Son yıllarda giderek artan internet kullanımı ile birlikte, birçok kişi internet üzerinden alışveriş yapmaya da daha sıcak bakmaya başladı. İletişim, gelir kaynağı veya temel ihtiyaçlar gibi birçok hizmete sahip olan internet üzerinden satış yapmak, birçok fiziki mağazanın da büyüme kaydetmesini sağlıyor.

online satış sitesinin fiziki mağazalara kazandırdıkları

Peki, online satış sitesi fiziki mağazalara neler kazandırır?

Dünyanın Her Yerine Satış

E-ticaretin ortaya çıkmasının en büyük sebeplerinden biri olarak görülen giderek internet kullanımının artmasının yanı sıra, bununla birlikte mağaza, firma ve şirketlerin globalleşebilmesi adına birçok şirket e-ticaret sitesi ağlarını kurdu. Bu sayede dünyanın farklı noktalarına satış yapabilme imkanı bulan şirketler, sunduğu ürün veya hizmetlere dünyanın her yerinden alıcı bulabilmeyi sağladı.

Bununla birlikte internet üzerinden alışveriş yapmak birçok insan tarafından sıkça tercih edilen bir eylem olmaya başladığından, yurt dışı veya yurt içi birçok firma, farklı müşteri kategorilerine uygun satışlar yapabiliyor. Günümüzde dünya insanlarının alışveriş için tercih ettiği ikinci yöntem olarak bilinen e-ticaret, her geçen gün daha fazla insanın tercih etmesi ile birlikte kullanım sayısını giderek arttırıyor.

Milyonlarca İnternet Kullanıcısına Ulaşma

E-ticaretin fiziki mağazalara sunduğu en önemli avantajların ilki olarak, e-ticaret sayesinde milyonlarca internet kullanıcısına ulaşabilme imkanı gösterilmektedir. Fiziki mağazalar, mağazanın açık olduğu saatler içerisinde o sokak veya caddeden geçen kişiler tarafından tercih edilme zorunluluğu kılar. Ancak e-ticaretin mucizelerinden en önemlisi, dünyanın neresinde olursa olsun doğru reklam ve tanıtım kampanyaları ile tüm dünya insanlarına ulaşabilme imkanıdır. Birçok internet kullanıcısının yoğunluk olarak internetten alışverişi tercih ettiği bu günlerde, fiziki mağazalar için e-ticaret yöntemi bulunmaz bir dönüm noktası olabilmektedir.

online satış

Çeşitli Ödeme Yöntemi

E-ticaret alt yapısının en büyük avantajlarından biri de, ödeme yöntemi ağlarının her kullanıcıya uygun olmasıdır. ”Online satış sitesi fiziki mağazalara neler kazandırır?” sorusunu soran birçok kişi; dünya üzerinde farklı bankalar, milyonlarca kullanıcıya hizmet verdiğinden birçok ödeme alt yapısı seçeneği bulunduğunu bilmektedir. Global anlamda ihracat yapmak isteyen fiziki mağazalar, herhangi bir e-ticaret sistemine katılarak dünya çapında sıkça tercih edilen birçok bankanın alt yapısı ile müşterilerine ödeme kolaylığı sağlayabiliyor.

Ödeme yöntemleri arasında en sık tercih edilen ödemeler şunlarla yapılıyor;

  • Kredi Kartı
  • EFT/Havale
  • Kapıda Ödeme
  • Kargo Ödemesi

Ne kadar çok ödeme yöntemi fazla olursa, e-ticaret sistemine katılan fiziki mağazaların aldığı sipariş sayısı da bunlarla bağlantılı olarak yükselmektedir. Günümüzde en çok tercih edilen ödeme yöntemi olarak kredi kartı tercih edilirken, birçok internet kullanıcısı güvenli bir alışveriş için kapıda ödeme yöntemini de tercih edebiliyor.

Marka Bilinirliğini Arttırma

Günümüzde birçok reklam ve tanıtım firması, şirket ve firma reklamları yaparken ilk olarak sosyal medya tanıtımlarına yönelmektedir. Bunun en önemli sebeplerinden biri ise, her gün milyonlarca insanın saatlerini harcadığı internet kullanımının her geçen gün daha fazla artış göstermesidir.

Bu nedenle büyük bir sıçrama noktası yaşayarak büyüme hayalleri kuran fiziki mağazalar, e-ticaret paketleri kullanarak internet ortamında satışa başlayabilir ve zaman içerisinde ülke veya dünyanın her yerinde marka bilinirliğini arttırabilmektedir. Dünyanın en ünlü firmalarının, üne kavuşma sebeplerinin başında gelen e-ticaret sayesinde günümüzde birçok firma satış rekorları kırabilirken, fiziki mağazalar da durum oldukça farklıdır.

Güvenli Satış ve Koruma

E-ticaret planları kuran ve bu sisteme atılarak yürütmekte olduğu fiziki mağazayı daha üst mecralara taşımak isteyen birçok kişi, e-ticaret yönteminin avantajlarını araştırmaya devam etmektedir. E-ticaret yapılabilmesi için hizmet vermeye devam eden ve milyonlarca kullanıcı sayısına ulaşmayı başaran birçok yerli ve yabancı online satış siteleri bulunmaktadır.

Online satış sitesi fiziki mağazalara neler kazandırır?” sorusunun en önemli cevapları arasında bulunan bu sitelerde satıcıyı koruyan birçok sistem bulunmaktadır;

  • 3D Ödeme Onayı Sözleşmesi
  • Global Satıcı ve Perakende Kanunu
  • Havuz Nakit Sistemi

Bu siteler, hem alıcıyı hem de satıcıyı korumak için özel çaba sarf eden satış siteleri olduğundan; birçok kullanıcı ve satıcı bu tür siteler üzerinde iş veya alışveriş yapmak ister. Bu nedenle e-ticareti tercih eden fiziki mağazalar, bu tür siteler üzerinde satışlara başlayarak sunulan birçok güvenlik imkanından yararlanabilmektedir.

Ek Giderlerde Düşüş

Fiziki mağazalar; kira, vergi, stopaj gibi birçok ek gidere tabii tutulan bir işletme olarak bilinmektedir. Bu nedenle işletmeden işletmeye göre değişen miktarlarda birçok ekstra ortaya çıkan gider, karlara ortak olarak işletme anlamında büyük zararlar yaşatabilmektedir. Bu nedenle fiziki mağaza yerine e-ticaret sistemini tercih eden birçok firma, şu avantajlar nedeni ile e-ticaret sistemini sürdürmektedir;

  • E-ticaret için fiziki bir dükkan veya mağazaya ihtiyaç duyulmaz.
  • Dükkan veya mağaza olmadığından kira ödeme gideri yoktur.
  • Kiralama bedeli ile birlikte dükkan için gerekli stopaj ve vergilerin ödeme zorunluluğu ortadan kalkar.
  • E-ticaret vergileri, fiziki satış vergilerinden %1,43 oranda daha düşük vergilendirilmektedir.

Bu nedenle birçok avantajı bulunan e-ticaret sistemini tercih ederek, karınıza ortak olan birçok ekstra gideri ortadan kaldırabilirsiniz. Günümüzde yerel kullanıcıya da hizmet edebilmek adına birçok firma hem fiziki hem de e-ticaret ile satış yapmaktadır.

İstatistikleri Yorumlayabilme İmkanı

Günümüzde birçok e-satış sitesi, satıcı kişi ve mağazalara birçok istatistiği de beraberinde sunmaktadır. Bu istatistikler; çoğu zaman satış yapılan kitlenin cinsiyet, yaş aralığı, tercih kategorisi gibi ekstra bilgileri içererek satıcı kesimine fikir verebilmektedir. ”Online satış sitesi fiziki mağazalara neler kazandırır?” sorusunun uzun vadede en önemli cevabı olan bu istatistikler uzun vadede satıcı kişilere oldukça büyük bir avantaj sağlayarak istatistikleri yorumlayabilme ve bir sonraki adımı atarken fikir sahibi olabilme avantajını beraberinde sunar. Bu istatistik verilerine göre hareket eden firmalar, örnek olarak satış yapılan kitlenin %70 oranında kadın cinsiyetinde müşteriler olduğunu gördüğü takdirde, daha çok kadınlara özel ürün satışını gerçekleştirmesi gerektiğini anlayabilecektir. Bu gibi istatistikler, firma veya şirketlerin uzun vadede büyümesine imkan sağlayan önemli verilerdir.

 

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 752

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.