E-ticaret yeni girişimcilikte ipuçlarımızın 3.bölümünde yine sizlere yol gösterici nitelikte kılavuz hazırladık. Bu e-ticaret ipuçları ile işletmeniz değerlensin.

Yeni Girişimciler İçin 40 E-ticaret İpucu – 1.Bölüm
Yeni Girişimciler İçin 40 E-ticaret İpucu – 2.Bölüm

e ticaret girişimci ipuçları3

E-ticaret İpuçları (# 21): Mağazayı niş anahtar kelimeler için optimize edin.
Çoğu sanal mağaza sahipleri, Facebook veya Google reklamları gibi kısa vadeli para kazanma taktiklerine odaklanır. Ancak, en önemli e-ticaret ipuçlarından biri olan arama motoru optimizasyonu stratejisi düşünmelisiniz. Çevrimiçi mağazanızı altı aydan fazla çalıştırmayı planlıyorsanız, arama motoru optimizasyonu organik trafiğinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Çevrimiçi anahtar kelimeler için sıralamaya başladığınızda, reklamlarda daha fazla harcama yapmanıza gerek kalmadan müşteri tabanınızı ve satışlarınızı artırabilirsiniz. Reklam hesabınız ve marka sayfanız, öngörülemeyen nedenlerden dolayı kapanabilir. Tek bir platforma güvenmeyin. Reklam hesabınız bir günde bile kilitli kalırsa mağazanızdan başka yollarla para kazanabilmenizi sağlamak istersiniz. Bir arama motoru optimizasyonu stratejisi doğru şekilde uygulanırsa organik trafiğinizde olur.

E-ticaret İpuçları (# 22): Aktif olun.
Erteleme eğlenceli bir şey çünkü bazen insanlar bunu yaptıklarını bile bilmiyorlar. E-ticaret topluluklarında aktif olmak, blog okumak ve ara sıra çevrimiçi kurs almak çok güzel. Bununla birlikte, kitaplarınızın arkasına saklanamayacağınızı anlamanız gerekir. Mağazanız üzerinde çalışmanız gerekir. Çalışmalara “araştırma” yapmak için daha fazla zaman harcarsanız, satışlar gelmeyecektir. Bir şeyler deneyerek ve bir sonraki adıma bakarak daha fazlasını öğrenirsiniz.

Birkaç hata yaptıktan sonra başarılı olmaya başlayacaksınız. Hatalar başarıya gerçekten ulaşacağınız konusunda ipucu verir. Başarılar ve hatalar ile birlikte ilerlediğinizi anlayın, başınızı duvara çarparsanız ve maddi hedeflerinize ulaşana kadar üzerinde çalışmaya devam edin. Başarılı olabilmek için elinizden gelen herşeyiniz var.

E-ticaret İpuçları (# 23): Bir SSS sayfası oluşturun.
En yaygın müşteri sorularınızı yanıtladığınız sanal mağazanızın bir SSS sayfasına sahip olması gerekir. Bağlantıyı sık sorulan müşterilere gönderebilirsiniz. Ancak, sorularınıza cevap veren bir sayfaya sahip olarak destek e-postalarının sayısını da azaltabilirsiniz. Teslimat süreleri ve maliyetleri, iadeleri, ebatları ve diğer ürünle ilgili sorularla ilgili sorulara SSS sayfası üzerinden ulaşılmalıdır. Müşteriler düzenli olarak belirli ürün soruları soruyorlarsa, ürün sayfanıza daha fazla ayrıntı eklemeniz gerekebilir.

E-ticaret İpuçları (# 24): E-posta listenizi oluşturun.
E-posta pazarlaması, ürünlerinizi potansiyel müşterilere pazarlamak için etkili bir yoldur. Müşterileri, tekliflerinizi bulmak için e-postalarınızı açmaya zorlamak için e-mail de konu oluşturup test etmek için zaman harcamak isteyeceksiniz. Konu bölümünde indirimlerden bahsetmek, genellikle “yalnızca bugün %50 indirim” gibi bir başlık e-ticaret işletmelerinde iyi sonuç veriyor. En iyi performans gösteren ürünlerinizi sergileyin. E-posta pazarlamayla ilgili olarak, en iyi müşterilere VIP teklifler gönderebilir, terk edilmiş sepetleri kurtarabilir ve müşterileri, nişiniz için alakalı ipuçlarını ve püf noktaları ile eğiterek değer sağlayabilirsiniz.

E-ticaret İpuçları (# 25): Satış yapmaya başlamadan mağazanızın bittiğinden emin olun.
Bazıları ilk kez bir sanal mağaza açtığında, çoğu zaman işlemin birkaç adımını tamamlamaz. Mağaza sahiplerinin yaptıkları en büyük hata, boş bir ana sayfaya sahip olmaktır. mağaza vitrininiz, logonuz ve ana sayfanıza grafik eklemeyi unutmayın. Ayrıca, her şeyi kategoriler olmaksızın gruplamaktan ziyade düzgün bir şekilde kategorize edilmiş ürünler (elbiseler, etekler, vb.) Olduğundan emin olun. İletişim bilgilerini ekleme, iade politikaları ve gönderimle ilgili ayrıntılar web sitenize eklemek için de önemlidir. Satışa başlamak ne kadar heyecanlıysa da web sitenizin satış yaptığından emin olmak için optimize edilmesinin önemi var. Bitmiş bir mağazaya sahip olmak, müşterilerinizin yeni mağazanızdan emin bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlayacaktır.

E-ticaret İpuçları (# 26): Mağazanızı reklamların ötesinde pazarlayın
Reklam vermek mağazanıza en büyük para kazanandıran etkendir. Ancak kendinizi Facebook, Instagram veya Google yoluyla da para kazanmaya sınırlamayın. Arama motoru optimizasyonu yoluyla ürünlerinizi bloglar ve popüler dergilerde yayınlarken, içerik oluşturarak, sosyal medyada, e-posta pazarlamasında ve daha pek çok konuda aktif olmak için e-ticaret mağazanıza trafik çekmek için zaman ayırın .

Pazarlama sadece reklam yaratmanın ötesine geçiyor. Ne kadar çok marka çıkarırsanız, o kadar çok satış elde edersiniz. Sayfaları anahtar kelimeler için optimize ederek organik trafiği oluşturun. Nişinizde popüler yayınların ve blogların bir listesini oluşturun ve ürünlerinizle ilgili olarak onlara başvurmaya başlayın. Hashtags’i kullanarak, günde birkaç kez yayınlayarak ve eğlendirici içeriği paylaşarak sosyal medyada kitlenizi oluşturun. E-posta listenizi oluşturun ve müşterilerinize düzenli olarak promosyon gönderin. Sadık müşterilere özel indirimler sunduğunuz bir sadakat programı oluşturun . Bununla alakalı olarak Müşteri Bağlılığı Programı Nasıl Oluşturulur? yazımızı okuyabilirsiniz.

E-ticaret İpuçları (# 27): Her zaman yeniden hedefleme yapan reklamları yayınlamaya özen gösterin
Daha önce web sitenizi ziyaret etmiş kullanıcılara gösterilen bir reklam türü olan yeniden hedefleme reklamlarını kullanın. Blogunuza bir ton içerik yayınlayın ve etkileyici olsun. Etkilendiklerinde, içeriği paylaşsınlar ve site trafiğinizde artış olur. En popüler ürününüzle müşterilerinize yeniden hedefleyen bir reklam gösterin ve satış yapın. Yeniden hedefleyen reklamlarınız genellikle düşük bir maliyetli olur.

E-ticaret İpuçları (# 28): Müşterinizin fotoğraflarını paylaşın.
İlk birkaç satışınızı yapmaya başladığınızda, müşterilerinizden ürünlerinizle fotoğraf çekmesini isteyin. Giyim veya diğer aksesuarları satıyorsanız, ürünlerinizi kullanan veya giyen insanların resimlerini elde etmeye çalışmak size sosyal kanıt sunmanıza yardımcı olabilir. Müşteriler, gerçek ürünün neye benzediğinden ziyade satın alındığını görmek istiyorlar. Müşterilerinize iletişime geçin ve fotoğraflarını sosyal medyayla paylaşmalarını isteyin. Müşterilerin resimlerini reklamlar kullanmaktan kaçının, ancak bunları sosyal medyada paylaşmaktan veya web sitenize eklemekten çekinmeyin. Müşterilerinizi her zaman fotoğrafta etiketleyerek güven elde edin.

E-ticaret İpuçları (# 29): Bir fırsat indirimli satış bölümü ekleyin.
Fırsatlar, mağazanızın satışlarını artırmanıza yardımcı olabilir. Bunu yapmanın en kolay yollarından biri mağazanıza fırsat satış bölümü eklemektir. Bu bölümde, tüm ürünleriniz üzerinde bir geri sayım sayacı olmalıdır. Eklediğiniz ürünler haftada bir kez değişmelidir, böylece müşterilerin daha fazla fırsat için geri gelmelerini sağlamak için her zaman yeni bir ürün grubuna sahip olursunuz. Kullanıcıların satış ürünlerinizi kolayca bulabilmesi için üst gezinme bölmesine Fırsat Satış bölümünü ekleyebilirsiniz.

E-ticaret İpuçları (# 30): Doğru ödeme ağ geçidini seçin
Her ülkenin kendi seçebileceğiniz ödeme ağ geçitleri seti vardır. PayPal, Apple Pay, Shopify Pay, Şerit veya 2-Ödeme gibi ödeme ağ geçitleri sunmayı hedeflemelisiniz. Bunlar en popüler olanlardır. Ülkeniz müşterilere bu tür ödeme ağ geçitleri sunamıyorsa, cesaretinizi kırmayın. Müşterileriniz için ödemenizi kolaylaştırmak için bölgeniz için en popüler olanı seçin. Müşterilerinize, istedikleri şekilde ödeme yapmayı seçebilecekleri farklı ödeme ağ geçitleri sunmaktan çekinmeyin.

Bir sonraki yazımızda Yeni Girişimciler İçin 40 E-ticaret İpucu – 4.Bölüm devamını sağlayacağız.

Gelin e-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için hazır e-ticaret paketleri , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 402

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz