E-ticaret sitesi için seo’nun değerine, bir siteyi arama motorları için optimize etmenin maliyetine, sağladığı değere ve yapmamanın etkisine bir göz atalım.

Genelde, bir arama motoru optimizasyonu uzmanının(Gerçek uzman) ortalama maaşı 65.000 dolar. Bu, faydalardan ve diğer dahili maliyetlerden önce. SEO endüstrisi standartlaştırılmış iş unvanlarına sahip değildir, bu nedenle “uzman” birçok farklı beceri anlamına gelebilir. Maaş aralığının alt sınırı yaklaşık 45.000 dolar, üst sınırı kabaca 125.000 dolar. Yöneticiler ve direktörler, 200.000 $ veya daha fazlasına mal olma eğilimindedir.

e ticaret sitesi için seo'nun değeri

Ajans tarafında, SEO platformu Ahrefs’e göre, yüzde 66,25 ayda en az 1,001 dolar, ABD’deki en büyük yüzde 2.501 ile 5.000 dolar arasında ücret alıyor. Üst düzey aylık 50.000 dolardı.

SEO endüstrisi standartlaştırılmış iş unvanlarına sahip değildir, bu nedenle “uzman” birçok farklı beceri anlamına gelebilir.

Ahrefs anketi ayrıca saatlik SEO serbest çalışanlarına da hitap etti. Ankete katılanların yüzde ellisi saatte 75 ila 200 dolar arasında ücret alıyor.

SEO endüstrisi düşük maliyetli uygulayıcılarla doludur. Ayrıca onları işe alan hayal kırıklığına uğramış yöneticilerle dolu. Ucuz bir serbest meslek sahibi ile şanslı olabilirsin. Deneyimli SEO uzmanları daha pahalıdır, ancak genellikle daha iyi sonuçlar verirler – bir çalışan, bir ajans veya bir serbest çalışan.

Son olarak, SEO uzmanınız muhtemelen metin yazarlığı , kullanıcı deneyimi ve web geliştirme gibi diğer personeli etkileyen önerilere sahip olacaktır . İçeride veya dışarıda bu kaynaklara sahip değilseniz, öneriler planlama aşamasını geçemez. SEO başarısı, birden fazla alanın birlikte çalışmasına bağlıdır .

Bu nedenle, kopyalama veya geliştirme değişiklikleri yapmak için hiçbir kaynağınız yoksa,  bir SEO çalışması kiralamanın pek bir anlamı yoktur. Uygulayamayacağınız önerilerde bulunacaktır.

SEO için ROI

seo icin roi

SEO’nun işletmeniz için doğru olup olmadığından emin değilseniz, hızlı bir yatırım getirisi hesaplaması maliyetleri perspektif içine alır.

ROI = (Organik Aramadan Aylık Gelir * Ortalama Brüt Kar Yüzdesi) / (Aylık SEO Maliyeti)

Örneğin, işletmenizin organik arama geliri olarak ayda 50.000 ABD doları elde ettiğini varsayalım. Ayrıca, ortalama brüt kar marjınızın yüzde 50 ve toplam aylık SEO giderinizin 7.500 $ olduğunu varsayalım.

ROI = (50.000 ABD Doları * 0,5) / (7.500 ABD Doları) =% 333,33

Bu hesaplama size bu örnekte kaba ROI -% 333.33’ü söyler.

Ancak SEO taktiklerinin değeri, uygulandıkları ay içerisinde nadiren gerçekleşmektedir. Aylar ve hatta yıllar sonra, SEO taktikleri ek maliyet olmadan fayda sağlayabilir.

Son olarak, SEO performansı genellikle yetersiz ilişkilendirilir. Organik arama aynı zamanda, sonunda bir satışa dönüşen kapsamlı bir alışveriş yolculuğunda (arama, sosyal, e-posta) ilk dokunuş olma eğilimindedir.

Ne Kadar İyileştirme?

İşin zor kısmı, SEO’nun kâr hanenize ne kadar fayda sağlayabileceğini bulmaktır.

Organik arama kanalınızı aktif olarak yönetmiyorsanız, bu kanaldan gelen trafik neredeyse her zaman markalı sorgulardan gelir, sizi bilen ve arayan kişiler.

Markasız sorguları kazanmak, daha rekabetçi oldukları için gerçek çaba gerektirir. Marka bir ev adı olsa bile, daha fazla kişi “otomobil parçaları” gibi markalı aramalar yerine “en ucuz araba parçası” gibi markalı olmayan sorguları kullanıyor.

Hiç kimse SEO’nun değerini güvenilir bir şekilde tahmin edemez. Ancak potansiyel iyileştirmelerin kapsamı biliniyor.

Bir web sitesiyle ilgili teknik sorunlar, her sayfa ve her anahtar kelime öbeği için organik arama sonuçlarını düşürebilir. Böylece ciddi teknik sorunları (dahili bağlantı, başlık etiketleri, yinelenen içerik) düzeltmek, en yüksek anlık SEO değerini oluşturabilir.

Ayrıca, organik arama trafiği az olan web sitelerinin iyileştirme için daha fazla boşluğu vardır.

Tersine, kritik anahtar kelime temalarınızın çoğu için bir numarada yer alırsanız, iyileştirmek için fazla yeriniz yoktur. SEO’yu savunmacı bir şekilde yönetmek önemlidir, ancak büyük kazançlar beklememelisiniz. Arama sonuçlarında ikinci veya üçüncü sayfada yer alırsanız, organik trafiği hızlı bir şekilde büyütme şansınız artar.

Ve genel anahtar kelime talebinin boyutu önemlidir. Hedef kitleniz küçükse – örneğin, yalnızca bir marka buji satıyorsanız bu anahtar kelimelere yönelik arama talebi miktarı, ne kadar büyüyebileceğinizi sınırlar. Anahtar kelime temalarınız için ayda yalnızca 40.000 arama varsa, bir ayda 100.000 ziyaret elde edemezsiniz.

Ortalama Puan 4.9 / 5. Oy sayısı: 586

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.