Günümüzde; teknolojinin gelişmesi, zamanın giderek daha fazla değer kazanması ve insanların zamanı daha tasarruflu bir şekilde kullanma ihtiyacı hissetmesiyle birlikte, ticarette kazanç yöntemleri de daha farklı bir boyut kazandı. Çünkü artık insanlar en kısa sürede en üst seviyede verim alma düşüncesinde. Bu nedenle zamanı iyi ve doğru bir şekilde kullanmak çok önemli. Bununla birlikte ticaret konusunda da farklı yöntemler ortaya çıktı. Bu yöntemlerin en önemlisi ve en çok tercih edilenlerden birisi de e-ticaret sitesi. Çünkü ürün yada hizmetinizi tanıtmanın, daha fazla kişiye ulaştırmanın en etkili yolu iyi bir e-ticaret sitesidir. Peki e-ticaret sitesi gerçekten para kazandırıyor mu? İyi bir e-ticaret sitesi nasıl olmalı? E-ticaret sitesinde kendinizi nasıl ifade edebilirsiniz? E-ticaret sitesi kurmak için neler gerekiyor? İşte tüm ayrıntılarıyla yeni başlayanlar için e-ticaret sitesi ipuçları

yeni başlayanlar için e ticaret sitesi ipuçları

Öne Çıkmanızı Sağlayacak Stratejiler Neler?

İyi bir e-ticaret sitesinin en önemli özelliklerinden birisi de, markanızın ön plana çıkmasını sağlamak. Peki bunun için neler yapmanız gerekiyor? Bu stratejiler şunlar:

  • Marka ve logonuzu oluşturun

Her şeyden önce kendinize; sizi ve firmanızı en iyi şekilde anlatacak, diğerlerinden farklı olmanızı sağlayacak bir marka ve logo oluşturmak. Bunun için rakip firmaların marka ve logolarını inceleyin, logo boyutunu iyi bir şekilde belirleyin, markanızın kimliğini ve vereceği mesajı iyi yansıttığından emin olun, markanızın ve logonuzun orjinal olmasına dikkat edin ve tabii yazı fontunu da iyi belirleyin.

  • Marka sloganınızı oluşturun

Marka sloganı; markanın vizyonunu ve mesajını tüketicilere birkaç kelime ile anlatan kelime gruplarıdır. Fakat hedef kitlenin belirlenmesinde çok önemlidir. Bu nedenle marka sloganınızı çok iyi belirleyin.

Marka sloganınızı oluştururken dikkat etmeniz gerekenler şunlar: Akılda kalıcı olması, markanızın kimliğine uygun olması, markanız konusunda tamamen gerçekleri yansıtması ve hedef kitlenize hitap edebilmesi.

  • Hedef kitle analizinizi yapın

Markanızın hedef kitlesini belirlemek için analiz yapmak gerekiyor. Çünkü hedef kitle analizi markanızın konumlandırılması konusunda önemli ölçüde rol oynar. Bu nedenle hedef kitle analizini iyi yapın.

  • Markanızı farklı kılan unsurları öne çıkarın

Tüketicilerin sizi tercih etme sebeplerini onlara açıklayın. Rakiplerinizin sunmadığı, onlarda olmayıp sizde olan her şeyi anlaşılır bir şekilde ifade edin. Müşteri hizmet kalitenizi, markanızın problem çözüm stratejisi, ürün kalitesi, sosyal sorumluluk projelerinde ki rolünüz gibi konuları açıklayın.

  • Seo çalışması yapın

Eğer markanızın Google arama motorunda önlerde yer almasını istiyorsanız, SEO çalışmalarını atlamayın. Çünkü markanızı, ürünlerinizi ve sunduğunuz hizmetleri anlatacağınız bir seo çalışması sizi üst sıralara taşıyacaktır.e-ticaret sitesi öne çıkma stratejileri

Yoğun Dönemler İçin Tedarik Yönetimi İpuçları

Bazı durumlarda firmalar belirgin bir yoğunluk yaşarlar. Örneğin; ramazan ayında, yılbaşında, bayramda. Böyle durumlarda işlerin aksamaması için dikkat edilmesi gereken bazı konular var. Bu konularla ilgili ip uçları ise şunlar:

  • Mevcut tedarikçilerinizle iyi ilişkiler kurun

Ürün tedarikçileri firmalar için her zaman önemlidir. Çünkü ürün tedariği bir firmanın olmazsa olmazıdır. Bu nedenle yoğun dönemde, ürün tedarik etme konusunda problem yaşamamak için mevcut tedarikçiler ile aranızı iyi tutmaya özen gösterin.

  • Alternatif tedarikçiler araştırın

Bir konuda elinizde alternatif bulunması her zaman avantajlı bir durumdur. Yoğun dönemlerde ürün tedarikçisi firmalarla, istemeden de olsa bazı problemler yaşanması durumunda, eğer alternatif ürün tedarikçileri varsa herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Bu nedenle alternatif tedarikçi firmaları araştırmak size olumlu yönde katkı sağlar.

  • İş ve ürün önceliklerinizi belirleyin

Yoğun olduğunuz bir dönemde işlerin karmaşık bir hal almasının önüne geçmek için; öncelikli ürünlerinizi ve en önemli işlerinizi belirleyin. Bu dönemde en çok gereken işleri ve üretim önceliği olan ürünleri belirlemeniz hem size avantaj sağlayacak, hem de depolarınızda ki karışıklığın önüne geçmenizi sağlayacak.

  • Stok Alt limitlerinizi belirleyin

Bir firma için, özellikle de üretim yapan bir firma için hayati önem taşıyan bir başka konu da stok konusu. Yoğunluğun olduğu dönemlerde stok alt limitlerinizi belirlemeniz, ürün stoku problemi ile karşılaşmamak açısından çok önemli.

E-Ticarette Marka Bilinirliği Nasıl Arttırılır?

E-ticaret konusunda bir markanın akılda kalıcı olması yani müşteriler tarafından ve tüketiciler tarafından biliniyor olması o firmaya yada işletmeye büyük bir avantaj sağlar. Ve firmanın öncelikli tercih sebebi olmasına yardımcı olur. Peki e-ticaret marka bilinirliği nasıl arttırılır? Bunun için ilk önce; içerik pazarlama çalışmaları yapın. Daha sonrasında infografik ve görsel içerikler düzenleyin. Ayrıca sosyal medyada düzenli olarak paylaşımlar yapın ve sosyal sorumluluk projeleri yapın. Bunun dışında remarketing çalışmalarını da ihmal etmeyin.

E-Ticarette Marka Yönetimi Nasıl Yapılır?

Marka yönetimi; tüketiciler arasında ki algıyı ve şirketin imajını önemli ölçüde etkiler. Bu nedenle iyi bir marka yönetiminin olması gerekiyor. İyi bir marka yönetimi için ise; öncelikle ekibin iyi bir şekilde eğitilmesi ve her konuda bilgilendirilmesi gerekir. Reklam, pazarlama ve satış için hem iyi hem de etkili bir marka dili belirleyin.

Basın kitinin oluşturulması; basında yer alacak olan içeriklerde yer almanız açısından önemlidir. Bu yüzden basın kitinizi oluşturun. Günümüzde bir firma için sosyal medyanın önemi tartışılmaz ölçüde fazla. Hal böyle olunca da sosyal medyada yer almak, tüketicinin gözü önünde olmak demektir. Basın ve yayıncılarla iyi ilişkiler kurmak ise; sizin basında ve sosyal medyada, kısacası tüm görsel mecralarda yer alma ihtimalinizi arttırır.a-ticaret sitesi yeni başlayanlara faydalı ipuçlar

E-Ticaret Firmalarına Sosyal Medyanın Faydaları Nelerdir?

Sosyal medya; artık hayatımızın her alanında yer alan, önemli bir kavram. Çünkü sosyal medya demek en iyi ve en etkili reklam yöntemi demektir. Bu durumda sosyal medyanın bir firma için faydaları saymakla bitmez. Bazılarını belirtmek gerekirse; sosyal medya hızlı ve kolay iletişim sağlar, müşteri desteği sunmada etkilidir, yeni kitlelere ulaşmanızı sağlar, size rakiplerinizi analiz etme şansı verir, markanızı konumlandırmanıza yardımcı olur, müşterilerden geri bildirim alma şansı sunar ve tabii ki en önemlisi internette organik olarak görünmenizi sağlar.

Dijital çağda olmamızın getirmiş olduğu internet alışverişinde E-Ticaret İşine Giriş Yapmak İçin 8 Neden yazımızı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 245

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz