Kaçınılması gereken ortak e ticaret hatalarını incelediğinize göre kendi işinize başladınız. Ancak önceki makaleler belirttiğimiz gibi sorunlarınız olabilir. Dönüşümlerinizi nasıl artıracağınızı bilmek önemlidir. Ancak dönüşümlerden daha önemli bir şey var ve hata yapmamak. Genel hatalar için gözlerinizi açık tutun, işte gidiyoruz!

ortak e ticaret hataları

Beklemeyin
Web sitenizi kurdunuz ve yüksek satışların umudunu kuruyorsunuz. Ancak ziyaretçi tarafından bakın. Firmanız hakkında hiçbir fikri yoktur ve tüm dünyadaki web sitelerinin sayısını göz önünde bulundurarak; Muhtemelen sizin hakkınızda hiç bir şey bilmiyorlar. Bir e-ticaret sitesi açmanız müşterileri otomatik olarak garanti etmez. Beklemeyi bırakın ve onlara ulaşın. Bu amaçla makalelerimizi kontrol edebilirsiniz .

Anlaşılır olun
İnsanlar web sitenize girdiğinde, neyi sattığınızı ve neyi almalarını anlamaları gerekir. Birçok web sitesi bu tasarım hatasını yapıyor. Birkaç örnekle açıklığa kavuşturalım. Burada lezzetli çorbalar ve pişmiş ürünler var ama affedilmez bir hata yapmış bir şirket var.
e ticaret hataları

Burada neler olup bittiği hakkında fikir sahibi olabileceğimiz konusunda bir ipucu yok. Üst tarafta “Y” haricindeki şirket adını bile göremiyoruz. Daha kolay bir şekilde karşılaşabilmemiz için daha iyi bir tasarıma göz atalım.

e ticaret hatalı tasarım
Moda eşyaları satın aldığımızı biliyoruz ve hangi vesileyle türe göre giyileceğini biliyoruz. Şirketin adını görebilir, canlı sohbet edebilir, seçenekler ve kampanya ayrıntılarını kaydedebiliriz. Değer teklifinizi göstermek ve bunu iyi yapmak önemlidir. Ayrıca kesinlikle hedef kitlenizi çekecek resimler ekleyin. Ve bir marka haline geldiğinizden beri, bir logoya sahip olduğunuzdan emin olun.

Daha basit ol!
Web sitenizin tasarımında daha kolay kullanıcı deneyimi yaratmanız gerekir. Aradıklarını kolayca bulabilmeleri gerekir. Ürün açıklamalarına ve kaliteli ürün fotoğraflarına sahip olduğunuzdan emin olun. Özellikle mobilyalar veya kıyafetler gibi estetik açıdan önemli bir mal satıyorsanız.

Gizemli oynamayın!
Web sitenizde sizinle ilgili kesinlikle bir sayfa bulunmalıdır. İnsanlar genelde ne tür bir şirket satın aldıklarına, nerelerde bulunduklarına bakar ki böylece kargolamayı öğrenebilir veya en azından varolduğundan emin olabilirler. Firma güvenilirliğini artıracak ve firmanız hakkında ilginç bir hikayeniz varsa onlarla paylaşın. Daha sempatik olacaksın.

Dikkatli ol!
Web sitenizde yapılacak iyi gelişmeler var, ancak zamanlama iyi olmadığı takdirde bazen sizin için kötü olabilir. Bunun iyi bir örneği eleştirileri koymaktır. İnsanlar, birkaç iyi değerlendirmeyi görürlerse bir ürün satın almaya karar verebilirler; ancak ürünün hiç incelemesi yoksa, daha az cazip hale getirir. Müşteri, ürünü satın alarak kendine bir risk aldığını düşünebilir. Farklı sayfalar için incelemeler koyabilir veya bir araya toplayabilir, ardından bunları yayınlayabilirsiniz.

Alışverişe Korku Yapma!
Alışveriş sürecini olabildiğince basitleştirmeye çalışın. İnsanlar alışverişte eğlenilmek için burada ,sıkılmak istemezler. Mümkünse sadece posta ile basit bir kayıt sistemine sahip olun. İnsanlar kişisel bilgilerini doldurmak istemeyebilirler. İhtiyacınız olan bilgiye dair açık ifadeleriniz olsun. Müşteri deneyimi, e-ticaret için çok önemlidir.

Sosyal Medyayı Unutmayın
Sosyal Medya, potansiyel müşterilerinizi karşılayabileceğiniz en iyi yerlerden biridir. Kanallarınıza karar verin ve üzerinde hareket edin. Ancak çok fazla platformda hesap yönetimi için fazla ise, hepsini bir seferde yapmaya çalışmayın, onlardan birini seçin. Bir başka kötü görünüm ise twitter’daki 1 veya 2 takipçidir. Sosyal medya takipçinizin yüksek olması takip etmeyenleri dürtecektir ve takibe başlayabileceklerdir. Bunun aksi olması sayfanızın umut verici olmadığını düşündürebilir.

Gelin e-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret paketleri , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 3125

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz