Sosyal medyayı kullanan kullanıcıların büyük bir yüzdesi ile – Pew Research Center, yüzde 70’lik bir oranla rapor veriyor; işletmeler, Facebook, Twitter ve diğer sosyal platformlar gibi kanallar aracılığıyla müşteriyle etkileşim kurmalılar. Ancak, sosyal medya aracılığıyla pazarlama yapmanız gerekirken, mutlaka her kanalda olmamalısınız. Hedef kitlenize ulaşmanızın ve kitlenizle etkileşimde bulunma olasılığınızın yüksek olduğu platformlara yatırım yapmanız önemlidir.

Müşterilerinizle etkileşime geçebileceğiniz en iyi sosyal medya kanallarını seçmek için, her ağa, nasıl çalıştığına ve bu demografik platformun hangi demografik yapıları kullandığına alışmak için biraz zaman ayırın. Güçlü bir pazarlama için günümüzün en popüler sosyal medya platformları hakkında bilmeniz gereken temel bilgiler.

e ticaret sitesi için sosyal medya kullanımı

Facebook

facebook_medya

Facebook, hem marka tanıtım hem de genel kullanıcı sayısı açısından web üzerindeki en büyük sosyal ağdır. Yaklaşık 2 milyar aktif kullanıcıya sahip olan Facebook, dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla e-ticaret siteniz arasında bağlantı kurmak için harika bir araçtır.

Açılmasından bu yana geçen 13 yılda Facebook, üniversite öğrencilerinin iletişimde kalabilecekleri basit bir web sitesinden, herkesin sadece arkadaşları ve aileleri ile değil aynı zamanda ünlüler, organizasyonlar, işletmeler ve şirketlerle bağlantı kurabileceği çok yönlü bir webde ve sosyal platformda büyüdü.

Facebook’un her tür organizasyon için çok çeşitli seçenekler bulunduğunu göz önünde bulundurarak, sektörünüz ne olursa olsun işiniz için mükemmel bir başlangıç ​​noktasıdır. Fotoğrafları, videoları, önemli şirket güncellemelerini ve daha fazlasını paylaşmak için Facebook’u kullanabilirsiniz. Ayrıca, diğer sosyal ağlardan daha düşük ilgi gerektirir. İster bir gün birkaç güncelleme yayınlarsanız veya haftada yalnızca birkaç günlüğünüz olsun, takipçileriniz sizin hakkınızda bilgilenir. İşletmeniz için facebook sayfası oluşturup işlerinizi büyütebilirsiniz.

Twitter
twitterİşletmenizin twitter’da olması için sebepler vardır. Twitter ile, videolar, resimler, bağlantılar, anketler ve daha fazlasıyla birlikte kısa metin güncellemelerini (140 veya daha az karakterli) paylaşabilirsiniz. Ayrıca, mesajlarınızda kullanıcı adlarını söyleyerek diğer kullanıcılarla kolayca etkileşim kurabilirsiniz; bu nedenle, Twitter dünyadaki tüm insanlarla hızlı bir şekilde iletişim kurmanın harika bir yoludur.

Twitter, dünya genelinde yaklaşık 328 milyon aktif kullanıcı ortalaması ve ABD’deki ilk 10 web sitesinden biridir. Geniş erişimi sayesinde bu platform, işletmenizi tanıtmak için harika bir yoldur, aynı zamanda müşteri hizmetlerini yürütmek için etkili bir kanaldır. Örneğin, aktif bir Twitter varlığını sürdürürseniz platformda da aktif olan müşteriler sizi şikayetleri dile getirmek ya da övgülerini paylaşmaya davet edecektir.

İlginç içerikleriniz varsa Twitter, hızla yaymak için harika bir araçtır. Retweeting ve diğer kullanıcıların içeriğini paylaşmak son derece basittir. Eşitleme etiketleri yayınları artırmaya yardımcı olur ve bir çok takipçisi olan bir kullanıcı sizi uyarırsa, içeriğiniz diğer kullanıcılar tarafından paylaşılma potansiyeline sahiptir. Ancak Twitter ile dengeli olun. Sadece kendi linklerinizi veya resimlerinizi paylaşmayın. Bunun yerine, diğer Twitter kullanıcılarından ve webin her yerinden ilginç, alakalı bir çok içerik paylaştığınızdan emin olun. Böylece, takipçileriniz yalnızca işletmeniz için orada olduğunuzu düşünmez.

Pinterest
pinterestBu görsel odaklı platform, kullanıcıların kategoriye göre düzenlenebilen dijital bültenleri “sabit” şekilde içeriğini kaydetmelerini ve görüntülemelerini sağlar. Örneğin, kişisel bir kullanıcı, yemek tarifi yapmak için kullanılan bir yemek masasına, fotoğrafa adamış başka bir board’a sahip olabilir. Platform ayrıca, markaların, pimlere, ürün ayrıntıları ve hatta konum haritaları gibi özel bilgiler eklemek için kullanabileceği, Rich Pins adı verilen özel pimler dizisine sahiptir.

Her pim, Facebook gibi bir görüntü veya video içeriyor , gönderi sıklığı açısından bakımı oldukça düşüktür. Bununla birlikte, departmanlarınızı organize etmek ve arama dostu olması zaman kazandırabilir. Ayrıca, Facebook veya Twitter’dan çok daha niş bir ağ olduğundan, herkes için geçerli olmayabilir. Sitedeki popüler kategoriler moda, egzersiz, güzellik, fotoğraf ve yemektir. Bu kategorilerin dışındaki işletmelerin platformda başarılı olamayacaklarını söylemek olmaz, ancak Pinterest’i bu alanlardaki işletmeler için özellikle iyi bir pazarlama aracı haline getiriyor.

Instagram
instagramInstagram, Pinterest gibi tamamen fotoğraf ve video yayınlarına dayanan görsel bir sosyal medya platformudur. Facebook’a ait ağ, birçoğu gıda, sanat, seyahat, moda ve benzeri konuları içeren 700 milyondan fazla aktif kullanıcısına sahiptir. Instagram benzersiz filtreleri, fotoğraf ve video düzenleme seçenekleriyle diğerlerinden farklıdır. Bu platformun neredeyse tamamen mobil olduğunu unutmamak gerekir: Masaüstü sürümünde fotoğraf çekemez veya yeni yayınlar oluşturamazsınız.

Daha sanatsal nişler Instagram’da mükemmel olma eğilimindedir ve sektörünüze bağlı olarak işletmeniz için uygun olmayabilir. Ne olursa olsun, hesabınızı çalıştıran kişinin ayrıntılara ve en azından temel fotoğrafçılık becerilerine dikkat etmesi önemlidir, böylece hesabınıza gönderilen fotoğraflar ve videolar yüksek kalitede olur.

Sektörünüz Instagram’da fazla temsil edilmiyorsa cesareti kırılmayın; Merak uyandırıcı fotoğraflar üzerine kilitlemek ve iliştirmek için doğru hashtag’ları bulabiliyorsanız, büyük olasılıkla bu işi yapacaksınız.

Snapchat
snapchatSnapchat, kaybolan içeriği ile tanınan, yalnızca mobil ortamda görsel bir sosyal medya ağıdır. 150 milyondan fazla uygulama kullanıcısı, aynı anda 10 saniyeye kadar video ve fotoğraf gönderebilir veya 24 saat sonra kaybolan genel Hikayelerine içerik yayınlayabilir. Son beş yılda uygulama sohbet, mesajlaşma, resim saklama, etkinlikler ve medya içeriği içerecek şekilde genişledi. Şimdi, içerik kolayca kaydedilebilir ve başka bir yere yüklenebilir.

Yayınlar o kadar geçicidir ki, süper parlak içerik oluşturmak için daha az baskı vardır. Ayrıca kaç tane ve hangi belirli kullanıcıların hikayenizi görüntülediğini görebilirsiniz. Küçük bir işletme, muhtemelen platformu Öyküler için kullanacaktır, ancak yalnızca sizi ekleyen kullanıcıların öykü içeriğini görüntüleyebildiğini unutmayın. Ancak, bir kere izleyici kitlesi oluşturduğunuzda, öykü özelliği, hikaye yönlendirmeli ve interaktif içerik oluşturmanıza olanak tanır.

Youtube
youtubeYouTube, insanların içeriği görüntüleyebileceği, yükleyebileceği, derecelendirmesi, paylaşması ve yorum yapması için milyarlarca kullanıcı sağlayan bir video paylaşım platformudur. Şu anda Google’a ait olan site, haber ve eğlence için büyük bir merkez.
On yıl önce yaratılmış olan YouTube çeşitli değişiklikler yaptı. Örneğin, kullanıcılar artık Google AdSense’ten para kazanabilir; gelir, bir videoda görüntülenme sayısına bağlıdır.

YouTube’daki birçok işletme, yaratıcı, görsel veya eğitimsel bir bileşene sahiptir. Platform, doğadaki yaratıcılıktan etkileniyor; bu nedenle, içeriği üreten özel bir video düzenleyicinizin olması önemlidir. Bununla birlikte, işletmenizin platformda pazarlamak için bir kanala ihtiyacı yoktur. Sık videolar yayınlayan ve çoğunlukla geniş kitleleri elinde bulunduran YouTuber adlı bir vloggers altkültürü var. İşletmeler genellikle, ürün yerleşimi için YouTube kullanıcılarıyla ortaklık kurarlar, çünkü bu kullanıcılar zaten etkileşimli kitlelere sahiptir.

Gelin e-ticaret sitelerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret teması , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 538

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz