Small Biz Trends’e göre , küçük işletmelerin yalnızca yüzde 39’u sosyal medyada yaptıkları yatırımlardan kazanç elde ediyor. Ancak, dönüşümleri izleyip izlemedikleri sorulduğunda yalnızca yüzde 14’lük bir oranda gelir elde ettikleri bilgisi alınabildi. Her neyse, siz dönüşümlerinizi izleyebilirsiniz, şirketlerin çoğunluğu Facebook’ta finansal getiri görmüyor.
Fakat iyi haberler var.

Facebook pazarlamanız için birkaç küçük değişiklik yaparak sonuçlarınızı belirgin bir şekilde artırabilirsiniz. İşinize daha iyi bir yön verebilir ve kârlı satış haline getirebilirsiniz.

facebook ile satış arttırma

Herhangi bir satış uzmanına sorduğunuzda satış yapmak için bir numaralı yolun sosyal medyada etkin olmaktır diyecektir. Fakat, pek çok Facebook mesajı ve reklamları satışa teşvik edici değil. Dolayısıyla, bu reklam veren işletmeler neden bir yatırım getirisi alamadıklarını merak ediyorlar.
Ama bilmedikleri için yapamıyorlar

Bu hatadan kurtularak gönderilerinizde şimdi neden bir şey yapması gerektiği konusunda duyarlı bir harekete geçirici mesaj vermenizi sağlayınız. Bunu yapmak, kitlenin katılımını artıracak, web sitenize daha fazla trafik çekecek ve daha karlı satışlarla sonuçlanacaktır.

Hedef kitlenizin bu pazarlama tipine iyi cevap vermeyeceğinden endişe ediyorsanız. . .

Her gönderiyle birlikte bir ürün satmaya çalışmanız spam ve korkunç bir pazarlama olurdu. Ancak, takipçileriniz yayınınızı gördüklerinde bir şeyler yapmaya yönelmiyorlarsa , bu içerikten yatırım getirisi elde etme ihtimaliniz önemli ölçüde azalır.

Eğer beğenirse daha fazlasını isteyecektir.

Gönderilerinizi seçip WordSwag veya Canva gibi bir sosyal medya tasarım aracını kullanarak resim haline getirerek blogunuzun içeriğinden yararlanın. Ardından imajın üzerinde bir yazı paylaşın.

Yönlendirin.

Gönderdiğiniz her videoda, izleyicinin davranışlarında yönlendirici olun. Videonuzu paylaşmak için, daha fazla bilgi edinmek, ürün kaydetmek veya satın almak için yukarıdaki bağlantıyı tıklayın gibi harekete geçirici mesajlar ekleyebilirsiniz.

İnsanları teşvik et.

Gönderinizde, katılım için bir son tarih ve teşvik verin. Örneğin, geribildirim isteyeceğiniz bir yazı da izleyiciye cevap verme süresini bildirin ve ardından katılımı teşvik etmek için bir ödül veya başka bir teşvik önerin.

Resimler üzerine düğmeler koyun.

“Şimdi Tıklayın” veya “Kazanmak İçin Tıklayın” gibi harekete geçirici mesajlar ekleyebilirsiniz. Yayınlarınızda farklı düğme görüntüleri kullanarak test edin.

Satış almak ister misiniz? Bunu sormanın sırası sizindir. Yukarıda özetlenen stratejilerin bir veya ikisiyle başlayın; Facebook pazarlama sonuçlarınızı artıracaksınız. Facebook mağazası açmak size alternatif olabilir. Mutlaka incelemelisiniz.

Gelin sorunsuz e-ticaret sitelerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret temaları , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 432

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz