E-ticaret sitenizi açmadan önce bilmeniz ve yapmanız gerekenler oldukça önemlidir. Sitenizin en verimli şekilde ziyaretçi çekmesini sağlarken, site içindeki düzenlemelerin de en verimli şekilde gerçekleştirildiğinden emin olmanız gerekir.

E-ticaret sitesi kurulumunda bilgi sahibi değilseniz, mutlaka işinde usta web tasarım şirketlerinden yardım almalısınız. Bunun yanında eğer bilginiz varsa sizler de dikkatli bir şekilde tüm siteyi koordine etmeli ve düzgün çalıştığına emin olmalısınız. Müşterilerinizin herhangi bir olumsuzluk karşısında hemen alışverişten vazgeçebileceğini bilmelisiniz.

e ticaret sitesi açmadan önce bilmeniz ve yapmanız gerekenler

Stoklarınızı Detaylı Kontrol Edin

E-ticaret sitesi için yapabileceğiniz ilk adımınız sitenizin sunduğu ürünlerin depolarınızda tam olup olmadığı olacaktır. Eğer web siteniz üzerinden satışını sağlayacağınız stoklarınız tam değilse, sitenin açılışını ürünlerin stok durumuna göre belirlemeniz gerekir. Siteniz bir blog ya da kurumsal web site olmadığı için, stoklar etrafında hizmet vereceği için en dikkatli olmanız gereken nokta da burasıdır.

Dropshipping Yapıyorsanız Tedarikçilerle İletişime Geçin

E-ticaret sitesi içinde müşterilerinize hizmet verirken, stoksuz e-ticaret yapıyorsanız ya da tedarikçilerden malzeme sağlıyorsanız, onların stokları hakkında bilgi edinmelisiniz. Ürün satışınızı stoksuz şekilde gerçekleştirmeniz, zaman içerisinde işlerinizin sarpa sarmasına neden olur. Eğer tedarikçileriniz ve iş ortaklarınızla aranızı iyi ve sıkı tutarsanız, stok yenilemeyi çok daha kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

e-ticaret sitesi açma

Sosyal Medyayı Önemseyin

E-ticaret sitesi oluştururken en dikkatli olmanız gereken nokta, tüm kanallarda faal olmanızdır. Bu kanallar içerisinde insanların en çok zaman geçirdiği sosyal medyayı es geçmek, büyük bir yanlış olacaktır. Web sitenizi entegre edebileceğiniz bir instagram hesabı, satış için müşterilerinizi direkt olarak sitenize yönlendirecektir. Böylece hem pazardaki dağınık durumda bulunan tüm müşterilerinize ulaşabilir hem de daha geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Müşterilerinizin görsele önem verdiğini unutmadan, ürünlerinizin fotoğraflarını ve tanıtımlarını da yine sosyal medya aracılığıyla yapabilirsiniz.

Kaliteli Görsel Oluşturma

E-ticaret sitesi açma aşamasında içini doldurmanız gerekir bunun için görsellere önem vermelisiniz. Kendinizden pay biçerek, bir sitede hangi ürünleri alıp hangilerini tercih etmeyeceğinizi incelemelisiniz. Görsellerin önemi, ürünü tamamen yansıtabildiğinde ortaya çıkar.

Sitenize görsel çekimi yaparken dikkat etmeniz gerekenler:

  • Ürünlerin renginin tam belli olması,
  • Ürünlerin boyutlarının belli olması,
  • Kaliteli makineyle çekilmiş olması,
  • Ürünü yansıtabilmesi

Eğer elinizde bulunan ürünün görselini çekemiyorsanız, ürün çekimi yapan profesyonellerden destek alabilirsiniz. Ürünlerinizi stüdyo ortamında, rengini tam verecek şekilde çekebilecek birbirinden yetenekli fotoğrafçılarla iş birliği yapabilirsiniz. Bütçenize en uygun olanı seçerek ürünlerinizin fotoğraflarını siteniz açılmadan hazır hale getirebilirsiniz.

Müşteriyi Heyecanlandırın

Müşterilerinizi sitenizin açılacağı zamanı beklemelerini gerektiren ekstra bir sayfayla karşılayabilirsiniz. Bu sayfaları, site ayarlarından ana sayfa olarak ayarlayıp, diğerlerine ziyaretçi erişimine kapatmanız gerekir. Hem sitenizin aktif halde ziyaretçi toplamasını sağlar hem de ziyaretçilerinizde merak uyandırır.

Karşılama ekranı oluştururken:

  • Geri sayım saati kullanabilirsiniz,
  • Tarih sayacı kullanabilirsiniz,
  • Siteniz açıldığında müşterilerinizi bekleyenleri ön gösterim yapabilirsiniz.

E-ticaret sitesi açma konusunda yeterli bilgi ve donanıma sahip olmadığınızı düşünüyorsanız, bu alanda profesyonellerden yardım alarak karşılama ekranınızı oluşturabilirsiniz. Hediye çekleri ve diğer artı kampanyalar için müşterilerinizin beklemesi gereken süreyi paylaşmış olursunuz.

e-ticaret sitesi açma

Google Analytics Ne İşe Yarar?

E-ticaret sitesi açma alanındaki girişiminiz en başarılı trafik sonucuna ulaşmalıdır. Bunun için site içinde kullanılan ve müşterilerinizin trafik dağılımını gösteren bir araca ihtiyacınız var. Sitenizin trafiği inceleyebileceğiniz Google Analytics için kayıt oluşturmanız gerekiyor. Google bu hizmetine başvuran sitelere geri dönüşü toplamda 24 ile 48 saat aralığında sunmaktadır.

Kayıt oluşturduktan sonra sitenizle ilgili edineceğiniz veriler:

  • Site trafiğini detaylıca inceleyebileceksiniz,
  • Reklamlarınızdan gelen trafiğin durumunu saptayabileceksiniz,
  • Anlık olarak sitenizdeki trafiği görebileceksiniz

Trafik, e-ticaret sitesi açma noktasındaki en büyük veriniz olacaktır. Bir sitenin hangi kaynaklardan trafik çektiğini görmek, eksik kalan kanallara yoğunlaşmanızı sağlayacaktır. Reklamlarınızdan gelen trafiğin yeterli olduğunu gördüğünüzde bu sefer sosyal medya kanalından reklam dağıtımına başlayabilir ve sitenizi en iyi şekilde sunabilirsiniz.

Sitenizin Linkini Kontrol Etmelisiniz.

E-ticaret sitesinden para kazanma hizmeti sağlamak için mutlaka linkinizi kontrol edin. Sitenizin ne kadar hızlı açıldığını, müşteri memnuniyetini doğrudan etkilemektedir. Görsellerinizin yüksek çözünürlükte fakat hızlı açılan cinste olmasına dikkat edin. Çünkü yavaş yüklenen görseller, eğer hızlı bir alt yapıya sahip değillerse, müşterilerinizin ürünleri almaktan vazgeçmesini sağlar. Açılmadan önce sitenizi sürekli olarak kontrol etmeli linkin düzgün çalıştığından emin olmalısınız. Kırık linkler de sisteminizi kötü etkileyecek, açılan boş sayfalar ve yanlış yönlendirmeler de müşteri memnuniyetinizi azaltacaktır.

Ödeme Sistemlerine Dikkat

E-ticaret sitesinden para kazanma için en önemli nokta pek tabii ödeme sistemleridir. Birçok bankadan sanal pos kullanımı sağlamanız sizlerin faydasına olacaktır. Yeniliklere göre optimizasyon yapmanız, sitenizin her zaman tercih edilmesini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra sitenizin açılmasına kadarki süreçte sürekli olarak tüm sanal poslarınızı denemeniz gerekir. Farklı siparişler oluşturarak farklı kartlarınızla ödeme yapmanız, hem sistemin çalışma hızına hem de siparişin düşme hızına ilişkin bilginizi artıracaktır.

Site İçindeki Her Şeyi Test Etmek

E-ticaret sitesinden para kazanma taktiği olarak görebileceğiniz bu püf nokta, her şeyi test etmekten geçiyor. Sitenizin içinde yer alan her ürünü, açıklamasını, siparişini, ödeme sistemini, müşteri hizmetlerini ve fazlasını test etmelisiniz. Sitenizin ne kadar geniş bir kitleye ulaşacağını, sağlıklı çalışan ve saat gibi işleyen sistemlerle sağlayabilirsiniz.

E-ticaret sitesinden para kazanma noktasında, arama motorlarına optimize olduğunuzdan emin olun. Sitenizin seo uyumlu ürün içeriğinin girilmesini sağlamalısınız. Eğer arama motorlarına optimize edilmesini sağlamazsanız, sizi önerilen e-ticaret siteleri arasında göstermeyecektir. Bunun yanı sıra ziyaretçi çekemediğiniz için satışlarınız ve stoklarınız da depolarda kalabilir. Anahtar kelime optimizasyonunu bilmiyorsanız, kaliteli hizmet veren web tasarım şirketlerinden yardım alabilirsiniz.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 1255

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz