecektir. Tıklama başına maliyeti çok düşük tutmak ise Google Adwords reklamları arasındaki konumuzu alt sıralara indirecek ve görüntülenme sayınızı dolayısı ile de satın alma oranlarınızı düşürecektir. Buradaki en doğru yaklaşım başlangıçta yüksek ve düşük maliyetleri değişken olarak kullanmak ve elde ettiğiniz sonuçların analizi ile sizin için en ideal tıklama başına maliyeti belirlemek olmalıdır.

E-Ticarette Google Adwords Reklamları için Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler Google Adwords reklamlarını doğru kullanamadıkları için bu dijital pazarlama yönteminin çoğunlukla gereksiz olduğunu düşünürler. Google Adwords reklamlarının yönetiminin doğru yapılmaması ya da bu aracın kullanımının iyi bilinmemesi gibi hatalar bu algının oluşmasına sebep olabilir. Eğer aynı sektörde faaliyet gösterdiğiniz bir rakibiniz bu yanlışa düşmüşse bu sizin için büyük bir avantaj ortamı doğurabilir. Söz konusu işletme bunun gereksiz olduğu kanısına vardığında ve reklam aracını kulanmaktan vazgeçtiğinde otomatik olarak onların bir adım önüne geçmiş olacaksınız.

Google Adwords kullanarak verdiğiniz ürün tıklandığında açılan sayfanın doğru olmamasına veya sayfanın kötü hazırlanmış olmamasına azami ölçüde önem vermelisiniz. Potansiyel müşterinizi istediği ürüne ulaştırabiliyor olmanız doğrudan onu satın almaya yönlendirmiş olmanız anlamına gelir.

 

 

Gelin profesyonel e-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için eticaret paketleri karşılaştırma sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 1524

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.