başarılı seo kurallarıArama motoru optimizasyonu (SEO) dünyası son yıllarda çok büyük değişiklikler geçirdi , güçlü kullanıcı deneyimlerine doğru Google’ın artan bir şekilde ilerlemesine yol açtı. Yalnızca 10 yıl önce SEO’nun tek amacı sıralamaları ve trafiği artırmak olan blackhat pazarlamacılar tarafından yönetilen bir sektör olduğunu hayal etmek zor. Google bunu beğenmedi ve bu balon kısa sürede söndü.

Bugün, SEO’ya dair hiçbir şey sır değil. Arama motorlarında yüksek sıralamaya sahip markalar, büyük bir içeriğe sahiptir, hedef kitlenin arama amacına hitap eder ve sitelerini bir teknoloji açısından optimize etmek için zaman ayırır. İşte markanızı öne çıkaracak 8 SEO ‘sırrı’.

1 – Üzerinde düşünmekten vazgeçin
SEO ile ilgili en büyük zorluk belirsiz bir alan olmasıdır ancak belirsizliğin sizi almasına izin vermemelisiniz. Neredeyse her pazarlamacının tam da şu an olduğunuz yerde olduğunu anlayın. Herkes SEO’nun ‘gizli sırlarını’ anlamaya çalışıyor. Yapılması gereken en iyi şey, zihninizi karmaşıklıkların dışında tutmak ve bunun yerine olası en iyi kullanıcı deneyimini sunmaya odaklanmaktır.

2 – Yeni içerikler ekleyin
İnsanlar araştırma yaptığında, güncel ve doğru bilgi isterler. Bu nedenle, içeriği güncel tutmak önemlidir. Yenilik, Google’ın arama algoritmasında giderek daha önemli bir sıralama faktörü haline geliyor ve iyi bir sebepten dolayı ziyaretçiniz eski tarihli içeriği okurken zaman kaybetmek istemez.

3 – Kullanılabilirliği önceliklendir
Teknoloji, kullanıcı deneyimi denkleminin önemli bir parçasıdır. Kitleye faydalı ve bilgilendirici içerik sunmanın yanı sıra, web sitenizin gezinmek için kolay ve keyifli olduğundan emin olmanız gerekir. Web sitenizi mobil uyumlu olacak şekilde optimize ettiğinizden ve hızlı bir yükleme süresine sahip olduğundan emin olun.

Kısa bir süre önce, Google, ABD aramalarının yarısından çoğunun artık mobil cihazlardan geldiğini açıkladı. Bu , son ‘Mobilegeddon’ algoritması güncellemesiyle birleşince, önümüzdeki yıllarda işletmelerin mobil web sitelerine daha da vurgu yapılması yönünde güçlü işaretler sağlıyor. Mobil seo düzenlemesi etkili olabilecektir.

4 – Ücretli Linkler değil, doğal linkler kurun
“Bağlantı kurma”, SEO uygulayıcılarının güvenilirlik oluşturma sürecini tanımlamak için kullandığı bir terimdir. Fikir çok basit: marka olarak bir otorite kaynağı olarak algıladıklarında insanlar web sitenize link verirler. Bununla birlikte, genellikle, SEO uzmanları ‘link ekleme’ ifadesini tam anlamıyla kullanmaktadır. Ücretli back link istemekle, kesinlikle iyi bir şey ile sonuçlanmazlar.Google hangi backlink’in ücretli hangisinin organik olduğunu anlamayacak kadar teknolojisi düşük değildir 😉

5 – Anahtar kelimelerine öncelik ver
Arama motoru deneyimleri gittikçe kişiselleştiriliyor. Bu nedenle işletmelerin uzun ve konuma dayalı anahtar kelimelere odaklanmaları önemlidir; böylece kitleler, şirketinizi sunduğunuz kesin değer ve hizmete dayalı olarak bulabilir.

‘İstanbul Seo’ gibi belirsiz bir arama terimi için yüksek sıralama bir ego güçlendiricisi olabilir, ancak pratik alanınız ne olursa olsun, sizi istanbul’daki tüm seocularla doğrudan rekabet halinde bulur. ‘İstanbul seo uzmanı listesi’ gibi daha spesifik bir terim için üst düzey bir sıralama daha nitelikli yol açar. Bu aşamada rakip seo analizi yapmanız isabetli olacaktır.

6 – Doğru kelimeleri doğru yerlerde kullanın
Yapısal bir yaklaşım izleyerek özgünleşin. Doğru anahtar kelimeye odaklanmak yetmez; “doğru” bilgileri Google’a yapılandırılmış bir şekilde ilettiğinizden emin olmanız gerekir.

Uzun anahtar kelimelerin sıralamalarını iyileştirmek için ana gövde kopyasında ve sayfa başlıklarında bulunduğundan emin olun. Web sitenizin yapısı buna izin vermiyorsa, sitenize bir blog veya haber beslemesi ekleyin ve bu başlıkların etrafında içerik oluşturun; başlıklardaki uzun anahtar kelimelerle kopyalayın.

7 – Anahtar kelime araştırmalarını müşteri araştırması ile değiştirin
İnsanlar soru sormak istediklerinde arama motorlarına yönelirler. Web sitenize geldiklerinde hemen cevap ararlar.
Markanızı bir yayıncı ve yüksek kaliteli bilgi kaynağı olarak düşünün. Blog yayınları, nasıl yapılır makaleleri ve araştırma gibi faydalı, bilgilendirici içerik ürettiğinizde, arama yapanların önünde bulunursunuz ve onların güvenini kazanırsınız.

8 – Küçük ayrıntıları görmezden gelmeyin
Genellikle pazarlamacılar, doğrudan SEO sıralama faktörleri olan öğelerin optimizasyonuna odaklanır. Ancak bunu yaparken, çok önemli bir ayrıntı meta açıklamasını gözden kaçıracaklardır.

Meta açıklamaları, örneğin, web sitenizin önizlemelerini sağlar. Bu, markanızın arama motoru sonuç sayfalarında rakiplerinden ayrı durma ve web sitenize tıklamaları teşvik etme şansını arttırır. Birkaç kısa satırda iyi geliştirilmiş bir meta açıklaması, web sitenize daha fazla trafik çekecektir.

Son olarak
Kendi kendine hizmet eden, scammy ve spam verici SEO’nun günleri uzun süre önce yok oldu ve bu iyi bir şey. SEO ile başarının ‘sırrı’ hiç sır değildir. Sadece kitlenizin ihtiyaçlarına hizmet etmek ve sorularınızı kapsamlı ve empatik bir şekilde cevaplamaya odaklanın. Müşterilerinize odaklanın ve arama motorlarının içeriğinizi bulabildiğinden emin olmak için doğru adımları izleyin. Uzun anahtar kelimelerle ‘daha az seyahat edilen’ yola odaklanın ve arkanıza yaslanın. Seo problemleri ve çözümleri için bildiklerinizin yanında araştırma ve sabır gerektirir.

Gelin e-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için seo uyumlu e-ticaret paketleri , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 1 / 5. Oy sayısı: 1

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz