Ziyaretçileri alıcılara dönüştürmek için arama motoru optimizasyonu yeterli olmayacağı gibi, tüketicileri sitenize çekmeye odaklanır. Ancak trafik tek başına faturaları ödemiyor. Başarı, bu ziyaretçileri müşteriye dönüştürmeye bağlıdır.

Organik arama trafiği, en çok dönüşüm sağlayan siteler yüzde 10 veya daha fazlasına ulaşmasına rağmen, gördüğüm araştırmalara göre ortalama olarak kabaca yüzde 3 oranında gelire dönüşüyor.

Arama yapanların, gezinme bağlamı olmadan sitenize düştüğünü unutmayın. Markanızı sorgulayan arama yapanların genellikle akıllarında bir hedef vardır. Bu hedefe ulaşmalarına yardımcı olmak, satın alma olasılığını veya en azından olumlu bir izlenimi artırır.

Diğerleri şirketiniz hakkında hiçbir şey bilmeyecek. Sitenizin geri kalanını görmediler – çoğu ana sayfanızı görmeyecek. Taşıdığınız ürünler, yürüttüğünüz promosyonlar veya sitenizi neyin farklı kıldığı hakkında hiçbir bilgileri yoktur.

ziyaretçileri alicilara dönüştürmenin ipuçları

 

Daha fazla aramayı alıcıya dönüştürmek için bu beş ipucunu kullanın.

Ziyaretçileri Alıcılara Dönüştürme

ziyaretcileri alicilara donusturmenin ipuclari

1. Marka tanınırlığına güvenmeyin

Arama yapanların çoğu, girişinizi bir bakışta ihtiyaçlarını karşılayacak gibi göründüğü için seçti. Şirketinizi veya taşıdığınız markaları tanıdıkları için değildi.

Bu nedenle, tür veya özellik yerine ürün markasına göre düzenlenen siteler organik aramada zorlanacaktır. Marka odaklı sitelerin, çoğu insanın aradığı markasız sorgular için sıralama yapması daha zordur. Ayrıca, marka dışı arama yapanların aradıkları ürünler ve bilgiler için sitenizde gezinmesi daha zordur.

2. Her sayfada promosyonları vurgulayın

Fiyatlar çoğu e-ticaret sektöründe önemli bir satın alma düşüncesidir – markanız ne kadar küçükse, fiyat o kadar önemlidir.

Ne yazık ki, organik sonuçlardan gelen çoğu tüketici ana sayfadaki indirimleri veya promosyonları kaçıracak. Bu promosyonları bir şekilde her sayfada öne çıkarın.

Bazı siteler, tüm sayfaların üst kısmında statik veya dönen afişler kullanır. Diğerleri (i) ziyaretçinin ilk girişi üzerine açılır bir modal, (ii) sayfanın köşesinde veya yanında bir bayrak veya (iii) sayfanın altından yukarı ve aşağı kayan bir başlık görüntüler.

Bunlardan hangisinin hedef kitleniz ve sitenizin tasarımı için en iyi sonucu verdiğini test edin.

3. Kendilerini güvende hissetmelerini sağlayın

Dönüştürmeye çalıştığınız herhangi bir arayıcı, sitenize hiç gelmemiş olabilir. Şirketinizi duymamış olabilir.

Daha az öne çıkan markalar, hane halkı isimlerinden daha fazla kanıt noktasına ihtiyaç duyar. E-ticaret sitelerinde mutlaka olması gerekenler yanı sıra aşağıdakiler gibi anında güvenilirlik işaretleri göstererek, arama yapanların sitenizden alışveriş yapma konusunda kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olun:

  • Google yıldız derecelendirmeleri, Trustpilot, Better Business Bureau ve endüstri bağlantıları gibi güvenilir semboller ve logolar ;
  • Telefon numaran. Markanız bir ev ismiyse, telefon numarasını altbilgi gibi daha az göze çarpan bir konuma yerleştirmeniz uygundur. Değilse, alışveriş yapanların şirketinizle hızlı bir şekilde iletişime geçebileceğinin bir işareti olarak bunu açıkça belirtin.
  • Anında destek için bir sohbet özelliği .

4. Ürün incelemelerini ekleyin

Ürün incelemelerine yönelik tüm iyi/kötü eleştrileri ekleyin:

  • Ya kimse bir şey gözden geçirmezse?
  • Ya olumsuz yorumlar varsa?
  • Kontrol edecek vaktimiz yok.

Bunların hiçbiri faydalardan ağır basmıyor. İncelemeler, diğer alışveriş yapanlara bağımsız bir değer göstergesi sunar. Ve SEO için, ürün incelemeleri, ürün sayfasının anahtar kelime temasını genel olarak zenginleştiren benzersiz, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik için mükemmel bir kaynak görevi görür .

Ürün incelemeniz yoksa, bir dizi Google işletme yorumu eklemenin cazibesine karşı koyun. SEO’nuza yardımcı olmazlar ve incelenen ürünlerin yokluğunu güçlendirir.

5. Seçmelerine yardımcı olun

Yine çoğu arama yapan kişinin markanızla hiçbir deneyimi olmayacak. Böylece teklifleriniz arasından seçim yapmakta daha zorlanacaklar. Yanlış seçimler, daha fazla iadeye ve hayal kırıklığına uğramış alıcılara yol açar .

Güven veren ve alışveriş yapanların ilk seferinde doğru ürünü seçme olasılığını artıran boyut kılavuzları, yardım simgeleri, ürün karşılaştırma tabloları ve diğer özellikler sunun.

Bir e ticaret siteniz yoksa hemen satın alıp satışa hazır hale getirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken platinum hazır e-ticaret paketleri sayfasından ihtyacınıza uygun olan birine karar vermenizdir.

 

Ortalama Puan 4.6 / 5. Oy sayısı: 120

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Ziyaretçileri Alıcılara Dönüştürmek için 5 İpucu” bir yorum var

  1. İsmihan - 19 Nisan 2022 at 01:37

    Gayet başarılı. Denemeye değer

Yorum Yaz