Seo Nasıl Çalışır, Amaçları ve Teknikleri Nedir?

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO olarak da bilinir) nedir? Arama motoru optimizasyonu geniş tanımı, web sayfalarını arama motorları için çekici hale getiren bilim olduğudur. Daha dar olarak, SEO, belirli sayfaları aynı anahtar kelimeler veya anahtar kelime öbekleri için üst sıralarda yarışan diğer web sayfalarını
daha çekici hale getirmek için arama motorunu etkilediği bilinen belirli faktörleri değiştirmektir.

seo nedir nasıl yapılır

SEO’nun Hedefi Yüksek Arama Motoru Sıralamasıdır

SEO’nun amacı bir web sayfasının yüksek arama motoru sıralaması elde etmektir. Bir web sayfasının arama motoru optimizasyonu ne kadar iyi olursa, arama sonucu listelerinde o kadar yüksek bir sıralama elde edilir. (SEO’nun arama motoru sayfa sıralamalarını belirleyen tek faktör olmadığını unutmayın.) Bu, özellikle arama motorlarını kullanan çoğu insanın yalnızca ilk sayfaya veya arama sonuçlarının ikisine bakması nedeniyle önemlidir, bu nedenle bir sayfanın yüksek trafik alması bir için bu ilk iki sayfada listelenmelidir ve sıralama ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir.

Web sayfanızın sıralaması ne olursa olsun, işletmeniz E-Ticaret üzerinden ürün veya hizmet satıyorsa, web sitenizin rakibinizin web sitelerinin önünde listelenmesini istersiniz.

Arama motoru optimizasyonu yıllar içinde büyük ölçüde gelişmiştir. SEO web tasarımcılarının ilk günlerinde arama motoru sıralamalarını iyileştirmek için web sayfası anahtar kelime meta etiketleri içine “şeyler” olurdu fakat günümüzde Google’ın web arama anahtar kelimeler için meta etiketini yok saymaktadır.

Güncel SEO Teknikleri

Mevcut arama motoru optimizasyonu, her web sayfasının uygun başlık etiketlerine sahip olduğundan ve içeriğin zayıf veya düşük kaliteli olmadığından emin olmak gibi tekniklere odaklanır. Yüksek kaliteli içerik orijinal, yetkili, olgusal, dilbilgisel olarak kullanıcılara çekici gelir. Yazım ve dilbilgisi hatası olan kötü düzenlenmiş makaleler arama motorları tarafından aşağılara taşınacaktır.

SEO için de önemli olan “sayfa dışı” stratejileridir. Modern arama motorları, yalnızca web sayfasının kendisini incelemek yerine, bir sayfaya bağlantı sayısı gibi diğer faktörleri dikkate alır. Bir web sayfasına gelen bağlantılar ne kadar çok olursa arama motorlarında otoritesi o kadar yüksek olur.

Konuk makale yayınlama (başkalarının sitelerinde ve bloglarında çalışma yayınlama) güvenli ve etkili bir bağlantı kurma yöntemidir.

Bağlantı oluşturma, Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, Pinterest ve YouTube gibi sosyal medyada içerik paylaşarak da gerçekleştirilebilir . Sosyal medyada yaygın olarak paylaşılan içerik, arama motorları tarafından daha yüksek kalitede olduğunun bir göstergesi olarak dikkate alınmaktadır.

Seo problemleri yaşamamak için backlinlere ödeme yapmayın! Bu tür uygulamalar sitenizi Google ve diğer arama motorlarından yasaklayabilir. BU faktörlerle beraber mobil seo düzenlemesi adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.

Arama Motorları Web Sitelerini Nasıl İndeksler?

Arama motorları web sayfalarını örümcek (web tarama olarak da bilinir) yazılımı aracılığıyla bulur ve indeksler. Örümcek yazılım internet üzerinden “tarar” ve arama motoru dizinleri oluşturmak için kullanılan yüksek otoriteli web sitelerden bilgi alır. Ne yazık ki, tüm arama motoru örümcek yazılım bu şekilde çalışmaz, bu yüzden bir sayfa daha yüksek otorite değerine sahip olan başka bir sayfadan bağlantı alması yeterli olmayabilir. Bir arama motorunun yeni oluşturulan bir sayfayı keşfetmesini beklemek yerine, web tasarımcılarının sayfayı doğrudan indekslemek için arama motorlarına gönderebileceğini unutmayın. Burada dikkat edilmesi gereken nokta tarama bütçesi optimizasyonu yapılması index almanıza yardımcı olacaktır.

SEO uzmanlarının yaptığı şeylerden biri, arama motoru işlemlerindeki tüm değişiklikleri takip etmektir, böylece sayfaları buna göre optimize edebilirler. Ayrıca, farklı arama motoru gönderim politikalarındaki değişiklikleri takip ederler.

Bir e-ticaret sitesi kurmak için tasarımcı ile anlaştığınızda, SEO sayfalarınızda yerleşik olması gereken özelliklerin olup olmadığını sormalısınız. Önceden yayınlanmış sayfaları optimize etmek veya değiştirmek için asla çok geç olmasa da, sayfa ilk yazıldığında arama motoru optimizasyonunu dahil etmek çok daha kolay ve daha mantıklı.

Arama Motoru Pazar Payı

NetMarketShare‘e göre Google, hala arama motoru pazarının yaklaşık% 73’ünü ve ardından Baidu (Microsoft) ile baskın arama motoru sağlayıcısıdır:

Google -% 72,47

Baidu -% 13,47

Bing -% 7,64

Yahoo! -% 4.74

Yandex -% 0,86

Sor -% 0.30

DuckDuckGo -% 0.22

Seo uyumlu e-ticaret sitelerimizi görmek ve satın almak için için seo uyumlu e-ticaret sitesi , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 7582

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.