Bir müşteri sadakat programı yaratmak, müşterilerinizi mağazanıza olan sadakati için fırsat vermenize izin verir. Sizden bir kez satın aldıysa veya yüzüncü ziyaretinizdeyse mağazanızla etkileşime giren, ziyaret eden veya satın alan tüm müşterileri ödüllendirmek önemlidir. Harvard Business Review’a göre , yeni bir müşteri edinmek, eski müşterileri elde etmekten 25 kat daha pahalı olabilir. Önceki müşterilerinizle güçlü ilişkiler kurarsanız, maliyetleri azaltabilir ve daha fazla para kazanabilirsiniz. Bain & Co.’a göre sadık müşteri tutma oranınızı yalnızca %5 artırırsanız bile, kârınızı% 95 oranında artırabilirsiniz. Bu makalede, neden bir müşteri sadakat programı oluşturmanız gerektiği, sadakat programı fikirleri, en iyi sadakat uygulamaları ve müşteri ödül programı yaratma ipuçlarını öğreneceksiniz.

müşteri sadakat programı

Müşteri Bağlılık Programı Nedir?

Bir müşteri sadakat programı, markanıza sadık olan müşterilere ödül verir. Bir müşteri, sanal mağazadan alışveriş yaparak, sosyal medyada sizi takip ederek veya e-posta e-posta listesine abone olarak markanıza sadık olabilir. Müşteri sadakat programları, alışveriş yapmış müşterilere özel indirimler sunarak onları ödüllendirebilir. Müşterilerin, ürünleri ücretsiz, indirimli veya özel tekliflerle aldığı bir puan sistemi de oluşturabilirsiniz. Müşteri ödül programının amacı, müşterileri mağazalarından almaya devam etmeleri için onları satın alma eğilimli müşteriler olarak korumak amacıyla mutlu tutmaktır.

Neden Bir Müşteri Bağlılık Programı Yaratmalısınız?

Satışları artırmak için: Özellikle, markaların% 75’i oluşturduğu müşteri bağlılık programlarında yatırım getirisi görüyor. Bir müşteriyi sadık bir müşteriye dönüştürmek, yeni müşterileri bulmaktan daha ekonomiktir. Reklam harcamalarınızı düşürerek, markanıza zaten aşina olan müşterilere yeniden pazarlama yaparak kazançlarınızı artırabilirsiniz.

Basit ödüller: Bir müşteri sadakat programı kurabilmek için milyon dolarlık bir şirkete sahip olmanız gerekmez. Başlarken basit bir müşteri ödül programı oluşturabilirsiniz.

Marka sadakati kurun: Bir müşteri sadakati programı oluşturmak, müşterilerinizin markanıza olan bağlılığını geliştirmelerinde yardımcı olabilir. Doğru teklifi doğru bir şekilde sunarak ve bir ömür boyu müşteri ile bir bağ kurabilirsiniz.

Düşük reklam harcaması: Yeni bir müşteri edinmek pahalı . Araştırmalara göre, müşterilerinizin %2’sini elde tutmak, maliyetlerinizi %10 düşürmekle neredeyse eşdeğerdir. Bir müşteri daha önce sizden ürün satın aldıysa, onlara genellikle daha uygun fiyatlı pazarlamak için yeterli veriye sahipsiniz demektir. Reklamlarla onları yeniden hedefleyebilir, onlara özel promosyonlar gönderebilirsiniz.

Müşteriniz hakkında daha fazla bilgi edinin: Müşteri sadakat programları, müşterilerinize nasıl pazarlayacağınızı anlamanıza yardımcı olabilir. En popüler hayranlarınızın promosyonlarını ve özel tekliflerini, sıradan tarayıcılara daha iyi pazarlamak için test edebilirsiniz. Müşterileriniz indirimleri, hediyeleri mi tercih ediyor? Onları satın almaya motive eden şey nedir? Neden markanızı seviyorlar? Ne tür ürünleri gerçekten sevdikleri ve ihtiyaç duyuyorlar? Bazı müşterileri markanıza sadık kılan şeyleri anladığınızda, marka sadakati oluşturmak için bu bulguları kullanabilirsiniz.


Sadakat süresini arttırın:
Ödül programları, müşteri tutma oranını artırmaya yardımcı olabilir. Bir kerelik müşterilerinize indirim çekleri ve indirimler sağlayarak onları sanal mağazanızdan almaya ve onları tekrar müşterilere dönüştürmeye teşvik edebilirsiniz. Sadakat programının amacı, müşteri sadakatini arttırmak olduğundan pazarlamacılardan %65’inin müşterilerini korumak için bunları kullanması şaşırtıcı değildir .

Tavsiyeleri artırın: CrowdTwist’e göre , kadınların %74.14’ü arkadaşlarının bir parçası oldukları bir sadakat programı önereceklerini söyledi. Satışlarınızı artırabilir, reklam harcamalarınızı düşürebilir ve daha büyük bir müşteri havuzuyla daha fazla bağ kurabilirsiniz.

Müşteri Bağlılık Programı Fikirleri

VIP Kulüp Denemesi

Zaten tüm eski müşterilerinizin e-postalarına sahip olduğunuzdan, aşağıdaki formatta e-posta yoluyla bir sadakat programı oluşturabilirsiniz.

Konu: VIP Kulübüne Hoş Geldiniz

Mesaj:

Merhaba (isim),

Bir [mağaza adı] müşterisi olarak, otomatik olarak VIP Club’umuza kayıt yaptırmış oldunuz. Gelecekteki tüm satın alma işlemlerinizde %10 indirim elde edersiniz. İndirim kodununuz: VIPCLUB

Hala %50 indirimli ürünlerimizin satışları devam etmektedir, indirim kuponu ile bugün yaptığınız alışverişlerde %60’a kadar tasarruf sağlayabilirsiniz.

Bu hafta bazı harika yeni ürünler ekledik, [burada bir gizli önizleme.] (Ürün koleksiyonuna bağlantı)

Herhangi bir sorunuz varsa, istediğiniz zaman kişisel olarak bana e-posta göndermekten çekinmeyin.

[Adınız]

Kurucu, [Mağaza Adı]

Satın Alma Hedefleri Teklif Edin
N11 , müşterilerine mükemmel bir sadakat programı sunmakta ve ödüller kazanmak için indirim kuponu sunmaktadır. Mağazalarından yaptığınız her satın alımla, ürünler üzerinde yararlanabileceğiniz indirim çekleri kazanırsınız. Sadakat programını karlı hale getirmek için, müşterilerine indirim çeki vermeleri için bir satın alım yapmaları gerekir.

Freebies Teklif
Disney , en iyi müşteri ödül programlarından birine sahiptir. Sadakat programı, müşterilere satın aldıktan sonra puan kazandırıyor. Bununla birlikte, puan kazanmayanlar için de Sıfır puan bölümleri var. Onların sıfır noktası bölümünde yazdırılabilir etiketler, yazdırılabilir boyama sayfaları, etkinlik sayfaları, posterler ve daha fazlası bulunur. Disney, freebies’in müşteri sadakati oluşturmasına yardımcı olabileceğini anlıyor. Satın almanıza gerek kalmadan puan kazanabilmek için doldurabileceğiniz anketler bile var. Fiziksel ürünler için ücretsiz puanlarınızdan bazılarını kullanabilirsiniz.

Doğum Günlerini Kutlayın
Eğer imkanınız varsa , müşterilerinizin doğum günlerini kutlayın. Müşterinin doğum gününde bir Türk kahvesi, çikolata kaplı badem / kuru üzüm ya da ajanda tarzı ufak hediyeler gönderebilirsiniz. Bu, müşterilerin en önemli günlerinde kendilerini özel hissetmelerine yardımcı olur ve sadakatini arttırmaya yardımcı olur.

Müşteri Ödülleri Programınızı Oluşturma İpuçları

Onlara kaydolmak için bir sebep verin: Ödül programınızı oluştururken indirimler, ücretsiz oyunlar, yarışmalar ve başka hiçbir yerde bulamayacakları özel teklifler sunulur. Mağazanızdan henüz alışveriş yapmamış olanlara da teşvikler sunun.

Faydaları sunun: Bir ödül programında olmanın maddi yararı olduğunu gösterin. Her nokta için bir indirim öneriyor musunuz? Bir müşteri üye olmakla daha fazla para kazanıyor mu? Müşteri, programa girmeden alamayacakları özel indirimler alacak mı?

Müşterilerinizi eğitin: Ödül programına sahip olmak yetmez. Müşterilerin programın var olduğunu bilmelerine izin vermelisiniz. Programınız hakkında bilgilendirmek için geçmişteki tüm müşterilerinize bir e-posta gönderin yada sosyal medyada bunu yayınlayın. Müşterinizin aldığı satın alma e-postasında ödül programınızla ilgili bir bölüm ekleyin. Program hakkında söz sahibi olmak için ne gerekiyorsa yapın.

Kilometre Taşlarını Belirleyin: Müşterilerin ulaşması gereken kilometre taşları veya hedefleri olduğunda, ödül programları gerçekten iyi çalışır. 10 online alışverişten sonra ücretsiz hediye sunmak müşterileri mağazanızda alışveriş yapmaya teşvik etmeye yardımcı olur. Hedeflerin ulaşılabilir olması gerekir, aksi takdirde ödül programı olabildiğince etkili olmayacaktır.

Erken teşvik edin: Sadakat programında erken bir bonus sunmak müşterilerin mağazanızda alışveriş yapmaktan heyecan duymalarına yardımcı olabilir.

Bir ödül programı başlatmak, müşterilerinizle olan ilişkinizi güçlendirerek işiniz için karlı olabilir. Tüm işletmeler promosyonları için sağlam bir bütçe üzerinde çalışıyor veya müşterilerinizi korumak için sizin de mücadele etmek için bir sadakat programı oluşturmanızda fayda var.

Gelin e-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret temaları , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.9 / 5. Oy sayısı: 46

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Ortalama Puan 4.9 / 5. Oy sayısı: 46

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz