Benzersiz bir satış teklifi (USP) veya benzersiz bir satış konumu, işletmenizin, ürününüzün veya hizmetinizin rekabetinizden ne kadar farklı olduğunu özetleyen bir ifadedir. İşletmenizi hangi unsurun daha iyi bir seçim haline getirdiğini ve hedef müşterilerinizin rakiplerinizi değil, neden seçmesi sizi gerektiğini tanımlar.

usp nedir, nasıl belirlenir

E-Ticaret Sitenizi Benzersiz Kılan Unsurları Belirlemenize Yardımcı Olacak Dört Adım

USP’niz pazarlama hedeflerinize odaklanmanıza yardımcı olan etkili bir araç olabilir ve oluşturduğunuz her pazarlama stratejisinin sizi rakiplerinizden başarıyla ayırdığını doğrular. USP’niz, markanız için unutulmaz kılan önemli bir parçası da olabilir.

Temel Analizlere tekrar Göz Atın

USP yazmanın ilk adımı geri adım atmanızı, iş planınızda, pazar analizinizde ve genel iş hedeflerinizde yer alan bazı temel bilgileri gözden geçirmenizi gerektirir .

E-Ticaret sitenizin ne sattığını, kime sattığınızı ve neden sattığınızı özetleyen bazı ön soruları yanıtlayarak başlayın.

Örneğin, evden eve taşımacılıkta ev sahiplerinin kullanacağı taşıma kolisi satan bir e-ticaret sitesi aşağıdaki gibi soruları derleyebilir ve cevaplayabilir:

  1. Hangi ürünleri veya hizmetleri satıyorsunuz?
    Taşıma kolileri ve malzemeler.
  2. Hedef kitleniz kim ?
    Taşınan ve paketlemek için kullanılmış koli aramak için çok zamanı olmayan ev sahipleri.
  3. İşletmeniz ne işe yarar?
    Müşterilerimiz için satın alma sürecini kolaylaştırırken hızlı ve duyarlı hizmet sunuyoruz.
  4. Müşteri odaklı en önemli iş hedefiniz nedir?
    Müşterilerimizin ihtiyaç duydukları taşıma malzemeleri hızlı, kolay ve uygun fiyatla almalarına yardımcı olmak.

Problem çözmek

Bir sonraki adım, hedef kitlenizin sorununu tanımlamak ve ürün veya hizmetinizin bu sorunu nasıl çözdüğünü açıklamaktır.

Taşıma kolileri satan örnek şirketimiz, potansiyel müşterinin eşyalarını paketlerken ve taşınmaya hazırlanırken uygun kolileri kolayca temin edilememesi ya da bulamaması olarak açıklayabilir.

Farklarınızı Belirleyin

benzersiz satış teknikleriBu adım, müşterinin sorununa çözümünüzün ne olduğunu tanımlamaya odaklanır. Bu, rakip firmaların sunduğu çözümden farklı veya daha iyidir. Burada belirlediğiniz değer, müşterilerinizin sizi rakip yerine tercih etmesinin başlıca nedenlerinden biri olacaktır.

Taşıma kutusu imal eden şirketimizin rakiplerinden ayrıştıran, daha sağlam kutular, daha az pahalı kutular, eksiksiz ambalajlama çözümleri, aynı gün teslimat veya olağanüstü müşteri hizmetleri olabilir.

En Önemli Unsur Taahhüt

Bu adım, önceki adımların en önemli unsurlarını, şirketinizin sunduğu değeri içeren kısa bir ifadeyle birleştirir. USP’nizin esas olarak müşterilerinize verdiğiniz bir söz veya taahhüt anlamına geldiğini unutmayın.

Örneğin, kutu imalat şirketi, taşımaya hazır hale gelen ve kolayca çökmeyecek kutulara ihtiyaç duyan bunalmış müşterilerini hedefleyen “24 Saatte Sağlam Kutular” diyen bir USP oluşturabilir.

Aktif bir USP’ye sahip olduğunuzda, rakiplerinizin üstesinden gelmek, şirketinizdeki olumsuz yönleri veya hatta etkisini ölçmek için her zaman iyi bir fikirdir . Birkaç deneme gerektirebilir, ancak mükemmel USP’ye ulaştığınızda, etkili pazarlamanızın ayrılmaz bir parçası olabilir.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Gelin sorunsuz internet üzerinden satış sitelerimizi görmek ve incelemek için internet satış sitesi satın al sayfamızı göz atın, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 485

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz