En son satınalma teslimat istatistikleri, tüketicilerin artık eticaret sitelerinden satın aldıkları ürünler için hızlı teslimat tercih ettiğini gösteriyor. Beklenen süre içinde veya öncesinde siparişi teslim edemiyorsanız, e ticaret mağazanız sürekli olarak çok sayıda müşteri kaybedecektir.
Oracle Retail tarafından yapılan bir tüketici araştırmasına göre, teslimatın gecikmesi durumunda tüketicilerin% 13’ü asla aynı mağazadan sipariş vermiyor.

Söylemeye gerek yok, tüketiciler fiziksel mağazadan aldıkları herhangi bir hizmeti e-ticaret mağazasından da aynı veya daha iyi beklenti içerisindeler.

Küçük bir işletme sahibi olarak, geniş bir tüketici tabanı oluşturmak istiyorsanız müşteri deneyimini göz ardı edemezsiniz.

e ticaret sitesinde teslimatların önemi

Hızlı Teslimat istatistikleri

Hızlı bir teslimat ile müşterilerin siparişlerinin ellerine geçmesi, kullanıcı deneyiminde önemli bir rol oynar. Bu nedenle mağazaların %65’i bu yıl sonuna kadar aynı gün teslimat hizmeti sunacak.

Artık müşteriler sadece satın aldığınız ürünleri daha hızlı teslim etmenizi istemiyor, aynı zamanda da sorunsuz teslimat seçenekleri arıyor.

Araştırmada bulunan tüketicilerin% 86’sı, perakendecilerin sipariş sırasında en uygun teslimat seçeneğini seçebilmeleri gerektiğini düşünüyor.

Ancak, gerçek farklıdır. Tüketicilerin %47’si istedikleri teslimat seçeneğinin bazen, nadiren veya hiçbir zaman mevcut olmadığını bildiriyor.
Dolayısıyla, tüketicilerin istediği ve perakendecilerin satın alınan ürünlerin teslimi söz konusu olduğunda büyük bir boşluğu var.

Aslında, araştırmaya göre tüketicilerin %95’i hangi yöntem olursa olsun bir günlük ücretsiz teslimatı seçecekti (İster bir drone, kargo firması, ister bir postacı olsun).

Ürün iade süreçleri

Ürün iade süreci de müşteri deneyimi için çok önemlidir.

Tüketiciler sorunsuz bir iade süreci istiyorlar. Bununla birlikte, e-ticaret tüketicilerinin %57’si, bir ürünü iade etmenin tam bir güçlük olduğunu veya geri dönüş sürecinin sipariş teslimatı gibi kolay olabileceğini söylüyor.

Araştırmanın detaylarını göz önünde bulundurarak ideal alışveriş deneyiminden bahsederseniz, basit bir ödeme süreci ve sorunsuz bir iade süreci olan birçok teslimat seçeneği olmalıdır.

Küçük İşletmeler Teslimatlarını Nasıl Artırabilir?
Küçük bir işletme yürütmenize rağmen, rekabetiniz büyük adamlarla. Bunun nedeni, tüketicilerin sizden büyük oyunculardan aldıkları hizmetin aynısını istemesidir.

Bu yüzden teslimat hizmetinizi bir sonraki seviyeye taşımalısınız.
Teslimat sürecini iyileştirmenin bazı kanıtlanmış yolları:

  • Tüketicilerinize her zaman tahmini bir teslim tarihi sunun
  • Dahili sürecinizi basitleştirin
  • Deponuzla iletişimi hızlandırın
  • Saygın lojistik firmalarını tercih edin
  • Tüketicilerinize canlı bir izleme seçeneği sunun
  • Ürün hareketi hakkında tüketicilerinizi bilgilendirin

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Sorunsuz kargolama stratejinizle beraber kullanabileceğiniz en iyi satış sitesi paketlerimizi görmek ve incelemek için en iyi satış sitesi paketleri sayfamızı göz atın, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.6 / 5. Oy sayısı: 1721

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz