TIKLAMA BAŞINA ÖDEME (Pay Per Click) NEDİR?

Pay Per Click yani kısa adı ile PPC, reklamverenin yalnızca bir web kullanıcısı reklamını tıkladığında ödeme yaptığı, arama motorları da dahil olmak üzere, geniş bir web sitesinde kullanılan, sponsorlu bir çevrimiçi reklam türüdür. Dolayısıyla anlamı, ‘tıklama başına ödeme’. Kullanıldığı alanların başında google adwords gelmektedir.

ppc (pay per click) nedir

Müşterilerimiz bizden Tıklama Başı Ödeme’yi tanımlamamızı istediklerinde, onlara Pay Per Click’in sitelerini hedef kitleleri tarafından fark edilmeleri için çok uygun maliyetli bir yol olduğunu söylerken, diğer İnternet pazarlama stratejileri sitelerinin doğal sıralama potansiyellerini kademeli olarak elde etmelerine yardımcı olmaktadır.

Tıklama başına maliyet hesaplama nasıl yapılır

Bir şekilde, PPC reklamcılığı sessiz bir açık artırma gibi çalışır. Reklamverenler, belirli bir ürün veya hizmeti ararken, hedef kitlelerinin bir arama alanına yazacağını düşündükleri anahtar kelimelere veya kelime öbeklerine teklif verir. Bir web kullanıcısı, reklamverenin anahtar kelime listesine uyan bir arama sorgusu yazdığında veya reklamveren tarafından seçilen anahtar kelimelerle veya kelime öbekleriyle ilişkilendirilmiş bir web sayfasını ziyaret ettiğinde, PPC reklamı sayfada görüntülenebilir. Arama motorlarında, bir PPC reklamı genellikle kolayca görülebilecekleri arama sonuçlarının hemen üstünde veya altındadır. Diğer web sitesi türlerinde, reklam, site tasarımcısının kendi sitesinde ve reklam veren için en avantajlı olacağını belirlediği yere yerleştirilir.

PPC reklamlarını bir sayfada görüntülenen doğal arama sonuçlarından ayırt etmek için, arama motorları PPC reklamlarını genellikle “Sponsorlu Reklamlar” veya “Sponsorlu Bağlantılar” altına yerleştirir; bu da metin ve diğer rakiplerle dolu bir sayfada fark edilmelerini kolaylaştırır.

Genel olarak, PPC reklamları hem reklamverenler hem de web kullanıcıları için faydalıdır. Reklam verenler, hedef kitleleri tarafından farkedilir ve yalnızca reklamlarının tıklandığı zamanlar için ücretlendirilir ve web kullanıcıları, kötü banner veya pop-up reklamlarla uğraşmak zorunda kalmadan izledikleri sayfalarla alakalı sitelerden seçim yapabilir.

Maliyetler PPC reklamı için talep ettiği oranlar, anahtar kelimenin veya ifadenin popülerliğine bağlı olarak önemli ölçüde değişir. Örneğin, bir reklamveren, “kamyon lastiği” ifadesini hedefleyen bir PPC reklamı isterse, çok düşük bir teklif ve düşük tıklama başı ödeme ile PPC reklamları için belirgin bir yerleşim elde edebilirler. Bununla birlikte, ‘kıyafet’ gibi bir ifade için, bir reklamveren öne çıkan yerleşimler için yüksek rekabet bekleyebilir ve daha yüksek tıklama başına ödemesi yapabilir. Her şey, reklam verenin hedeflemek istediği anahtar kelimeler ve kelime öbekleri için arz ve talepten ibarettir.

Tıklama başına ödeme reklamları ile sınırlı bir bütçeyle küçük, web meraklısı bir şirket, muazzam reklam bütçeleri olan çok daha büyük şirketlerden daha fazla teklif verebilir ve pazarlarında fark edilmeleri için gereken üstünlüğü kazanabilir. BU aşama da ppc ya da seo arasında karar verme aşamasındaysanız bir daha düşünün.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.6 / 5. Oy sayısı: 1523

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz