SEO çalışmaları E-ticaret siteleri için epey önemlidir. Seo problemleri nelerdir ve nasıl düzeltilir sorusuna verilebilecek yanıtları kapsamları ile yazımızda bulabilecek ve yanlışlarınızı belirleyebileceksiniz. Elbette ki SEO çalışmaları yaparken işletlemeler çoğu farklı sorunla karşılaşabiliyor ve bu alanda yenilerin kafalarında bilinmezlikler oluşabiliyor. SEO hakkında ilk başlarda sık sorulan sorularla birlikte ilaveten uygulama esnasında karşılaşılan sorunlar ve bunlar ile ilgili sorular oluyor.

Bu yazımızda sık sorulan sorular yerine bilhassa uygulama esnasında karşılaşılan sorunları ve bu sorunların cevaplarını sizinle paylaşacağız.

seo problemleri ve çözümleri

Site trafiğim neden aniden düşüşe geçti?

Belirli bir trafiğe eriştikten ve bu trafiği standart haline getirdikten sonra, aniden organik trafiğiniz düşmeye başlamış olabilir. Bu düşüşler yüzde 10’luk bir oranlar civarındaysa çok fazla korkacak bir şey olmayabilir. Bunun sebepleri arasında yeni rakip işletmelerin seo çalışmaları, girişleri, indeksleme süreçleri ve üzerinde çalıştığınız seo anahtar kelime grupları üzerinde rekabet ortamının artmış olması gibi değişik sonuçlar olabilir.

Eğer trafiğiniz tamamiyle düştüyse ciddi bir sorun olabilir. Web siteniz çalışmıyor olabilir veya Google tarafından bir ceza alma olasılığınız var. Yaptığınız SEO uygulamalarında black hat SEO programları yapmış olabilir ve bu nedenden dolayı de cezalandırılmış olabilirsiniz. Bununla beraber url backlinj almak için farklı siteler ile çalışıyorsanız, ceza almış veya spam olarak değerlendirilmiş sitelerden urller alıyor olabilirsiniz. Genellikle para karşılığı url satın alma prosedürlerinde bu durum sık sık görünür. Hangi web sitelerden url aldığınızı bilemezsiniz ve bazen bu durum sizin de ceza almanıza neden olur.

Böyle olaylarda Google Search Console üzerinden web sitenizin cezalandırılıp cezalandırılmadığını kontrol edebilirsiniz.

Sayfalarım neden arama sonuçlarında gözükmüyor?

Eğer e-ticaret siteniz yeni açıldıysa bu anormal bir durum değildir. Google’ın yeni siteleri indekslemesi 4 ile 28 gün arası sürmektedir. Bu süreci daha hızlı hale getirmek için XML site haritanızı Google Search Console üzerine eklemelisiniz.

Eğer hala problem yaşıyorsanız robots.txt dosyanızı kontrol ettirmeniz ve onu web arama motorlarına karşı bloke ettirmediğinizden emin olun. Son şeklinde de Search Console üzerinden tarama hatalarını kontrol edebilir problemin kaynağını görebilirsiniz. Rakip anahtar kelime analizi yapmanız da gerekebilir.

Linklerim görünmüyor, neden kayboldular?

Eğer farklı siteler üzerinde kendi urllerinizi paylaştıysanız ve bir müddet sonra bu urller gözükmemeye başladıysa, urllerinizi paylaştığınız site bu linkleri kaldırmıştır. URL kendi siteleriy ile ilgili olmadığını düşünüp bunu kaldırmış olabilirler. Bir anlaşma veya para karşılığı böyle bir url çalışması yaptıysanız karşı firma ile görüşmenizde yarar olacaktır.

Arama sonuçlarında sıralamam neden sürekli değişiyor?

Google arama sonuç ekranında sıralamanızın devamlı olarak değişiyor olması olabildiğince normal bir durumdur. Bilhassa yüksek rekabet olan arama anahtar kelimelerinde, devamlı olarak sonuç sıralaması değişebilir. Burada farklı işletlemeler bu alan için uygulamalar, çalışmalar yapabilirler ve bu nedenle de arama motoru sıralamanız değişiyor olabilir. Günlük olarak arama motorlarında kontroller yapmak yerine daha uzun aralıklarla yani haftalık veya aylık olarak bu kontrollerinizi yapmanız daha sağlıklı olur.

Eğer çok ciddi değişiklikler görüyorsanız buna birkaç durum neden oluyor olabilir. Aynı anda black hat ve white hat SEO çalışmaları yapıyorsanız veya kaliteli ya da kalitesiz içerikleri ard arda giriyorsanız, arama sonuçlarındaki sıralama ciddi bir biçimde değişebilir. Bu problemlerle karşılaşmamak adına devamlı olarak kaliteli içerik yayınlamanız ve black hat SEO çalışmalarından uzak durmanız gereklidir.

Neden daha iyi arama sonuçları alamıyorum?

SEO çalışmaları kısa vadede değil, uzun vadede sonuç alabileceğiniz çalışmalardır. Seo çalışmalarına yeni başladıysanız bu çalışmaların sonuçlanması belli bir süre alacaktır. Bu sonuçlara sağlıklı ulaşmanız, SEO için ayırdığınız bütçeye ve sektördeki rekabet oranına göre değişecektir. Daha hızlı sonuç elde etmek istiyorsanız SEO konusu ile ilgili profesyonel yardım almanız ve bu iş için daha çok bütçe ayırmanız gerekmektedir.

Site trafiğim neden çok değişken?

Site trafiğiniz belli dönemlerde yükseliyor belli dönemlerde düşüyor ise bunun sebepleri arasında farklı nedenler olabilir. Özellikle çoğu sektörde ciroların dönemsel olarak yükseldiği ve azaldığı görülür. Bu tip dönemsel etkenleri incelediğimizde, web trafiğinizin değişiklik göstermesi olağandışı bir durum değildir.

Dönemsel etkenlerin yanı sıra siteniz için bir pazarlama ya da reklam kampanyası yapıldığı dönemlerde de sitenizin web trafiğinde belli bir yükseliş yaşanıp, kampanyanın bitişinden sonra trafiğin düşüşü normaldir.

Web sitenizin trafiğinin tavan yaptığı ve sonrasında düşüş olan zamanları incelemeli, hangi sayfalar üzerine daha çok trafik yükselişi görüldüğünü izleyerek, bu artışın yol açtığı durumları analiz edip inceleyebilirsiniz.

Siteniz için uygulayabileceğiniz 8 başarılı seo kuralı olduğu gibi yok sayabileceğiniz yanlış bilinen seo uygulamaları da var. Bu kuralların ortak noktası e-ticaret için seonun faydalarıdır.

 

Gelin e-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için seo uyumlu e-ticaret paketleri , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.5 / 5. Oy sayısı: 345

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz