Hiç müşteri hizmetleri numarasını aradınız mı ve ardından 20 dakika bekletildiniz mi? Asansör müziğini sadece can sıkıcı olarak dinlemekle kalmazsınız, aynı zamanda muhtemelen 5 dakikada çözülebilecek bir sorun için 20 dakika beklersiniz.

Müşteri memnuniyetini takip etmek, başarılı bir işin önemli bir parçasıdır , sonuçta alışveriş yapanların memnun kaldığında, sadık müşteri olma ihtimalleri artar. Müşteri memnuniyetini izlemek e-ticaret sitelerine, işletmelerinide karlılığı en üst seviyeye çıkarmaya yardımcı olur. Müşteri memnuniyetini izlemenize yardımcı olabilecek dört önemli faktörü aşağıda bulabilirsiniz.

musteri memnuniyeti

1. İlk tepki hızı
Bir müşteri için bir şeyler ters gittiğinde, sabırsızlanır ve hüsrana uğrar. Sanal mağazaların müşterinin yanında olması için en iyi yol, yardımcı olmaya hazır olan bir ekibi olmasıdır. Bu nedenle şirketler, ilk tepki hızı veya müşterinin şirketle ilk temas kurma süresi ile müşteri hizmetleri ekibinin ne kadar çabuk tepki verdiği arasındaki süreyi ölçmek için çok şey yapar. Sanal mağazalar bir müşterinin e-postasına veya sohbet isteğine cevap vermek için ne kadar sürede cevap verdiğini takip ettiğinde, yanıt sürelerinin azaltılması yönünde iyileştirme çalışmaları yapabilir ve genel müşteri memnuniyetini artırabilir.

2. Çözüm hızı
Tabii ki, sadece bir müşteriye cevap vermek yeterli değildir. Şirket yöneticilerinin de problemin çözmünde yararlı bilgi sağlamaları gerekir. Ancak bu ne kadar hızlı yapılabilir? Bu, verilerle izlenebilecek bir diğer faktördür. Müşteri hizmetleri temsilcilerinin olağanüstü sorunları çözmesi ne kadar sürdüğüne dair veriler, şirketlerin personel performansı üzerinde durmalarına ve personelin müşterilerle kurduğu ilişkilere yardımcı olur. Bir müşterinin soru veya şikayetiyle uğraştıktan sonra hızlı bir anket ile şirketlerin müşteri memnuniyetini değerlendirmelerine yardımcı olunabilir ve sorunları daha iyi yönetmek için süreçlerin değiştirilmesi gerekip gerekmediğine karar verebilirsiniz.

3. Platformlardan destek verin
Birçok platformda olan işletmeler genellikle müşterilerin telefon, web sohbeti ve sosyal medya da dahil olmak üzere çeşitli iletişim yöntemleri yoluyla onlarla iletişim kurabilir. Birçok farklı yollardan gelen iletişimle sorunun çözülmesi müşteri memnuniyetini artırır.

4. Tavsiyeler
Birçok şirketin müşterilerine uzun süre sormaları gereken bir soru: Bizi başkalarına tavsiye edermisiniz?Kişilerarası sohbetlerden veya online anketlerden gelen tavsiyelere ve değerlendirmelere önem verin. İnsanlar görüşlerini paylaşma eğilimindedir; bu soruyu soran sanal mağazacılar, işletmelerinin müşterileri için önemli olup olmadığı konusunda iyi bir geri bildirim alabilir ve müşteriler mutlu değilse buna cevap verebilir. Düşünceler, iş kazanmak ve markanızı sağlamlaştırmak için önemli bir faktördür. Değerli müşterilerinizin, özellikle de incelemelerin bulunduğu ve dolayısıyla satın alma düşünen kişiler tarafından aranan sosyal medyanın etkilediği bir dünyada, daha fazla yolunuz olduğunu bilmelisiniz.

E-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret paketi , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 2250

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz