LinkedIn işinizi veya kariyerinizi büyütmenize yardımcı olabilir

LinkedIn, kariyer ve iş insanlarının iletişim kurması, kaynak ve destek almak için değerli bir platformdur. Potansiyel müşteriler, varolan müşteriler ve iş ortaklarıyla ilişkiler kurulabilir. İşletme sahipleri, serbest çalışanlar ve telekomünikasyon şirketleri için idealdir , işlerini, kariyerlerini geliştirmelerine ve dış dünyayla bağlantıda kalmalarına yardımcı olabilir.

linkedin büyümenize yardım eder

LinkedIn’e Genel Bakış

LinkedIn, kariyer ve iş profesyonellerinin bağlantı kurması için özel olarak tasarlanmış bir sosyal ağdır. 65 milyondan fazla profesyonel, kariyerlerini ve işlerini geliştirmek için LinkedIn’i kullanıyor. Herkesle ve herkesle “arkadaş” olabileceğiniz diğer sosyal ağların aksine, LinkedIn stratejik ilişkiler kurmakla ilgilidir. Bu nedenle, bağlantı sayısından çok bağlantı türü daha önemlidir. Aslında, LinkedIn 500’e ulaştıktan sonra gerçek bağlantı sayısını göstermeyi durdurur çünkü miktarla değil kaliteyle ilgilidir.

Platform hemen hemen her ülkeden ve akla gelebilecek her sektörden üyelere sahiptir. Aslında, birçok Fortune 500 yöneticisi LinkedIn’de. Sitede bazı reklamlar var ancak diğer platformlar kadar cafcaflı değil.

“Tanıdığımın tanıdığı” kavramı gibi çalışarak, tanıdığınız ve tanıdıklarınızın tanıdığı kişilerle bağlantı kurarak işe başlarsınız ve onlar aracılığıyla müşteri bulmak, ittifaklar ve ortaklıklar kurmak için daha geniş bir ağ kurarsınız. LinkedIn, serbest çalışma , müşteri tabanı, potansiyel ortaklar için bağlantılar kurmak veya sadece iş fırsatlarınızı açık tutmak için idealdir.

LinkedIn Nasıl Kullanılır

linkedIn iş dünyasıdırLinkedIn’in kendi platform ve sistemi diğer ağlardan farklıdır, ancak LinkedIn’in nasıl kullanılacağını öğrenmek, başka herhangi bir sosyal ağ sitesinin nasıl kullanılacağını öğrenmekten daha zor değildir . Kişisel LinkedIn hesabı ve profili oluşturarak başlayın.
Ancak, LinkedIn’deki ağ iletişimi çok farklıdır. Kedi videoları veya akşam yemeği için yaptıklarının resimlerini yayınlayan üyeler bulamazsınız. LinkedIn profesyoneller için bir sitedir, bu nedenle her şey kariyer ve iş dünyasına yöneliktir. Profilinizi oluştururken ve bağlantılar, onaylar ve öneriler ararken, profesyonellik istersiniz.

Bir LinkedIn Profili oluşturun

Başlamak için tek ihtiyacınız olan bir LinkedIn girişi oluşturmaktır . Ayrıca ücretli LinkedIn aboneliklerinden birine yükseltebilirsiniz: Premium Kariyer, Business Plus, LinkedIn Learning, Satış Gezgini (üç seviye) ve Recruiter Lite. Sadece temel ücretsiz hizmetleri kullanmak birçok çalışan ve işletme sahibi için yeterlidir ve size aşağıdaki gibi özellikler kazandırır:

  • Beceriler, deneyimler ve daha fazlası olan profesyonel bir profiline sahip olmak
  • Profilinizi kimlerin görüntülediğine ilişkin sınırlı bilgi
  • Arama başına 100 profil görebilme
  • Üç aramayı kaydedebilme

Yükseltme, profilinizi kimlerin görüntülediğiyle ilgili daha fazla bilgi, arama başına profil sayısı ve arama sayısı gibi bazı özellikleri artırır. Ayrıca, yükseltmeler size bağlı olmayan kişilere mesaj göndermenizi sağlayan InMail kredileri ve aramayı daha hızlı ve kolay hale getiren premium filtreler gibi ek özellikler içerebilir.

Ücretsiz veya ücretli bir LinkedIn hesabına kaydolduktan sonra kendi profesyonel profilinizi oluşturabilirsiniz . Unutmayın, bu profesyonel bir web sitesidir, bu nedenle profilinizdeki bilgilerin işinizi veya kariyerinizi temsil etmesi önemlidir. LinkedIn, sevimli bebek fotoğrafları veya parti resimleri paylaşmanın yeri değil.

linkedin bağlantıBir profile ekleyebileceğiniz bazı öğeler arasında özgeçmişinizin temelleri, kendinizin bir özeti, iletişim bilgileriniz, web sitenize veya blogunuza bağlantılar , önceki işverenleriniz, yayınlanmış kitaplar ve kayda değer projeler yer alır. Profesyonel bir resim eklemeyi unutmayın, çünkü insanlar fotoğrafsız biriyle bağlantı kurma konusunda isteksizdir.
LinkedIn profiliniz bir özgeçmiş veya kartvizit gibi olduğundan, aslında bir pazarlama aracıdır. Bu nedenle, potansiyel ortakların sizinle çalışmanın avantajını tanıyabilmesi için fayda odaklı bir profil yazmayı düşünün.

Profiliniz tamamlandıktan sonra, profili yayınlayabilir ve “bağlantılar” aramaya başlayabilirsiniz. Bağlantı, tanıdığınız veya bilmek istediğiniz kişidir. Temel olarak, fikir, kendi profesyonel çevrenizdeki insanları ekleyerek ve bağlantılarını dahil etmek için ilişkilendirerek mümkün olduğunca çok sayıda doğrudan bağlantı oluşturmaktır. Bağlantılarınız, toplantı yapmak isteyebileceğiniz diğer profesyonellere de tanıtım sağlayabilir. Bağlantılar ayrıca sizi beceriler için destekleyebilir ve size önerilerde bulunabilir.

İşinizi Geliştirmek için LinkedIn’i Kullanın

işinizi geliştirmek için linkedIn kullanın
LinkedIn işinizi büyütmenize yardımcı olabilir . İş ve endüstri bilgilerini paylaşmak isteyen diğer profesyonellerle iletişim kurma ve işbirliği yapma fırsatı sunar. İşletmenizin başarısına katkıda sağlayabilecekleri bulmak için etkili bir araçtır.

LinkedIn şunları yapmanızı sağlar:

  • Potansiyel müşterilerin, varolan müşterilerin ve ortak girişim ortaklarının sizinle ilgili bilgi edinebileceği ve sizinle bağlantı kurabileceği bir çevrimiçi özgeçmiş ve kartvizit bulundurur.
  • Profesyonel yetenekleriniz ve karakteriniz için çevrimiçi takdirler ve öneriler alın .
  • Potansiyel müşteriler, varolan müşteriler ve iş arkadaşlarınızla tanışın.
  • LinkedIn web sitesinde yer alan mevcut iş ilanlarını üyelere göre arayın . Web’de iş aramak için de arama yapabilmenize rağmen, LinkedIn aracılığıyla en büyük faydası, birçok iş ilanının yalnızca LinkedIn’e özel olmasıdır: Başka bir yerde reklam verilmez. Bu gönderilerin genellikle bir veya daha fazla LinkedIn tavsiyesine sahip olma zorunluluğu vardır. Buna ek olarak, LinkedIn ağınızdaki bir kişinin orada çalışması veya bunu yapan birini tanıması görüşme yapma şansınızı artırır.
  • İlgi alanlarınıza uygun çeşitli gruplara ve tartışmalara katılın. Başka bir LinkedIn kullanıcısı ile ortak bir gruba sahip olmak, ağınıza başkalarını davet etmenin bir yoludur. Her grup tartışması kendi iş listelerini içerir. Ayrıca, uzmanlığınızı paylaşmak ve yeni müşteriler için gereken güveni ve ilişkiyi oluşturmak için bir yerdir.

LinkedIn’in tek yararı dış dünya ile bağlantıda kalmak değil. LinkedIn’in nasıl kullanılacağını öğrenmek ve sunduğu tüm olanakları en üst düzeye çıkarmak, güçlü profesyonel bağlantılar sağlayabilir ve çevrimiçi itibarınızı diğer sosyal ağ kaynaklarından daha iyi artırabilir.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

İnternetten satış yapmak, e-ticaret paketlerimizi görmek ve incelemek için e ticaret sitesi sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 4235

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz