Twitter’ı İş için Etkili Kullanmaya İlişkin 9 İpucu

Twitter, işletmenizi Sosyal Medya’da pazarlamak için herhangi bir platformun ayrılmaz bir parçası olabilir (diğerleri Facebook , LinkedIn ve Pinterest’i içerir ).

Ancak gelişigüzel tweet atmak , e-ticaret sitenizi tanıtmak veya markanızı büyütmek için hiçbir şey yapmayacaktır.

sitenizi twitter'da tanıtma ipuçları

Twitter’ı iş için etkili bir şekilde kullanmak için aşağıdaki ipuçlarını izleyin:

Twitter for Business Nasıl Kullanılır

1) Bir içerik stratejisi oluşturun.

twitter businessİçerik, Twitter’ı iş için başarıyla kullanmanın anahtarıdır . Ancak yalnızca herhangi bir içerik değil – hedeflediğiniz kitlenin değer vereceği, ilgi çekici içerik ve düzenli olmalı. Burada bir içerik stratejisi devreye girer. Plan oluşturmak, içeriğinizin hedeflerinizi ve kitlenizin ihtiyaçlarını karşılamasını sağlar.

Önce içerik hedeflerinizin ne olduğuna karar verin. Twitter ile neyi başarmak istiyorsunuz? Aşağıdaki hedefleri başarmayı istiyormusun?:

Ardından hedef kitlenizi belirleyin. Tweetlerinizin tam olarak kime ulaşmasını istiyorsunuz?

Bunu yaptıktan sonra, kitlenizin / potansiyel müşterinizin değer vereceği ve hedefinize en iyi şekilde ulaşacak türde içerik oluşturmaya hazırsınız.

Her gün kaliteli içerik gönderebilme konusunda endişeli misiniz? Her Gün İlgi Çekici İçerik Oluşturmak için 7 İpucu yazısını okuyabilirsiniz.

2) Fotoğraf ve videoları tweet’lerinize dahil edin.

Resim veya video içeren tweetler yalnızca metin içeren tweetlerden daha fazla ilgi görür. Bu nedenle, yalnızca tweet’lerinizde değil, yanıtlarınızda da mümkün olduğunda ilgili fotoğrafları kullanın.

Video, tweet’lerinizi öne çıkarmanın harika bir yoludur, Twitter akışında ilerlerken birinin dikkatini çekebilir. En göz alıcı görüntünüzü veya kliplerinizi hemen öne koyarak dikkatlerini çabucak çektiğinizden emin olun.

3) Plana sadık kalın.

Bu makaleyi okuyorsunuz çünkü Twitter’ı iş için etkili bir şekilde nasıl kullanacağınız hakkında bilgi istiyorsunuz, günün her dakikasında ne yaptığımızı bilmek için yanıp tutuşmuyorsunuz :).

Bizi Twitter’da takip ederseniz , hesap adımdan (platinumetcrt) ve biyografimizden (e ticaret uzmanı) işletmemiz hakkında tweet atacağımı söyleyebilirsiniz, beklentiniz bu. Bu yüzden Metallica’nın harika bir grup olduğu hakkında paylaşımlar yaparsam veya hamam böceğinin gözüne sabun kaçmaması için yapılması gerekenleri tavsiye edersem, şaşkın olup takibi bırakabilecektin.

Bu tür bir şey hakkında yazmak isteseydik, başka bir Twitter hesabı kurardık.

Takipçinizin beklentilerini göz önünde bulundurun ve beklentileri karşıladığınızdan emin olun.

4) Tweet’in yanı sıra zaman ayırın.

RSS beslemesine sahip bir web siteniz varsa , Twitter’ı ayarlamak kolaydır, böylece feed’inizi otomatik olarak okur ve gönderir. Ama sadece bunu ayarlamakla kalma.

Twitter, bir bülten tahtası değil, sanal bir sohbet ortamıdır. Sohbete katılmak için orada olmanız gerekir.

Bu nedenle, RSS feed’inizin Twitter tanıtım stratejinizin bir parçası olarak otomatik olarak gönderilmesini sağlamak için Buffer , Hootsuite veya dlvr.it gibi bir sosyal medya yönetimi uygulaması kullanın , ancak diğer tweetleri okuduğunuzdan, yanıt verdiğinizden emin olun.

5) Yardımcı olun.

Başkalarının tweetlerine de cevap verebileceğini, sorularını cevaplayabileceğini veya fikirlerini yorumlayabileceğini unutma.

Faydası dokunan insanlar, diğer insanların konuşmak istedikleri insanlardır.

6) Doğrudan Mesajlar kullanın.

Potansiyel müşterilerinize sizinle doğrudan iletişim kurma izni vermek, görüşmeleri teşvik etmenin ve bağlantı kurmanın başka bir harika yoludur. Bu nedenle, sizi düzenli olarak takip etmeyen kişilerden bile olsa, herhangi birinden Doğrudan Mesajlar almayı ayarladığınızdan emin olun. Bu, profilinize bir mesaj düğmesi koyar ve yalnızca tweetleyerek erişebileceğinizden daha geniş bir kitleye ulaşmanıza olanak tanır. (Ardından Twitter gelen kutunuzu düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olun. Kimse beklemeyi sevmez!)

7) Hashtag kullanın.

Kesintisiz bir kelime veya ifadenin önüne “#” koyduğunuzda: #kelimeveyaifade, bir hashtag oluşturur ve bunu bir tweet’te kullandığınızda, onu içeren diğer tüm tweet’lere bağlanır. İşinizi tanıtmak için hashtag’leri kullanmanın en iyi yollarından ikisi şunlardır:

  • insanların markanız ve / veya ürünleriniz hakkında konuşmak için zaten kullandıkları hashtag’leri araştırmak ve kullanmak için
  • Ön plana çıkarmak istediğiniz kampanalara benzersiz ve vurgulayıcı hashtag kullanmak. Örneğin, bir satışla ilgili heyecan yaratmaya çalışıyorsanız, ilgili tüm tweet’lerinize #ateşliindirim gibi bir hashtag ekleyebilirsiniz.

8) Twitter reklamlarını kullanın.

Twitter reklamları, daha fazla takipçi, web sitesi tıklamaları ve / veya uygulama indirmeleri almanıza yardımcı olabilir. Erişmek istediğiniz belirli kitleyi seçebilmeniz için hedefleme özellikleri mevcuttur ve minimum kampanya harcaması yoktur. Twitter reklamlarınızın maliyetinin açık artırma ile belirlendiğini unutmayın. Yeni bir takipçi veya web sitenize yapılan bir tıklama gibi her etkileşim için ne kadar ödeyeceğinize karar vermede sorun yaşıyorsanız, reklam bütçenize ve hedeflerinize göre en iyi teklif fiyatını belirleyecek otomatik teklif vermeyi kullanabilirsiniz.

Twitter, başlamak için kampanyanıza odaklanmak üzere dört veya beş tweet seçmenizi önerir. Seçtiğiniz tweet’lerin “kaydolun” veya “bugün başlayın” gibi güçlü harekete geçirici mesajlar içerdiğinden emin olun ve gönderide #hashtags veya @kişi kullanmaktan kaçının. (İnsanların reklamınızdan uzaklaşmasını istemezsiniz.)

Twitter ayrıca bir Yükseltme Modu seçeneği sunar. Ayda 99 $ USD karşılığında, seçtiğiniz kitleyi hedefleyen Tanıtılan Tweetler kampanyasına günde ilk 10 tweet’iniz eklenecektir. Tanıtılan tweetler Twitter Reklamları olur ve küçük bir “Tanıtılan” rozeti ile görünür. Retweetleriniz veya yanıtlarınız tanıtılmayacaktır.

9) Kampanya oluşturmak için Twitter Analytics ve diğer araçları kullanın.

Diğer birçok sosyal medya platformunda olduğu gibi Twitter da kitleniz ve tweet’lerinizin performansı hakkında daha fazla bilgi edinmek için kullanabileceğiniz kendi ücretsiz Analytics paketini sunuyor. Şu anda, Analytics aracı, Twitter kullanıcılarının tam olarak kaç kez gördüklerini, retweetlediklerini, beğendiklerini ve cevapladıklarını görebileceğiniz bir genel bakış, bir tweet etkinlik panosu sağlayan hesabınızı içerir. Bu, takipçilerinizin ilgi alanları ve demografik özellikleri ve Twitter reklam kampanyalarınız için gösterimlerinizi, sonuçlarınızı ve sonuç başına maliyetinizi izleyebileceğiniz bir kampanya gösterge tablosudur.

Twitter ayrıca , tweet’lerinizi analiz eden ve daha fazla hedef alacak tweetler oluşturmanıza yardımcı olacak önerilerde bulunan ücretsiz bir Twitter Asistanı oluşturmak için Union Metrics ile ortaklık kurdu.

Twitter for Business Nasıl Kullanılır: Sonuç

Diğer tüm sosyal medya uygulamaları gibi, Twitter’a ne kadar çok koyarsanız, o kadar çok ödüllendirici kullanırsınız. Ve akıllıca kullanırsanız, Twitter küçük işletmeniz için mükemmel bir tanıtım aracı olabilir.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Gelin twitter’da tanıtableceğiniz sorunsuz e-ticaret sitesi paketlerimizi görmek ve incelemek için e ticaret fiyatları sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 1272

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz