İşletme sahipleri ve freelance çalışanlar için LinkedIn, işletmenizi tanıtmak, iletişim kurmak ve profesyonel çevrimiçi varlığınızı oluşturmak için mükemmel bir fırsat sunuyor. Ancak, LinkedIn’e ilk kez katıldığınızda size hatırlanması uzun, zor bir profil URL’si verilir. Bu, ağa bağlanmak istediğiniz başkalarıyla paylaşmaya çalışırken bir sorun olabilir. Çözüm, LinkedIn Profiliniz için daha tanınabilir ve kullanımı daha kolay hale getirebilecek özel bir URL oluşturmaktır .

URL’nizi özelleştirerek şunları değiştirirsiniz:

http://www.linkedin.com/in/isim/1/254/32t
için:
http://www.linkedin.com/in/isim
veya:
http://www.linkedin.com/in/firmaismi

özel linkedin profil url oluşturma

Neden Özel Bir LinkedIn URL’si İstersiniz?

LinkedIn’de özel bir URL oluşturmanın birkaç nedeni vardır. Biri arama motoru optimizasyonu (SEO) içindir. Google dahil olmak üzere arama motorları, arama sonuçlarında hangi web sayfalarının yayınlanacağına karar vermesine yardımcı olması için bir URL içindeki anahtar kelimeleri kullanır. Google’da “ulu bilge kamil” anahtar kelimelerini kullanarak arama yapıldığında http://www.linkedin.com/in/ulubilgekamil URL’sinin http://www.linkedin.com/in/kamil/1/254/32t url’sinden daha iyi sıralamada olacağı inkar edilemez bir gerçektir.
Özel Linkedin URL’si oluşturmanın bir başka nedeni, kullanım ve tanıma kolaylığıdır. Bir URL’nin sonunda bir sayı yumağına sahip olmak zor hatırlanmak demektir. Oysa sonunda sizin veya işletmenizin adının bulunduğu bir URL, neyle bağlantı kurduğunu netleştirir. LinkedIn URL’leri olabildiğince basit olmasa da, özel URL’yi hatırlamak yine de varsayılan URL’den daha kolaydır.

Özel URL Profil Adınızı Seçme

Özel URL’nizi oluşturmada birkaç seçeneğiniz vardır. Bunlardan biri Joe Smith gibi adınızı kullanmaktır. Diğer seçenek işletme adınızı kullanmaktır. Son olarak, Joe Smith Freelance Yazar gibi ikisinin bir kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Ne kullanacağınıza karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar şunlardır:

  • Markanız ne olacak? Siz veya işletme adınızın bu çalışmanızın odak noktası olmasını ister misiniz? Profesyonel dünyada nasıl tanınmak istersiniz?
  • Kullanımı ne kadar kolay? Adınızı ve işletmenizi birleştirmek, her ikisini de kullanmanıza izin verirken, aynı zamanda, kullanıcıların yazması gerektiğinde (yani kartvizit dışında) kullanılması zor olan uzun bir URL de oluşturur.
  • Adınız değişecek mi? Geleneksel olarak, bu daha çok evlenen ve kocasının adını almaya karar veren bekar kadınlar için bir sorundur. Ancak, birçok çiftin her iki ismini de title olarak kullanıldığı görülür, bu durumda erkekleri de etkiler. Bu durumda, işletme adınızı kullanmak daha iyi olabilir.

180 günlük bir süre içinde LinkedIn müşteri URL’nizi beş defaya kadar değiştirmenize izin verilir; ancak, bu tavsiye edilmez. İlk olarak, URL’nizi değiştirmek, eski URL’yi kullandığınız her yerde güncellemeniz gerektiği anlamına gelir. Ayrıca, eski URL’ye sahip kişiler sizi bulmakta zorluk çekecektir. Son olarak, 180 gün sonra başka biri eski URL’nizi kullanabilir. Bu, potansiyel olarak müşterilerinizi ve müşterilerinizi sizin yerine diğer kişiye yönlendirebilir. Bu nedenle, uzun süre kullanabileceğiniz bir isim seçin.

Bir LinkedIn Profili için Özel URL Nasıl Oluşturulur?

Aşağıdaki talimatlar herkese açık profilinizde çalışır;

  1. LinkedIn’e katılın.
  2. Sayfanın üst kısmındaki ana menü çubuğunda, farenizle Profil’in üzerine gelin ve Profili Düzenle’yi seçin .
  3. İmlecinizi profil resminizin altındaki geçerli profil URL’sinin üzerine getirin. URL’nin yanında ayarlar simgesi görünür. Tıkla.
  4. Sayfanın sağ tarafında Genel Profil URL’niz yazan bir bölüm göreceksiniz . Yanındaki düzenle simgesini tıklayın.
  5. Düzenleme kutusuna URL’nize eklemek istediğiniz özel adı yazın. Beş ila 30 harften veya rakamdan oluşabilir, ancak sembol veya özel karakter kullanamazsınız (örneğin “*” veya “!” Kullanamazsınız). Özel adınız büyük / küçük harfe duyarlı DEĞİLDİR, bu nedenle JoeSmith ve joesmith URL’de çalışır. İşiniz bittiğinde Kaydet’i tıklayın .
  6. Özel URL’niz zaten boştaysa hazırsınız demektir. Kullanımdaysa, yeni bir özel URL belirlemeniz gerekir. Benzersiz bir URL oluşturmak için ikinci adınızı veya işletme adınızı veya türünüzü ekleyebilirsiniz. Örneğin, JoeSmith alınırsa, “JoeQSmith”, “YazarJoeSmith” veya “CevirmenYazarJoeSmith” kullanabilirsiniz.

Web sitenizde, blogunuzda ve diğer sosyal ağlarda yeni LinkedIn URL’nizi güncellediğinizden emin olun.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Gelin sorunsuz hazır e-ticaret paketlerimizi incelemek ve satın almak için en iyi e-ticaret paketleri sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 485

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz