E ticaret siteniz için yanlış bilinen 7 seo kuralını sizler için araştırdık. Arama motoru optimizasyon yani SEO araçları, yüzlerce değişkeni ölçmek için gelişti. Ama hepsi bizim deneyimimizdeki performansı etkilemiyor.

E-ticaret SEO, web sitenizi arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) daha görünür hale getirerek daha fazla trafik çekmenin ücretsiz bir yoludur. İyi sıralanmış bir sayfa daha fazla trafik alacaktır, bu nedenle sayfanızın mümkün olduğunca üst sıralarda olmasını istersiniz.
Web sayfalarınızın sıralamada daha üst sıralarda yer alması için, kullandığınız anahtar kelimelerden web mağazanızın teknik kurulumuna ve web mağazanızın mobil uyumlu olup olmadığına kadar web sitenizin arama motorları için optimize edildiğinden emin olmanız gerekir.

Aşağıdakiler, yok sayabileceğiniz yedi ortak SEO ölçümüdür.

1. URL Uzunluğu

Google’dan Gary Illyes, 2015 yılında , 2.083 karakterlik HTTP sınırının altında olduğu sürece URL uzunluğunun Google için önemli olmadığını açıkladı . URL yapısıyla ilgili hiçbir Google sıralama sinyali olmadığını vurguladı.

Ana sayfalar ve kategori ve alt kategori sayfaları, çoğu organik arama trafiğini yönlendirme eğilimindedir. Bu sayfalar aynı zamanda daha kısa URL’lere sahip olma eğilimindedir. Bu nedenle, arama optimize ediciler bazen daha kısa URL’leri sıralama olasılığı daha yüksek olan bağlar. Ancak bu anlamsız bir korelasyon. Bu metriği göz ardı edebilirsiniz.

2. Çoklu H1 Başlıkları

Bir sayfada birden fazla H1 başlığına sahip olmak bir zamanlar bir SEO hatasıydı. Ama artık yok. Google’ın John Mueller, bir YouTube videosunda sorunu eleyerek , basitçe “Bu bir sorun değil” dedi. Mueller, HTML5’in sıklıkla birden çok H1 başlığı kullandığını açıkladı .

Ayrıca, H1 başlıklarının önemi , muhtemelen çoğalmaları nedeniyle azalmıştır. Sonuç olarak, bir SEO aracı sizi aşırı H1’ler konusunda uyardığında, devam edebilirsiniz.

3. 302 Yönlendirmeleri

Geçmişte, 302 geçici yönlendirme Google PageRank’i hedef sayfaya geçirmedi ve 301 yönlendirmelerini SEO’nun tercih ettiği seçenek haline getirdi. Bununla birlikte, en az 2016’dan beri Google, 302 yönlendirmelerinin 301’lerle aynı şekilde çalıştığını ve PageRank’in yüzde 100’ünü hedef sayfaya geçirdiğini defalarca belirtmiştir.

Bununla birlikte, SEO araçları, siteleri 302 yönlendirmelerinin varlığına karşı uyarmaya devam ediyor. Kesinlikle 301’leri tercih etmek için nedenler vardır – örneğin, 301’ler indeksleme yapılmasını isterken 302’ler bunu yapmaz. Ancak bağlantı yetkisini geçmek bunlardan biri değil. Sonuç olarak, bu ölçü bir bakıştan biraz fazlasını hak ediyor.

4. Başlık Etiketi Uzunluğu

Google, arama sonuçları sayfalarında genellikle 60 başlık etiketi karakteri gösterir. Bu nedenle, SEO araçları, başlıklar daha uzun olduğunda genellikle uyarı verir.

Ancak çoğu zaman e-ticaret başlık etiketleri 60 karaktere sığmaz. Birçok ürün adı daha uzundur ve bu sonuna site adı eklenmediği halde bile. Blog başlıkları da genellikle 60 karakterden uzundur.

Önemli olan, sayfanın benzersiz amacını tanımlayan kritik kelimeleri, arama yapanların görebilmesi için ilk 60 karaktere eklemektir. Bu, tıklamaları artıracak ve dolayısıyla sıralamaları etkileyecektir.

Ancak başlık etiketi uzunluğu, organik arama sıralamaları için tek başına önemli değildir.

5. Meta Açıklama Uzunluğu

Aynı senaryo meta açıklamaları için de geçerlidir. Google, arama sonuçlarında 920 pikselden fazla olmayan bir açıklama gösterecektir ve bu yaklaşık 158 karakterdir. Bu, Google’ın arama yapan kişinin sorgusuyla en alakalı olduğunu düşündüğü bilgidir. Derecelendirmeleri etkilemeseler de, meta açıklamalar , bir araştırmacının listenizi tıklama kararını etkileyebilir.

Google her zaman özel meta açıklamaları göstermez. Ama sık sık oluyor. Bu nedenle, hedeflenen anahtar kelimeleri kullanan ve bir eylem çağrısı içeren meta açıklamalar hazırlamak önemlidir.

Anahtar, formülü uzunluk değil, temel anahtar kelimeler için optimize etmektir.

6. Metin-HTML Oranı

Bir sayfadaki en uygun metin miktarı, amacına göre değişir. Bir e-ticaret sitesindeki birçok sayfada çok az metin vardır çünkü bunların amacı ürün resimlerini sergilemek ve ürün detay sayfalarına bağlantı sağlamaktır.

Örneğin, bir kategori sayfası yalnızca 50 kelimeyle yüksek düzeyde optimize edilebilir ve yine de bir SEO aracından düşük bir metin-HTML uyarısı tetikleyebilir. Benzer şekilde, uzun soluklu bir makale, bir uyarı tetiklemeden yetersiz şekilde optimize edilmiş olabilir.

Sayfadaki metin miktarı, sıralama yeteneğinin zayıf bir göstergesidir.

7. Dahili Bağlantı Miktarı

SEO araçları genellikle sayfa başına 100’den fazla dahili bağlantı eklemeye karşı uyarıda bulunur . Ancak e-ticaret siteleri neredeyse her zaman bu sayıyı aşıyor Amazon, ana sayfasındaki 319 dahili sayfaya bağlanıyor. Walmart, tuhaf bir 777 dahili URL içerir.

Ürün kataloğuna bağlı olarak, yalnızca başlık gezintinizde 100’den fazla dahili sayfaya bağlantı vermekten başka seçeneğiniz olmayabilir. Olumlu bir müşteri deneyimi sağladığı sürece, iç bağlantı yapınızdaki sayfa sayısı aşağı yukarı alakasızdır.

Ortalama Puan 4.2 / 5. Oy sayısı: 172

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz