Moda E-Ticaret sitelerinde satış için etkili taktikler ile artık satış rakiplerinizin bir adım önünde yer alabilirsiniz. Moda siteleri e-ticaret dünyasındaki en zor sektörlerden biridir. Rekabet fazladır ve genellikle web sitenizin görünümü, kullanılabilirliği ve mobilitesi ile rakiplerinizden ayrılabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre , kullanıcıların yüzde 25’i karmaşık navigasyon nedeniyle alışveriş sepetlerini terkediyor ; yüzde 21’inin sipariş vermesi sitenin karmaşık olmasından dolayı çok uzun sürüyor, yüzde 15’i web sitesini unutup diğer alışveriş sitelerine geçiyor.

moda e eticaret sitelerinde satış taktikleri

Alışveriş sepetinin terk edilmesi her yıl giderek artmaktadır ve parasal kayıplar inanılmaz rakamlardadır. Araştırmalar , 2015 yılında yaklaşık 4 trilyon dolarlık ürünün alışveriş sepetinde terk edildiğini bildiriyor.

Mobilin büyüyen etkisi, perakendecinin göz ardı edemeyeceği bir fırsattır. EMarketer, e-ticaret satışlarının yüzde 70’inin mobil cihazlardan 2024 yılına kadar gerçekleştirileceğini öngörüyor. Bu “hareket” milyarlarca dolara çevrilecek ve artmaya devam edecek. İnternetten kıyafet satmak cironuzda gözle görülür bir artış olacaktır.

Ancak bunlar, denklemin yalnızca birkaç bölümü. Rakiplerinizden daha fazla pazar payı elde etmek kapsamlı bir pazarlama stratejisi gerektirir. İşte web sitenizi para kazanma makinesine dönüştürmenize yardımcı olacak 11 ipucu.

1. Düzenli Müşterilerinize Sevgi Verin.

Mevcut müşterileri korumaktan çok yeni müşteriler kazanmak için daha çok efora yere mal olabilir . Müşteri tutma stratejiniz, sık müşteriler için yapılan indirimler gibi sadakat programlarını içermelidir. Kullandıkları kaliteli ürünleri daha uygun fiyata almak için moda e-Ticaret sitenizden alışveriş yapabileceklerini bildiklerinde, rakiplerinizin sitelerine göz atma ihtimaliniz çok daha az olacaktır.

2. Müşteri Desteği Sunun.

Hiçbir şey bir müşteriyi kötü müşteri hizmetinden daha fazla sinirlendirmez. İade prosedürünü zorlaştırırsanız, müşterilerin bir dahaki sefere bir rakipten alışveriş yapmaları muhtemeldir. Wall Street Journal’a göre, İnternet işlemlerinin yaklaşık üçte biri iade edildi . Mümkünse, müşteri hizmetleri görevlilerini 24 saat hizmet vermek ve müşteri sorunlarını çözmek için hazır bulundurun. Mükemmel müşteri desteği, satış döngüsünü önemli ölçüde kısaltabilir ve müşterilerinizin geri gelmesini sağlayabilir.

3. Müşterilere Yeniden Satı Alma Nedeni Verin.

Müşterileri geri getirmekten bahsetmişken, her hafta gelen kutularına yeni bir promosyon gönderen bir e-posta pazarlama kampanyası oluşturup çalıştırın . Moda eTicaret mağazası zihninizde kalır ve farklı müşteri promosyonları doğru müşteri listelerine bölünürse, yüksek bir Yatırım Getirisi değil, daha fazla satış yapabileceğinizi bilirsiniz.

4. Mükemmel Görüntüler kullanın.

Başarılı moda eTicaret‘in mükemmel fotoğrafçılık gerekliliğinin olduğu sır değil. Hazır görüntüler artık onu müşterileriniz için yeterli gelmiyor. Envanterinizdeki marka öykünüzü anlatmak için basit ürün çekiminin ötesine geçen yüksek kaliteli fotoğrafları çekmek için profesyonel bir moda fotoğrafçısı ile çalışabilirsiniz .

5. Hikayeler Anlatın.

Düz bir ürün açıklamaları yazmaktan ziyade, müşterilerinizin ürününüzün sahibi olduğunun hayalini kurmasına yardımcı olan canlı hikayeler yaratın. Örneğin, “Şık ve Mükemmel Parti Elbisesi” yerine “sizi gecenin yıldızı yapacak bu zarif siyah ve beyaz elbise” ile değiştirin.

6. Kolay Bulunur Olun.

Arama motoru optimizasyonu (SEO) moda e-ticaret stratejisinin bir diğer kritik bileşenidir. Her şeyden önce, web sitenizi ilk etapta bulmak zor ise, gerçekten satış yapmayı nasıl umarsınız? Sitenizdeki her ürün açıklamasının optimize edilmiş olmasını sağlamak için bir SEO danışmanıyla birlikte arama motorlarına ürün sayfalarınızı doğru bir şekilde dizin eklemelerini sağlayan bilgileri veren meta etiketleri ekleyin.

7. Doğru Bağlantılar Yapın.

Başarılı bir moda web sitesi geliştirmek konusunda akıllı ortaklıklar her zaman önemlidir. E-ticaret siteniz için paha biçilmez marka elçileri olabilecek etkili isimler ve blogcularla ilişkiler kurun. Başlangıçta, ürününüzün kalitesine ilişkin alıntı yapacak tanınmış yorumculara ulaşın ve misafir blogları yayınlamanıza ve / veya özellikli moda sitelerinden biri olmanıza izin verebilecek web siteleri ile ilişkiler geliştirin.

8. Anlaşılır Olun.

Ziyaretçilerin göz atmaya devam etmelerini istiyorsanız moda e-ticaret web sitenizi temiz tutmak kritik önem taşır. Kullanıcı arayüzü kusursuz olmalı, çünkü genel kullanıcı deneyimini mümkün olduğunca basit ve etkileşimli hale getiriyor. Diğer birçok seçenekle, satın almaya hazır olan bir alıcı, ürün özelliklerini görüntülemek zor olduğundan ve ödeme bilgilerini gözden geçirmek kafa karıştırıcı olduğundan, başka bir rakibin sitesine kaçabilir. Ürün açıklamaları ziyaretçilerinizi satın almaya yönlendirebileceğiniz amaçla kullanabileceğiniz en etkili yollardan biridir.

9. Mobil Olun.

Müşterilerin% 25-30’unun akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlardan geldiğini görüyorsanız , web siteniz için duyarlı tasarımı edinmeyi düşünün . Hareket halindeyken tabletlerinde veya akıllı telefonlarında sitenize göz atma ihtimaliniz çok daha yüksektir, bu nedenle moda e-Ticaret sitenizin herhangi bir cihazda görüntülenmesi ve etkileşimi kolay olmalıdır.

10. Bir Yaşam Tarzı Şekli .

Moda oyununda farklılaşmanın önemi fazla vurgulanamaz. Çok fazla çevrimiçi rekabet ortamında, en iyi bahis, bir niş üzerinde odaklanmak ve bu nişte uzmanlığınızı göstermek için para harcamaktır. Örneğin, yukarıdaki örnekte, abartılı akşamlık giysilerine odaklanmak, çok çeşitli ucuz kıyafetler satmaktan daha kârlı olabilir.

11. Doğru Fiyat Alın.

Potansiyel müşterilerin bir ürün satın almasını sağlamak için yaptığınız her şeyden sonra, yapmak istediğiniz son şey, bir rakibin biraz daha düşük bir fiyatı olduğu için onları kaybetmektir. Fiyatlandırma konusunda titiz araştırmalar yapın ve kredi kartı numaralarına yazmaya devam etmeleri için onlara güven vermek için daima bir bonus kuponu veya gelecek tanıtım fırsatı sunun.

Moda siteleri için reklam vazgeçilemez bir unsurdur. Moda siteleri için doğru reklam taktikleri satışlarınızı arttıracaktır.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.9 / 5. Oy sayısı: 254

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz